Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 29 август 2019 г.

Авторитетни учители от пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" свидетелстват защо бях подложен на репресии от самозабравилата се директорка


По повод на публикацията със заглавие Ще съдя България в Страсбург за безпрецедентния властови произвол, на който бях подложен в качеството ми на български учител се получи следния отзив или коментар от двама заслужили и авторитетни учители (именно учителите Иванка Топалова и Жак Асса):

Ние сме преподаватели по точни науки. От 1964 г. до 2010 г. сме търсили оригинални методи за преподаване (за които даже чрез издателството на МОН има издадена книга с такава тематика). В това методическо пособие са изложени повече от 20 активни метода. Малко учители ни бяха съмишленици и за чест на г-н Грънчаров той беше един от най-активните! Нешо повече - правехме взаимни посещения на уроците си, провеждани чрез тези активни методи и дори и училищни конференции по определени теми (новисти в образованието, религия, психология, да речем отношението към смъртната присъда, гейпарадите и подобни). Дори на две от конференциите присъстваха и инспектиращи училището хора, които без специално да сме поканили бяха дошли сами поради интереса си към дискусията! Отзивите бяха отлични и г-н Грънчаров беше винаги хвален! Това беше времето на директора инженер Паунов - един от периодите на пик в ТЕТ "Ленин", малко по-късно ПГЕЕ. По непрозрачен начин след пенсионирането на г-н Паунов неговото място се зае от литератор като директор на специализирана (професионална) гимназия (вижда се от ЕЕ, електротехника и електроника).


Малко след назначението й (за наше щастие или нещастие бяха пенсионирани около 10 учителя (в това число и ние) и започна кампания против всички учители, останали почитатели на бившия директор. Причина за това е да се премахне възможността за сравнение на двата управленски подхода, това сигурно нямаше да е в полза на новото ръководство. ТОЧНО НА ТАЗИ БАЗА ЗАПОЧНА ПРЕСЛЕДВАНЕТО СРЕШУ ГРЪНЧАРОВ. Той нямаше години за пенсия и започна офанзива, напомняща най-черните дни на предишния строй: настройване на родители, пишещи писма под диктовка, чието съдържание е напълно еднакво по съдържание и стил и представянето им пред РИО (сега РУО) като "убедителни доводи". Без всякаква логика синдикалната ръководителка на "Подкрепа" е зам.-директор и също участваше в кампанията срещу Грънчаров. Без всякаква защита и с поддръжката на "верните" (или уплашени) служители на директорката ПГЕЕ се лиши от един учител-творец, автор на десетки книги по философия.


Учителският колектив не вярваме да изпитва някакво неудобство, но учениците загубиха много. Удобството на учителския колектив е, че вече я няма базата за сравнение за предварително вложен труд за подготовка на учебния процес. Това е другата причина поради която Грънчаров беше "изоставен" и за когото може да се използва метафората САМ СРЕД ВЪЛЦИ) За съжаление отстрани ние можем само да му пожелаваме да успее "да катурне КАРТАГЕН", въпреки съпротивата, която среща.

Иванка Топалова и Жак Асса

ДОБАВКА: В този контекст вижте нещо интересно от днешния ден, побликувал го е колегата-блогър Ники Димов: Шефката на РУО - Пловдив смая групата на небезразличните граждани с поредния си отговор

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

4 коментара:

Анонимен каза...

Иванка Топалова и Жак Асса казват истината .

Анонимен каза...

Трябваше на делото да се каже това. Сега е късно.

Ангел Грънчаров каза...

Казано беше и на делото. И то от директора Венелин Паунов, от г-жа Мина Ветренска, от инж. Калин Христов, мои свидетели.

Анонимен каза...

Кой още не е разбрал, че с уволнението на учителя Грънчаров дурекорката на ПГЕЕ постига абсолютна власт на диктатор в иначе държавното училище.