Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 11 август 2019 г.

Нов диалог на живо с колегата-блогър Ники Димов, представител на поколението на свободата



Приятно гледане, приятни размисли!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

Всичко е ясно, учил си в Русия, заради партията и като си отишъл веднага са те сложили на длъжност. Цял живот на длъжност към партията, а сега големия демократ, защо не си се съпротивлявал? Защо не си казал - вие сте убиици, погубихте България, НЯМА ДА ви помагам, няма да ме слагате на длъжности!

Да, ама си нагаждач, усмихваш се, нагаждаш се и си си живял хубаво, сега плюеш, тея дето са те тикали напред. Жалко, жалко!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко мари, на какви длъжности са ме слагали комунистите ма, че не се сещам? Аз ако им бях рипал по свирката сега знаете ли къде щях да бъда?

Анонимен каза...

Верно ли е, че два пъти са му отнели шофьорската книжка за злоупотреба с алкохол или е съвпадение в имената?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко анонимна мерзавке, сама съдете вярно ли е това при положение, че Ники Димов има т.н златен талон, т.е. талон на водач без никакви нарушения...

Интересно е обаче как се сетихте да кажете тази лъжа? Или поначало спазвате инструкциите за оплюване на политическия противник?