Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 27 януари 2020 г.

Пищни мутроландски нелепици


Току-що в пощата получих една пратка и едно писмо. Пратката е от Украйна, от Киев, там излиза международното многоезично научно-теоретично издание на философското списание ИДЕИ (на което съм съосновател ведно с учени от тяхната Национална Академия на науките), в поредния брой на това списание е поместена моя голяма статия, почти студия, и украинските приятели са ми изпратили купчина списания. Оказа се обаче, че съм бил имал за получаване и писмо от Районна прокуратура в Пловдив, с което ме уведомяват, че е разпоредена проверка по моя жалба; жалвам се, че местните властващи феодали в пловдивското "образование" продължават да ми пречат да се ползвам от правата си на преподавател по философия и гражданско образование, те не само ме изгониха от "образователната" им система, но и ме остракираха от нея, т.е. по най-груб и безцеремонен начин нарушиха правото ми на труд - и по този начин застрашиха и правото ми на живот (наказват с принудителна безработица и съпругата ми, също учителка - за да отмъщават на мен!).


Ето тия два факта (публикацията ми в международното философско списание и политически мотивираното ми изгонване от намиращата се в тъй бляскаво състояние ваша "образователна" система!), сложени един до друг, са многозначителни, те говорят много и казват всичко; по тази причина, за да стимулирам мисленето ви, си позволявам да ви ги съобща.


Приятни размисли ви желая!



ДОБАВКА:

Чл. 172 от НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 1 от 1991 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който съзнателно попречи на някого да постъпи на работа или го принуди да напусне работа поради неговата народност, раса, религия, социален произход, членуване или нечленуване в синдикална или друга организация, политическа партия, организация, движение или коалиция с политическа цел или поради неговите или на ближните му политически или други убеждения, се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба до пет хиляди лева.
(2) Длъжностно лице, което не изпълни заповед или влязло в сила решение за възстановяване на неправилно уволнен работник или служител, се наказва с лишаване от свобода до три години.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: