Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 15 август 2019 г.

Има ли директор на гимназия в свидното ни отечество, за когото интересите на младите важат повече от запазването на тъй любимото му кресло?


Подадох документите си за повече от 20 вакантни учителски места по философия, обявени в гимназии в цялата страна. Правя последен безнадежден опит да преодолея забраната да учителствам или отнемането на преподавателските ми права, наложено ми от разпищолили се изцяло образователни властници, служещи предано на не по-малко разпищолилаия се мутро-комунисто-милиционеро-гербовашки режим.

Искам да проверя дали някъде ще се намери директор, който да се осмели да ме вземе на работа (и по този начин да си сложи сам, дето се казва, "главата в коша"!), т.е. искам да разбера ще се намери ли директор на гимназия в свидното ни отечество, за когото интересите на младите хора от качествено и съвременно образование важат повече от запазването на неговото собствено директорско кресло. (До този момент, вече пета година кандидатствам безуспешно, такъв самоотвержен директор, за жалост, не се намери!) Веднага след завършването на експеримента ми (резултатите от него са предизвестени, аз не очаквам изненада, камо ли пък чудо!) ще заведа ново разследване в Комисията за защита от дискриминация (срещу РУО-Пловдив, МОН и съответните директори на гимназии!), а пък есента, живот и здраве да е, ще се видя принуден да заведа дело в Европейския съд за защита на правата на човека в Страсбург.

Държа да отбележа и това, че цялата тази моя толкова тежка битка с разпищолили се управници в Пловдивското образование ми се наложа да я водя напълно сам и самотен по причина на това, че вие, гражданите, продължавате само да гледате сеир, че не благоволявате да си мръднете и малкия пръст, че не ви пука дори и при положение, че може би дори съзнавате, че главни жертви на идиотската и вредна образователна система са тъкмо вашите собствени деца и внуци!

Ако вие се бяхте държали както подобава при вида на толкова грозната сцена (самозабравили се властващи бюрократи се гаврят с един възрастен човек, с една личност, с един философ, с един български учител, цял живот работил неуморно на така буренливата нива на образованието в България!), то тогава на мен нямаше да ми се налага да се боря напълно сам, тогава нямаше да си давам здравето в тази съвсем неравна борба, нямаше и да си загубя в крайна сметка дори и живота заради вашето колосално и така пагубно, направо гибелно безразличие!

Толкова. Това исках да ви кажа само. Бъдете здрави и нека да е хубав денят за вас!




Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

11 коментара:

Анонимен каза...

С твоите глупави протести, ти си уволнен и от ВКС е потвърдено! Нямаш правото да преподаваш, не си никакъв учител.Коя луда директорка или директор ще приеме теб за учител като види трудовата ти книжка, че си уволнен поради липса на качества некадърност!

Анонимен каза...

Изпратихте ли на директорите, при които кандидатствувате, линк към блога си? Хубаво е хората да знаят какъв човек наемат - себеотрицателен, възвишен, извънредно морален и върло добър във всяко отношение и по всяко време. Ако не сте, надявам се друг да го стори!

Анонимен каза...

И да правиш стачки и да не правиш, учител няма да си никога!Има заповед да не те взимат учител......

Анонимен каза...

Ако се вземат предвид мотивите за вашето уволнение,потвърдени с решение на ВКС, наистина никой уважаващ институцията училище директор не би трябвало да ви назначи на работа. В частният бизнес с такава характеристика нямате никакъв шанс.

Анонимен каза...

Всички гледат отстрани защото смятат, че си некадърен, къде е проблемът ?

Постоянно повтаряш, че човек трябва да отстоява позицията си, ето всички хора го правят, смятат, че си некадърник! Къде е проблемът ?

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, извинявам се че не съм по темата, но какво мислите за кандидатурата на ГЕРБ - Здравко Димитров, за кмет на Пловдив?

Илия Иванов.

Анонимен каза...

Може да те назначи за учител Грънчаров някои директор които е тотално изперкал като теб! Никои уважаващ себе си директор не би те взел, като ти види трудовата книжка, а и оплюванията в блога ти по образователната система, РУО,МОН и всички директори,както и по всички хора, така че сам си направи извода, ако си малко умен поне....

Анонимен каза...

Ще бъде добре следващата година да се пенсионираш с отбив, след рождения ви ден и да се примирите да учителствате.Това е най-доброто решение, стажа си го имате!

Ангел Грънчаров каза...

Господин Илия Иванов, не смятам, че кандидатурата на бившия футболист (или милицеонер?) Здравко Димитров за кмет на Пловдив е подходяща. Но в ГЕРБ нима някога някъде, за някой пост, е бил издигнат подходящ кандидат?!

Анонимен каза...

Съласен съм напълно, с менението Ви. Според мен, Здр. Димитров не е подходящ, за тази кандидатура.
Илия Иванов.

Анонимен каза...

Другарките са побеснели направо! Браво господин Грънчаров! Дръжте се, победата Ви е скоро! С Вас сме ние, учениците от тета!