Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 28 декември 2019 г.

Кой разваля кефа и имиджа на Падишаха - и кой клати стабилността?!


Вчерашното заседание на правителството носеше чертите на психотерапевтичен сеанс, в който участниците двойкаджии, всеки един от които с проблеми след "родителска среща", взаимно се убеждаваха, че учителите/народа са кофти и най-вече непризнателни хора, а те са най-добрите, най-успешните и най-вече че това да бъдат министри им се полага по рождение. Самовнушението, което трябваше да бъде предадено и на публиката, през излъчващите сеанса на живо, независими и нахранени медии, бе че ако не са те, да се жертват като управляват, България ще си остане без управници и без министри.

Проблемите и кризите, които ги сполетяват и с които не могат да се справят, са или дело на предишните, или на зложелатели и завистници, които само гледат към креслата им, за да ги изместят, или на инопланетяни, които работят цяла година, в тандем с ОПГ от природни сили за да им развалят кефа и имиджа по Рождественските и Новогодишни празници.

Всички изпаднаха в транс от удовлетворение, но най-вече екстаз от взрив на самочувствие и себезначимост, колчем мълвяха цифри на дадени "от тях" пари, едва ли не откъснати от залъка им, на фона на които някак си мина решението, за което се бяха събрали - да одобрят едни 55 милиона за един самолет за да пренася божествените им тела от точка А, до всяка друга точка на света. (Прочети ЦЕЛИЯ КОМЕНТАР)

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Тази сюрреалистична картина само показва, че управляващите са се самозабравили дотолкова, че е грехота да остават повече на власт, щото те не управляват, а играят в извратен и крайно некадърен театър на абсурда: неспособността им да управляват е очевидна, а и те изобщо не разбират смисъла на това да управляваш. Грехота е, че ги търпим - да съсипват страната ни! Висша степен на безумието на един народ е да повери държавата си на мутрите, на бандитите, на мафията, на ченгетата! Един ден ще се срамувате от децата и внуците си, че търпяхте Боко Борисов 10 години да се перчи пред телевизионните камери, намирайке се на върха на многострадалната ни държавица!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: