Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 18 ноември 2019 г.

Битката на небезразличните граждани с безпрецедентно арогантния произвол, с беззаконията и аморализма на властващите в образованието продължава!


Колегата-блогър Ники Димов е изпратил тази сутрин и е публикувал в блога си ново Обръщение от 18 ноември 2019 г., за което аз пък написах във Фейсбук следния съвсем кратък коментар (можете да го прочетете там, в блога на Николай Димов на посочения линк; тук не е нужно да препубликувам дори и малък откъс!):

Битката на небезразличните граждани с безпрецедентно арогантния произвол, с беззаконията и аморализма на властващите в образованието продължава с нова сила!

Всъщност както сами се убеждавате, непрекъснато ни се налага да изнасяме все нови и нови открити уроци по демокрация и по човешко и гражданско достойнство на въпросните разпищолили се хептен управляващи - понеже невежеството им, неподготвеността им в това отношение е крещяща!

Просто ние, небезразличните граждани, с поведението си от друга страна се опитваме да дадем достоен за следване пример също така и на гражданите относно това как добрите граждани следва да се държат в ситуации, в които безразличието е направо пагубно, убийствено или гибелно. Все пак не е нужно да погубваме собствената си човечност, нали така?!

Да, драги граждани на многострадалната ни мутренска республика, истинско престъпление е да се мълчи безучастно когато властта гази всички норми на приличието!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

4 коментара:

Анонимен каза...

Бунт! На оружие! Димов и Грънчаров ще седят пред 56-то! С помощта на ЕС и САЩ да върнем Грънчаров в училище, защото не иска да работи физически труд, а иска да паразитира до пенсия.

Анонимен каза...

Хей, тъпанар анонимен, защо не вземеш да се гръмнеш. С малкото пръстче на Ангел Грънчаров не можеш да се мериш, че се опитваш и да си остроумен.
Томи Томев.

Анонимен каза...

Тази т.нар. Група на небезразличните граждани, заедно със самия Грънчаров, работят срещу себе си. Кой директор на училище ще назначи Грънчаров при условие, че е запознат какви ги върши тази група или отделни индивиди от нея.

Анонимен каза...

Какви ги върши тази група?