Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 14 август 2019 г.

Защо бай ви Даскал Ангел се излага всеки ден като ви съобщава регулярно какво е принуден да яде?


Като прави бай ви Даскал Ангел постен гювеч с ориз и фалшиво (соево) "месо" (подходящо евтино меню за опраскани, за остракирани от системата учители по философия с реформаторска и творческа настройка, които са принудени, за да оцелеят някак, да работят като нощни пазачи - със заплата по-ниска от минималната!) трябва да знаете, че си го яде сам цяла седмица. Домашните ми хора хапват веднъж и не повтарят от манджата: предпочитат да гладуват, но не си сипват втори път.

И причината не е че съм толкова лош готвач, а съвсем друга: те са свикнали да ядят сухоежбина, пържени картофи, малко саламче и прочие, те са модерни и не ми харесват "селските манджи".

Тази е прозаичната причина ето в момента за... пети път и кажи-речи с отвращение да преглъщам манджата, която сготвих с голям ентусиазъм преди три дни...

(ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА: Постоянно разни хора се чудят защо правя такива публикации за това какво съм ял, какво съм принуден да ям. Ето сега обяснението ми: за да спомогна за пробуждането на съзнание за елементарна човечност у самозабравилите се мутро-комунистическо-гербовашките властници в пловдивското образование, които не само че ме опраскаха жестоко, но сега стоят и гледат сякаш с перверзно удоволствие какви беди причиниха на един възрастен български учител като мен. Виждате ли колко ми е благородна целта - и затова си позволявам да се излагам комай всеки ден да ви говоря какво съм готвил, какво съм принуден да ям и прочие...)



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

8 коментара:

Анонимен каза...

С отвращение или с удоволствие,радвайте се,че все още има какво да ядете. Защото с вашият акъл скоро може да няма какво да ядете. Но за какво ни е притрябвало ядене - идеите са важни.

Анонимен каза...

Нещо съкровено липсва!!! - вестничето, от което черпите стил и творческо вдъхновение не е постлано под все по-оскъдната Ви трапеза на лузър! А може би не сте го прочел и изучил цялото все още? Или не остават средства за редовно закупуване на този източник на семантично вдъхновение /недай Б.!/? ? Когато отпадат съществени елементи от една цялостност тенденцията е деградираща...
ph. of dg. Todoroffsky

Анонимен каза...

Ако искате да ядете сладко ядене вместо да хленчите заминете за чужбина за да изкарвате пари, за полето търсят доста работници, напънете си задниците и жена ти и ти и сина ти и тогава ще можете да се храните с месо, кюфтета и всичко което си поискате.Но никои няма да ви подреди живота, не може само даскали да сте, има достатъчно и друга работа.Какво сте седнали да се оплаквате, нима някои му е толкова розово, та с вас да се занимава, на нас да не би да ни е хубав и розов живота?Мен също ме съкратиха от офиса, но не седнах да снимам храната си и да се оплаквам на хората, а отидох да работя чистачка, но си мълча не хленча, храня се с фасул, пържени картофи каквото имам но не се и оплаквам като вас! Замисли се хиляди хора си имат лични проблеми, аме не можете да ги разберете, щото не се оплакват и не хленчат, а се справят сами с проблемите си!

Анонимен каза...

Аз също искам да имам хубава работа да си работя в офиса, но ето съкратиха ме за да сложат връзкарка която хал хабер си няма, фирмата е частна и няма на кого да се оплаквам, бях на борсата, свърши ми тя и по неволя станах чистачка на две фирми и така оцелявам.Лесно е да хленчи човек, но е отекчително някои всеки божий ден да се оплаква и да си снима храната какво е ял, какво е имал и какво е нямал.Замислете се малко, смешно е, вие си мислите, че света само около вас се върти, да ама не, всеки сам си решава проблемите тук в България, които не го харесва живота, стяга куфарите и заминава за чужбина.Това е демокрацията тук в България, всеки се спасява кои както може.
Марияна Дервентлиева
от гр.Ловеч

Ангел Грънчаров каза...

Другарко "Марияна Дервентлиева от гр. Ловеч" (добре че ни казахте, че Ловеч е град, ний си мислехме, че е село!), първом не е нужно да лъжете че сте от Ловеч, второ, не сте сфанала за какво пиша това нещо. Обяснил съм, четете, сфанете, пак тогава се изказвайте. Да адвокатствате в полза на разпищолилите се началства от образованието е идиотщина...

Анонимен каза...

Грънчаров за разлика от теб аз не лъжа от гр.Ловеч съм, ако не ти се вярва, е твои личен проблем!Казах ти не си само ти безработен учител има хиляди учители уволнени и безработни,както и ние чиновници които работихме, така че спри да се оплакваш,проблемите никои няма да ти ги реши, заработа е добре да си запретнеш ръкавите и да работиш, ако искаш да не умреш от глад, отлично съм запозната с теб и твоя вечен проблем как са те уволнили, директорката била лоша, а ти много ли си добър бил към нея?Лесно е грешките да се виждат на другите хора, но потърси първо грешката в твоето собствено поведение, вместо да виниш другите и да търсиш виновници! Света ти е крив,че си уволнен,явно и в теб има доста трески за дялане в поведението ти, не можеш да оплюваш работодателката която ти дава хляба!

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, моля мислете поне малко, преди да пишете коментари! Не знам за кой път се налага да ви правя тази уместна забележка.

Анонимен каза...

Хм, а дали АИГ е г-н?