Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 20 декември 2019 г.

В нарочно отворено писмо до институциите групата на небезразличните граждани иска уволнението на началничката на РУО-Пловдив г-жа Иванка Киркова!


В блога на ОБЩНОСТТА НА НЕБЕЗРАЗЛИЧНИТЕ ГРАЖДАНИ е публикуван окончателният вариант (с внесени добавки и корекции след публичното му обсъждане!) на документа, озаглавен НАСТОЯТЕЛНО ИСКАНЕ ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО, с който се иска оставката на Началничката на РУО-Пловдив г-жа Иванка Киркова. Този документ вече е изпратен до институциите от г-н Николай Димов, упълномощен от групата на небезразличните граждани да води кореспонденцията с институциите. Ето малък откъс от въпросния документ, който можете да прочетете в неговата цялост там, като последвате дадения по-горе линк:

... 6.) Най-голямата ни претенция спрямо г-жа Иванка Киркова има чисто морално естество: не може да бъде съвременен ръководител, при това именно на сфера, имаща чисто духовен, образователно-възпитателен, културен, личностно формиращ характер, човек, който има толкова несъвременни, остарели възгледи за живота, за отношенията между хората, за начините, по които трябва да бъде управлявано пловдивското образование и прочие; г-жа Киркова има съвсем сгрешена базисна представа за това що е власт, как следва да се управлява (коренът на думата "у-прав-ление" и именно "право"!), как може и как не може да се разговаря с гражданите; в съвременни условия, за разлика от мнението на г-жа Киркова, ние, гражданите, не сме не сме, няма как да бъдем пасивна, безсловесна и инертна маса, както на нея се чини, че трябвало да бъде, ние сме личности и граждани със съответните права, сред които правото да критикуваме управляващите е не просто наше право, а е наш дълг, е наше задължение, е наша първа по значение отговорност!
Г-жа Киркова обаче явно изпада в ужас, когато срещне човек и гражданин, за когото думата "достойнство" не е празен звук – и тогава мигновено започва да мисли как да му отмъсти за това, че той не се държи като смирен роб или като слуга, кланящ се пред нейния висок властнически пиедестал; и тогава първото, за което тя се сеща, е да даде този гражданин на... прокурор!
...

Желая ви хубав ден! Бъдете здрави!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

4 коментара:

Анонимен каза...

Няма нужда. Грънчаров много пъти е казвал, че не го прави за пари.

Анонимен каза...

Подкрепям Киркова и смятам, че тя е постъпила съвсем правилно, като е сигнализирала в прокуратурата. Успех от мен!

Анонимен каза...

Последната коментираща най-вероятно е самата Киркова... :))))

Анонимен каза...

Как така "Няма нужда", Грънчаров и съпругата му да не живеят на фотосинтеза?