Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 11 октомври 2019 г.

Небезразличният учител и гражданин от Бургас продължава да бие камбаната за нови закононарушения на властващите в образованието


Получих следния документ с право на публикуване от страна на автора:

ДО МИНИСТЪРА НА МОН ГР. СОФИЯ
ДО ИНЖ. В. ИЛИЕВА - НАЧАЛНИК НА РУО – БУРГАС
ДО НЯКОИ УЧИЛИЩНИ ДИРЕКТОРИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ФИГУРИ

С И Г Н А Л

от Диан Георгиев Тодоров ЕГН.... , живущ в гр. Бургас, ж.к. „Зорница”, бл. ..., вх. ..., ет. ..., тел.за вр.

относно: наскоро станали ми известни обстоятелства в СУ ..., с. ..., община ..., област ...



Уважаеми дами и господа,

С настоящия сигнал желая да Ви предоставя достигнала до мен информация относно назначения на учители в училището в с. ...

В началото на настоящата учебна година е било обявено свободно работно място за длъжността ... За вакантното място кандидатстват 8-9 души. За втория етап от конкурса са допуснати само двама преподаватели, единият от които – с 15 години преподавателски стаж, а другият – едва с 9 месеца преподавателски стаж. Конкурсната комисия в училището предпочела втория кандидат с минималния стаж. От членовете на комисията е изтекла информация, че им е оказван натиск от местен бизнесмен за посоченото назначение. За случая е уведомен г-н ..., депутат от ..., както и зам.-кмета на община ... с ресор „Образование”, които са били наясно със ситуацията, но не са пожелали да реагират. Относно изнесените от мен факти разполагам с аудио-запис и интернет-чат, които ще Ви предоставя при необходимост за нуждите на проверката.

Друг факт, за който бих желал да Ви уведомя, са станали ми известни мнения на две дами – директорки на училища в гр. ...., според които никога повече няма да работя като учител, тъй като моята обществена позиция и действията, които съм предприел за постигане на промяна в образованието, са пречка. Обръщам се към Вас, със запитване дали и Вие споделяте тяхното становище, а към двете дами – директорки /които съм сигурен, че ще се разпознаят/ въпросът ми е дали това е предупреждение с „чисто приятелски чувства” или заплаха от тяхна страна. В случай, че е заплаха, кой стои зад гърба им или действат самостоятелно? Въпросът ми е по-скоро реторичен и не се надявам да получа отговор от страна на директорките.

Обръщам се и към някои местни лидери на ДПС и ВМРО във връзка с тяхната грамотност. Към един от лидерите на ДПС от гр. Айтос /сигурен съм, че той знае за кого се отнася/: Господин местен лидер, уведомявам Ви най–любезно, че след частиците за степенуване „по” и „най” се пише тире. Също така въпросните частици се пишат полуслято със следващата дума, с малко тире, без да се оставят интервали. Думата „обица” също така се пише с „о”, а не както Вие я изписвате – „убица”. За други неправилно употребени от Вас думи няма да споменавам, за да не Ви разстройвам, известна ми е Вашата чувствителност. Към една от местните лидерки на ВМРО-Айтос /също ще се разпознае моментално/: Думата „никой” се употребява, когато тя изпълнява ролята на подлог в изречението, а „никого” – когато е допълнение. Напр. „Никой не е идвал днес” и „Не съм обидил никого”. Разбираемо е за господина от ДПС, но за госпожа-родолюбката от ВМРО този правопис е непростим! Към двамата апелирам да понаучат правописа на българския език, щом желаят да се изживяват като политици в българския политически живот.

Към лидерите на ВМРО- гр.Айтос: Въпросът, който ме вълнува заради едни познати от Северна Македония е каква е цената на българското гражданство и колко граждани на Северна Македония и Албания максимум биха могли да се регистрират адресно в някой трафопост в гр.Айтос или пък в партийния офис на ВМРО в града? В София напр. станаха известни многобройни адресни регистрации на чужденци в два имота, ползвани от ВМРО /на ул. „Пиротска” № 5 и ул.”Искър” № 6/. Не целя да правя каквито и да било внушения с последните си въпрос.

Сигурен съм, че политическите лица-адресати на настоящия ми сигнал ще се възмутят от критиката ми срещу недъзите в образователната система. Ето защо ще отправя към тях питането дали одобряват тези закононарушения и произвол, за които аз непрестанно бия камбаната. Вместо да реагирате с усмивки на публикациите ми, предлагам да се замислите за Вашата писмена култура.

Дами и господа, посочил съм по-горе името си, никога не оставам анонимен и стоя зад думите си. Ако някой се е почуствал засегнат, негово право е да защити правата си, включително и по съдебен ред. До момента нямам загубени съдебни дела. Смятам също, че всички са наясно кой стои зад фейсбук-профила Alen Delon, който умишлено съм изписал грешно /по-скоро фонетично/, за да е ясно, че не принадлежи на френската кинолегенда. Няма да навлизам в подробности за семиотиката на профила ми, тъй като я намирам за сложна за Вас тема.

Уважаеми г-н Министър, инж. Илиева, надявам се, че ще предприемете нужните действия по изнесените от мен факти, ще разпоредите проверка относно законосъобразността на проведения в училището в с. ... конкурс и ще бъдете така любезни да ме информирате писмено на посочения от мен по-горе адрес за контакт.


09.10.2019 г.
гр. Бургас

С уважение: ......................
/Д . Тодоров/

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: