Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 11 ноември 2019 г.

Предложение за сътрудничество с 7/8 ТВ


Тази сутрин ми хрумна и написах следното писмо до новата медия (съвсем скоро и ще го изпратя, но първо да известя вас, читателите на блога ми, за тази нова моя инициатива):

Здравейте,

Казвам се Ангел Грънчаров, по образование съм философ, активен блогър съм, от години съм водещ на предаването "На Агората с философа Ангел Грънчаров" (Архив на предаването), излъчвано веднъж седмично по Пловдивската обществена телевизия. Автор съм на доста книги (можете да видите повечето от заглавията им на моята страница в Уикипедия), от 11 години съм създател и главен редактор на философското списание ИДЕИ, а също така от няколко години издавам списание HUMANUS, списанието за съвременно образование, за насърчаване на духовното и личностното израстване и укрепване на младия човек (на линковете на двете списания се намират техните онлайн-издания, там можете да разгледате всички досега излезли броеве). През последните години усилено работя по свой проект за непосредствена и практическа реална демократизация на отношенията в конкретните училищни общности, в училищата (дълги години съм бил учител по философия и гражданско образование, работил съм също така като преподавател и в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски"). Своите идеи за същинска, коренна и същностна промяна в образователната система разработих в поредица от книги, чиито онлайн-издания можете да видите ето тук.

След краткото си представяне искам да ви кажа и защо ви пиша. Понеже сте нова медия, която, предполага се, е отворена към сътрудничество, ви предлагам именно такова, да речем, готов съм своето авторско предаване "На Агората..." по ПОтв да го водя и при вас, примерно какво пречи предаването да се излъчва едновременно и по двете телевизии (ПОтв, за жалост, няма национално излъчване!)? Аз лично смятам, че едно такова сътрудничество между една утвърдена и доказана демократична и гражданска телевизия и една нова медия, имаща претенции в областта на реалната демократизация на отношенията и медиите у нас, може да бъде изключително плодотворно.

Разбира се, готов съм, при желание от Ваша страна, да водя в 7/8 ТВ и свое авторско предаване, примерно предаването със заглавието ИЗКУСТВОТО ДА СЕ ЖИВЕЕ (на линка могат да се видят досега излъчените предавания от тази поредица), което го водих известно време в ПОтв, но го прекъснах, ала бих желал да го подновя (това предаване е в областта на т.н. духовно, личностно или философско консултиране, в него се разнищват, с участието на зрителите по телефона конкретни житейски и личностни казуси. Изобщо има много възможности за плодотворно сътрудничество между нас, стига, разбира се, да имаме взаимно желание и готовност за такова; от моя страна го имам, ще се радвам и от Ваша страна да се появи!

Толкова засега. А иначе желая успех на новата медия, ще се радвам да постигнете ония иначе добри и дори възвишени цели, които сте си поставили!

С най-добро чувство: Ангел Грънчаров

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

8 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте, Грънчаров.

Няма, вярвам, да ми се разсърдите, че ще си позволя да препратя на имейла на телевизията линкове към некои ваши публикации в блога, в които говорите за Трифонов. Убеден съм, че немате нищо против хората да знаят отношението ви към този човек.

Успех!

Анонимен каза...

Браво ! Хубава идея !

Анонимен каза...

Да не забравите да изпратите и всичко написано от вас за собственика на тази телевизия

Анонимен каза...

Много жалка постъпка ... молиш всеки един общественик да те вземе под крилото си. Молиш се на ГЕРБ, на БСП, на СЛави Трифонов, на всеки. Много жалко, по-долу няма накъде ! Твоето мнение е фурнаджийска лопата

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, много завиден морал демонстрирате ма, бравос! Не сме очаквале, че сте толкова морална другарка. Пихте ли си хапчетата?

Анонимен каза...

Ти осъзнаваш ли колко се излагаш ?

Анонимен каза...

гн Грънчаров си предлага услугите на слави трифонезе , прочетох го на неговата страница във фб , ако не вярвате проверете , не исках да коментирам там , но моля вие да го направите , мерси

Lyubomir Kolarov

Ангел Грънчаров каза...

Вие не схванахте ли иронията? Нима не разбрахте, че си правя тест (екперимент), т.е. изследвам реакциите на хората, в това число и на Вас самия?! :-) Наистина ли си мислите, че имам илюзията, че някой би ме допуснал до телевизията на Слави Трифонов?