Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 28 октомври 2019 г.

Кой е коренът на несвършващата българска трагедия?



Трагедията на опутинизираната-боковизирана BG се свежда до това, че страната ни се свлича от Европа към тираниите на Средна Азия!

Nedelin Boyadjiev: Прост народ, слаба държава!

Ангел Грънчаров: Nedelin Boyadjiev Как се осмели да обиждаш народа във времена, в които сички (патреотите) само фалят народа! :-( Народът никога не греши, народът, подобно на Партията някога, е прав дори и когато съгреши! :-)

Nedelin Boyadjiev: Ангел Грънчаров, да... Народът винаги е прав, когато избере управниците си по волята на олигарсите.

Ангел Грънчаров: Nedelin Boyadjiev Нашият народ обича да се мазни (да се подмазва, да се натяга, да подлизурства) на тия дето държат истинската власт. На тия, дето са истинските властелини и господари. Народът ни чисто и просто е робски, робска е психологията на огромната част от народа ни. Загадката на колосалната българска простотия е тази: народът ни се състои предимно от роби, хал хабер нямащи си що е свобода. Този е коренът на несвършващата българска трагедия.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

5 коментара:

Анонимен каза...

Това е по-скоро положително развитие, нежели трагедия. Аз правя каквото мога, според силите си, да работя за тази тенденция.

Ангел Грънчаров каза...

Естествено, другарко. Вие, комуноидите, сте твърде ощастливени от такова развитие към тирания и робуване. Щото за вас свободата е подобна на отрова...

Анонимен каза...

Ти остъй това, ами чу ли, че Къньо Раданов призова Маноловска да се откаже, а сичкото умно-красивитет да подкрепи Бонев? Смех, майна! Голем резил!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, Вие да не се уплашихте, че некомунист ще управлява столицата?! Леле, другарко, параноята Ви пак избликна неудържимо! Пийте си хапчетата и не мислете толкова много за политика, може и да Ви олекне един ден животът...

Анонимен каза...

Нема страшно. Аз ще гласувам за кандидатката на ГЕРБ и тя ще спечели. Ама вий нема за кОго да гласувате.