Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 22 август 2019 г.

Докога институциите ще пребивават в ступор и няма да реагират никак?


Колегата-блогър Ники Димов е изпратил Ново писмо от Небезразличните граждани с позитивни предложения към някои от институциите. Можете да прочетете окончателния вариант на писмото в неговия блог, на указания линк, там има и изображение на имейла, който е изпратил.

Интересно е, че миналата година новосформиращата се тогава група на небезразличните грааждани е изпратила също на 21 август отворено писмо-подписка с почти същото съдържание, една година е минала, институциите сякаш пребивават в някакъв ступор и не са реагирали никак, мълчат като египетски сфинкс. За справка публикувам това старо писмо и тук, така, както г-жа Василева го е изпратила на Ники Димов във Фейсбук:

Maria Vassileva‎ до Ники Димов

Maria Vassileva, 21 август 2018 г.

Добро утро, приятели,

Присъединете се с името си към нашия текст:

До г-жа Иванка Киркова, Началник на РУО-Пловдив
ДО ВСИЧКИ МЕДИИ

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

От група инициативни граждани, небезразлични към ситуацията в образованието

Уважаема госпожо Киркова,

Тъй като е скандално това, че учителят по философия и гражданско образование Ангел Грънчаров продължава да е безработен и без средства за съществуване (заедно със съпругата си, уволнена заради неговата твърда гражданска позиция за истинска промяна и реална демократизация в образователната сфера), то Ви предлагаме, предвид въвеждането на новия предмет "Гражданско образование" да го назначите на работа като свой съветник по осъвременяване на преподаването по учебните предмети "Философия" и "Гражданско образование".

Иначе казано, предлагаме Ви това, за което Вие отдавна сама би трябвало да сте се досетила – предвид качествата и постиженията на този така активен деец на пловдивското и българското образование.

Бихте могла да го предложите на г-н Министъра и за работа в екипа на МОН, ръководещ и направляващ промяната в преподаването на тия предмети в цялата страна.

Убедени сме, че същинска промяна може да има само когато МОН започне да използва в позитивна посока наличния личностен и творчески потенциал на страната – вместо, както прави досега, да подлага най-способните учители на какви ли не унижения и репресии.

Ще се радваме да ни известите за предприетите практически стъпки в предложената от нас посока.

21 август 2018 г.

Подкрепят предложението следните граждани:

1.Мария Василева
2.Любен Воденичаров
3.Юлия Михайлова
4.Стефан Василев
5.Виолета Чинчева
6.Владимир Петков
7.Томи Томев
8.Ангел Малинов
9. Рая Палабюкова
10. Ивайло Нейчев
11. Росица Христова

Присъединете се с името си в коментари, ще бъде прехвърлено в текста.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: