Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 22 октомври 2019 г.

Моят апел към негласуващите - и към привържениците на Мая Манолова!


Граждани на София, които сте фенове на М.Манолова! Искам да ви кажа нещо фатално важно за съдбата на българската демокрация:

Социолозите дават 31.2% за Фандъкова, 24.7% за Манолова и до 17% за арх. Игнатов. Тоест ако привържениците на Манолова и Игнатов си обединят силите, Фандъкова повече няма да бъде кметица, а падне ли София, ще си отиде от власт и Голямата мутра, т.е. ще се спасим от мутро-гербовашката тирания. Тази е главната цел на всички демократи и тя може да бъде постигната, в името на тази цел обаче трябва да бъдат направени някои компромиси от всички нас, които се възприемаме и определяме като демократи.

Приемам, че вие, дето се гласите да подкрепите Манолова, сте такива. Манолова обаче до този момент е показала, че умее да се сговаря с Мутрата (та нали той я направи омбудсман?!), тя има и някои други забежки с други мутри (братя Галеви, Слави Трифонов...), на това основание можем да смятаме, че тя няма как да е алтернатива на мутризирането на България. По тази причина, ако наистина сте демократи, сте длъжни да потиснете някои свои чувства и в името на България да подкрепите арх. Игнатов още на първия, а след това и на втория тур. За запазването на българската демокрация сте длъжни да направите това!


Признайте, справедливо е (след като президентът е ваш), кметът на София да е на демократичните сили, нали така? Към демократичните сили в случая отнасям, както казах, и вас.

И понеже аз наистина сред приятелите си явно нямам такива, които да симпатизират на Манолова, то в такъв случай отправям апела си към тия от приятелите си, които се колебаят за кого да гласуват: надмогнете всички съмнения и гласувайте за арх. Игнатов! Знайте, че ако не гласувате за него, ще спомогнете за погребването на българската демокрация на тия избори. От вас зависи всичко, в това число и бъдещето на вашите собствени деца и внуци!

Вие, негласуващите и колебаещите се за кого да гласувате, сте главният резерв на демокрацията - вие в този смисъл сте последната нейна надежда, последния шанс за спасението й! Призовавам ви, драги скептици, да гласувате за кандидата на демократичните сили!

Нека с общи усилия да спрем мутризирането на България, дойде последният момент, в който все още можем да направим това. После ще бъде вече късно! Затова и не трябва да го пропускаме!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

5 коментара:

Анонимен каза...

"Нека с общи усилия" - с комуноидите?! Никога!

Анонимен каза...

Аз ще гласувам за приятелката му. Тя поне показа на кои качества.

Анонимен каза...

"Намеря ли такава отрепка сред приятелите си, която пряко, косвено, директно, индиректно, вербално, невербално или по какъвто и да е начин да подкрепя за първи, втори, трети или двадесет и трети тур Мая Манолова, ще я изтрия за вечни времена от листата" - ето това е достойното и правилно отношение на демократа!
Велин Тодоров

Ангел Грънчаров каза...

Малее, другарко, колко голема демократка сте била, бравос!!! Да се не надява човек че така силно уж мразите комунистите! А пила ли сте си тая заран хапчетата, че този "тъй демократичен" изблик може да се дължи на недостиг на някои химически вещества в кръвта Ви?

Bacho Кольо каза...

"По тази причина, ако наистина сте демократи, сте длъжни да потиснете някои свои чувства и в името на България да подкрепите арх. Игнатов още на първия, а след това и на втория тур. За запазването на българската демокрация сте длъжни да направите това!"

Само ментален сбърканяк маже де си помисли, че има право да внушава на другите за кого са длъжни да гласуват. На мен през ум не ми минава да агитирам даже най-близките си - на сина и жената, на приятели. Да гласуват за когото си поискат. А и нямам приятел, който даже да си помисли, че може да ме агитира.