Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 12 август 2019 г.

Никога няма да плюя на идеалите си и няма заради заплата и храна да стана учител-роб - и учител-мижитурка!


Тази сутрин в хладилника ни се оказва, че има само хляб (слагаме го там за да не мухлясва от горещините) и... маргарин. Е, добре, семейството на двама български учители (съпругата ми, учителка по английски и по начална педагогика и аз, учител по философия и гражданско образование), дето сме опраскани от разпищолили се представители на мутро-комунисто-гербовашката "образователна", с извинение, власт, ще закусим с тия препечени филийки, намазани с маргарин и посолени с чубрица. (Доматите станаха много скъпи и вече не са ни по джоба...)

Голяма работа, не с едининият хляб живее човекът, нали така? Но аз специално няма да плюя на идеалите си и няма заради заплата и храна да стана учител-роб - и учител-мижитурка!

Пиша тия неща не за да се жалвам (да прося съжаления или милостиня!), а за да документирам за бъдните поколения ситуацията, в която се оказаха двама български учители заради моите дългогодишни борби за истинска промяна, т.е. за реална демократизация и декомунизация на отношенията в училищните общности. Заради която предизвиках огромна бесовска енергия у въпросните разщищолили се управници на пловдивското образование. Е, нека да знаят: няма да мълча, няма да капитулирам, няма да престана да се боря, ще воювам с пагубното малодушие докато мърдам и дишам: нищо че народът стои и гледа сеир, обхванат в кошмарно безразличие-бездушие.

Да, именно заради проглеждането на този заспал, колабирал, замбиран от бездушие и от отчаяние народ пиша за всичките тия неща, свързани с моите борби за промяна в българското образование - заради които бях изритан като мръсно коте от училището, в което съм работил през целия си живот, цели 36 години вече!

И бях остракиран от варварската система на "образование" и "възпитание", на която са жертви вашите деца и внуци, драги родни малодушници и сеирджии!

Хубав ден ви желая! Бъдете здрави! Продължавайте да си стоите все същите! Излагайте се колкото си искате...



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

9 коментара:

Анонимен каза...

Аз обикновено закусвам яйца с бекон. По-здравословно е, и по-вкусно. Препоръчвам.

Анонимен каза...

Грънчаров, лятото лесно, а сенце за зимъска скъта ли си?

Да не опъваш пак каиша от глад?

Анонимен каза...

ЩОМ НЕ МОЖЕШ ДА СИ ЗАТВАРЯШ УСТАТА ЩЕ ГЛАДУВАШ!!!! ПЛЮЕШ ПО КОМУНИЗМА, АМА АКО НЕ БЕШЕ ТОЯ КОМУНИЗЪМ НЯМАШЕ ДА СИ НИКОГА УЧИТЕЛ,НЯМАШЕ ДА ТЕ ВЗЕМАТ НИКОГА НА РАБОТА,НЯМАШЕ И ДА ИМАШ ДОМ, ЩЕШЕ ДА СИ БЕЗДОМНИК КАТО БАБА ТИ МАРИЙКА! ЩОМ НЯМА ДА СПРЕШ ДА ПЛЮЕШ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО И ДИРЕКТОРИТЕ, РАБОТА КАТО УЧИТЕЛ НЯМА ДА ИМАШ,НАЛИ РАБОТИШ ОХРАНИТЕЛ КЪДЕ СА ТИ ПАРИТЕ?ЖЕНА ТИ КАКВО Е СЕДНАЛА ТА НЕ И СЕ РАБОТИ НИКЪДЕ,ВИЕ СТЕ МЪРЗЕЛИВЦИ, ЧАКАТЕ МИЛОСТИНЯ И СЪЖАЛЕНИЕ, ГОТОВАНЦИ! ИМАШ СИ СЕЛО ЗАМИНИ ТАМ ПОСАДИ СИ ГРАДИНКА ЗА ДА СЕ ИЗХРАНВАШ, А НЕ ДА ПЛАЧЕШ КАТО НЯКОЯ СТАРА ВДОВИЦА ЗА ХУЙ!

Анонимен каза...

Ти си доказан некадърник,обществото ни те мрази и затова няма да те защитаваме! Свестните учители ги подържаме, но ти не си мал и затова те оставяме да те мачка директорката!

Анонимен каза...

Грънчаров, жена ти ако найстина знае аглийски език, търсят достатъчно преводачи, защо не кандидатства за преводачка, търсят навсякъде с анг.език и писмени и устни преводи, а и учениците ще и идват на частни уроци ако е специалистка, но май се съмнявам да го знае английския отлично и перфектно, явно нещо и куца тоя език.

Анонимен каза...

Много достойна позиция - ще бъде високо оценена от бъдещите поколения, ако решат да заместят фигурата на Альоша с Вашата ще бъде знак на почит към символа на свободата и достойнството в тези черни времена!
Калин Андреев, антрополог.

Анонимен каза...

След промените в закона за образованието не е ли необходимо спешно и необратимо да Ви рехабилитират?

Анонимен каза...

"...аз специално няма да плюя на идеалите си и няма заради заплата и храна да стана учител-роб - и учител-мижитурка!"
Гроздето е много кисело:-)))

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, ако съпругата Ви не желае да учителства повече, може да се пробва в някой кол център в Пловдив или пък в София.