Представена публикация

Призив за човечност

Една благородна човешка инициатива в помощ на Ангел Грънчаров Приятели, искам да ви помоля да помогнем на един човек, учител и пи...

събота, 9 ноември 2019 г.

Докога другарят (не)уважаем ще управлява несменяем?!


Той говори с акламация,
за широка демокрация,
но другаря уважаем,
управлява несменяем!

(Радой Ралин)Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

мразиш комунистите но ако не беше Живков сега и дом нямаше да имаше, щеше да си като баба ти Марийка бездомник и клошар! След като мразиш комунизма, защо тичаш да си учител, и се налагаш, след като не те искат, за какво ревеш?! Виж че си нахалник, и имаш комунистическо мислене да налагаш директорите, а и хвани и си запали комунистическата диплома, защото е от СССР.

Анонимен каза...

Никои учител не го уволняват и гонят,само теб,щото си лек на акъла, не знаеш кога трябва да говориш и кога да замълчиш! Ако не беше говорил за глупавите ти намерения на директорката, щеше да работиш до март, ама вчера тъкмо за именния ти ден тя ти е дала честитка за уволнение, вместо картичка!

Анонимен каза...

Уважавам и двамата.