Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 15 август 2019 г.

Кой учредява чалга-шоу-партията?



Компетентното проследяване на публичните реакции и коментари за новината, че се учредява чалга шоу партия чертае относително ясна карта на зависимостите, плащанията в кеш и надеждите за политическо сътрудничество между поредния популистки спектакъл и останалите организирани интереси в олигархията и олигархичната политика.

Нека добавим, че плащанията са динамичен процес – всеки може да си поръча услуга от новото политическо лоби на мафията, облякло чисто бялата риза на защитници на „народа“. Засега е достатъчно да се отбележи, че „новият политик“ слуша внимателно Сарая – то кой ли вече не го слуша внимателно, флиртува с властта на второ и трето ниво (демек – предпазливо), получава ласки от социологическия монопол, плаши прислугата на властта, че може да има размествания в подреждането на ибриците и тромаво се намества на „политическата сцена“ по метода на пробата и грешката.

Едно е да си шут, второ е да си цар, трето е да си везир на царя. Затова Сараят още не пуска „новия политик“ директно на сцената – бави го, разиграва го, отлага го, че белким се поочука и поочупи в новия занаят. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

ДОБАВКА:


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Bacho Кольо каза...

Гледай сега, Грънчаров, какво справедливо нещо е ЕС и м частност ЕП.
Ти докарваш 450 лв. с тежък, включително и нощен труд. Ал. Йорданов докарва 9 000 евро, за да щрака с пръсти и да размотава дебелия си гъз между София, Страсбург и Брюксел.
9 000 евро, което ще рече 17 600 лв., което ще рече 39 пъти повече от теб.
А като си спомни човек заедно се борихте срещу комунистическата ламя. Рамо до рамо в борбата. Еднакви ценности изповядвахте...по-точно - прокламирахте.
И къде го докара ти - до соев заместител на месото. Престави си в ресторанта на ЕП в Брюксел да продават пържоли от соево брашно!?!

Прочее, не яж тая гадост. По-добре половин кило боб за същите пари. По-вкусно, по-полезно, по-засищащо.

Анонимен каза...

АIG, Бач Кол откри капитализма - ма ми е умен мамин Кол, той откри капитализма! 39 пъти повече от него, вай Аллах! Имаме нужда от клепоухи комунисти като тоя московски мухъл, който не познава сегашна Москва, все едно е умряла, а тя е там, но това са червените BG гниди, да се изразя по московски, те не са нужни на никого, дори на себе си, амин... Все едно глеам На секи км. кат чета Бач Кол, ей Богу! Замръзнàл е мозако на тоo субект в 1965, уау!...