Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 3 август 2019 г.

Защо любовният живот на младите не върви, дали пък няма нещо сбъркано в представите им за живота?


Млад човек, с когото се познавам отскоро, нарича се Ҵєцѻ Ҋѻшєвѣ, е написал на стената си във Фейсбук нещо, което е добра основа за започване на дискусия по истински важни въпроси, които вълнуват доста млади хора; ето какво е написал той, а по-долу можете да прочетете коментара, който написах там аз:

Любовният ми живот е като футболен коментар: "Ето добра възможност, много добра възможност ииииии..... ГРЕДА!!!" 😁😂

И моят коментар, надявам се да предизвика известен отклик, с оглед да се породи една необходима дискусия по тия важни човешки въпроси:

Нещо странно и непонятно става с любовния (интимния) живот на младите. До мен (и като човек, и като личностен консултант) достигат обезпокоителни сведения, че нещата в това отношение съвсем не вървят и то не като отделни, изолирани случаи, а като твърде разпространена, масова и затова крайно обезпокоителна тенденция.

Дали пък младите хора (и младежите, и девойките) не умеят да изразяват емоциите си, дали няма някакво увреждане в емоционалната им сфера? (Разбира се, да правят механичен секс без никакви любовни чувства, "секс за една нощ", т.е. просто взаимно да си задоволяват нагона, използвайки, "взаимно употребявайки", по израза на Кант, половите си органи, това, предполагам, е доста разпространено, но нали не това трябва да разбираме под "нормален любовен живот"?!) Мисля по проблема и ще се радвам по повод на изказването на г-н Ҵєцѻ Ҋѻшєвѣ да възникне една по-задълбочена дискусия.

Моята работна хипотеза е, че е налице твърде разпространено сериозно увреждане в емоционалната сфера на съвременния млад човек, което аз наричам "емоционална инвалидност" и дори "емоционална импотентност", това означава, в случая, че когато младеж и девойка дори взаимно се харесват и привличат, те не успяват емоционално да отиграят нещата така, че между тях да се зародят (и то по един съвсем естествен, непринуден, свободен начин!) подобяващите ЛЮБОВНИ ЧУВСТВА, без които нищо особено не може да възникне; иначе казано, те, след като емоционално продължават да се чувстват като съвсем чужди, не могат да постигнат кой знае какво и в интимната, сексуалната сфера.

Може би го обясних доста неразбираемо, може би обяснението ми е твърде заплетено, но по-нататък ще се поясня. След като нещата съвсем не са се получили, и то не веднъж и не дваж, а много пъти, тогава младежът (който по идея следва да е активната, водещата страна) започва да се чувства обезкуражен, почва да обвинява представителките на другата страна (на другия пол) че те са виновни, щото били, да речем, "използвачки", "сметкаджийки", "материалистки", "златотърсачки" и прочие, по тази причина, моля ви се, "свестни момичета" в днешно време "изобщо било нямало" и т.н., да де, но такива оправдания-обвинения дали изобщо помагат някому?!

Предполагам, че сред женската част също има подобни претенции и обвинения спрямо представителите на силния пол, които не се били държали по мъжки начин, но е факт, че НЕРАЗБИРАНЕТО между тях е налице, а ИСТИНСКО РАЗБИРАНЕ без добре развита и ефективно действаща ЕМОЦИОНАЛНОСТ няма и не може да има.

А може би и мъже, и жени в наше време са си объркали представите за МЪЖЕСТВЕНОСТ и ЖЕНСТВЕНОСТ, иначе казано, съвсем не разбират какво означава да си МЪЖ (и респективно ЖЕНА) в истинския смисъл, може пък тук да е причината, защото, вероятно, по този начин имат НЕВЕРНИ ОЧАКВАНИЯ, а на тази база всичко се обърква?!

А може би пък съвременните млади хора, и мъже, и жени, масово, поголовно смятат, че в днешно време НЯМА ЛЮБОВ, А ИМА САМО СЕКС, че такава "изгъзица" като любовта в днешно време не съществува, че е любовта е остаряла, древна, допотопна емоция, знам ли, но има нещо такова, а след като масово се смята, че няма любов, то това не показва ли, че младите съвсем не разбират каква огромна роля играят чувствата - за да ни е пълноценен и ЧОВЕШКИ животът, в това число и сексуално-емоционалния, иначе казано, ЛЮБОВНИЯ?!

Това ми е тезата. Ще се радвам някой да се включи по-сериозно в дискусията. (Способни ли са днешните млади хора на любов? - може би този следва да е въпросът за обсъждане?)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

10 коментара:

Анонимен каза...

Бе точно вие да давате съвети в тая област... айде не, а?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко ма, аз отдавна подозирам че сте ме харесала като мъж, ето, сега си признавате с тази реплика, че подозренията са ми съвсем основателни! :-) И аз не Ви обърнах внимание като жена, затова ли ме мразите толкоз? Амче как да Ви възприема като жена, другарко, след като се криете зад дувара на пълната анонимност? Аз не съм Ви виждал даже и една снимчица, как да Ви обърна друго внимание освен да се отнасям към Вас като другарка? Освен това аз съм консултант и на Вас е забранено да се отнасяте тъй сърдечно към мен, да се влюбвате в мен и прочие, щот сте ми пациентка, редовно посещавайки блога ми. Тъй че каузата Ви е обречена, другарко, затуй и нема смисъл да ме мразите чак толкоз!!! :-)

Анонимен каза...

Много добре знаем и вашето дередже какво е... няма как точно ВИЕ да давате съвети в тая област.

Ангел Грънчаров каза...

Ех тази пуста завист Ви изгаря, другарко! Амче моето положение в любовната област е бляскаво, другарко, не е хубаво чак толкова да ми завиждате... не мога заради Вас да оставя съпругата си, с която имаме чудесен живот вече толкова много години!

Анонимен каза...

Съчувствам на жена ти Грънчаров, как те търпи, такъв глупав дирвен философ, съжалявам я тази жена как е имала таксирата да страда с такъв луд мъж като теб! Що не ти бие шута да се разведе с теб и да си потърси стабилен мъж, а не малумник като теб!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, Вие сте фантазьорка, а още по-добре казано сте полудяла! Нима си мислите, че ще се оженя за Вас? :-) Другарко, тия пусти хапчета требе да ги пиете... че иначе ще стане страшно...

Анонимен каза...

Глупак мъж съм, а не жена! Ха-ха едно на нула за мен не позна хич! Как може и мъжете да ги правиш другарки, тези комунисти са ти изпили мозъка вече!

Марио Христов
Пловдив

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, нищо мъжко няма в поведението Ви, значи не сте мъж. Изобщо не знаете що е да си мъж, другарко изрод...

Анонимен каза...

От истината много те боли! Умираш от любов по комунистите, думата "Другарко", не ти излиза от кухия ти мозък! Празен дърдорко!

Анонимен каза...

Дето плюеш Слави Трифонов е хиляди пъти по-умен и успял човек за разлика от теб!Не можеш да му стъпнеш на малкия пръст на Слави и след 100 години няма да го стигнеш, къде си тръгнал с тази руска комунистическа диплома, и се правиш на най-умния ти, а си никои я се виж на какво приличаш жалък жалбар! Милиони писма написа и жалби, ама няма да те сложат никога учител да го знаеш, има заповед за теб да не те взимат никъде от ВКС е заповедта пусната навсякъде по всички училища и да виеш и да квичиш, няма кои да те спаси, ще си умреш като охранител, там с долните цигани ще работиш и ще те наричат колега!Защото си на тяхното ниво с културата ти!