Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 20 януари 2020 г.

О, неразумнейша и бясно чалгаджийстваща на попрището социално-жизнено паплач!


Под вчерашната публикация със заглавие Какво си казахме при срещата с омбудсмана на Пловдив? небезразличният гражданин от Варна г-н Владимир Петков-Трашов написа гневен коментар, който по мое мнение заслужава да бъде пренесен в отделен постинг - заради неговото възпитателно значение, включително и спрямо не съзнаващите какво правят властващи особи в пловдивското образование (да не говорим за възпитателното му значение спрямо изпадналите в непростимо безразличие граждани, отдадени на гледането на неописуемо-приятния сеир: как властта в тъй приказваната страна Мутроландия показно-публично и перверзно-садистично убива - подлагайки на непоносими унижения! - едно семейство, състоящо се от двама български учители!); и тъй, ето ви гневния, но справедлив отзив на небезразличния гражданин Владимир Петков-Трашов от Варна:

Владимир Петков-Трашов каза: О, мили ми Приятелю! О, Боже мили!

О, вие, безпричинно измъчващите Ангел Грънчаров и в нищичко виновната му пред вас негова жена! О, вие, безкрайно тъпо-отмъстителните, неразумни и вбесяващо глупави: инспекторка и шефка на РУО Пловдив, директорки на ПГЕЕ... О, вие, всякакви банално, елементарно-еснафски, назадничаво и плоско-дебилно "мислещи", коментиращи и "чувстващи вярно и правилно" живота чиновниченца, учителчета, директорстващи и "управляващи" от всякакъв род, вид и ранг, включително и много жалък омбудсмане на Пловдив (Мога и много подробно и обстоятелствено да ти посоча, аджеба, защо мисля и считам, че си точно и именно такъв! Ако ми го поискаш!)... О, неразумнейша и бясно чалгаджийстваща на попрището социално-жизнено паплач! Драги и мили ми, еднакво мислещи с Ангел мои приятели и сподвижници! Ники! Нямам думи за да изразя възмущението си!

От тази истинска касапница във вашия Пловдив! От убийството, което се върши пред очите ми и пред вашите... на... На какво, г-н Омбудсман?! Вие изглежда и не се досещате!?

Вие не си давате и най-малката сметка! Как е възможна подобна бай-ганьовщина, с такова идиотско комунистическо-отмъстително в същността си и очевадно просташко-дебилско отношение в днешното ни време към един човек!???! Отделно към един образован човек!???? Към учител! Към учител по философия и по какво още, г-н Омбудсман! И с жена му - учител по две специалности! Вие човек ли сте, г-н Омбудсман, или сте чиновник, който, ако не играе по свирката на назначилия го и на неговите политически приятели, мигом ще изхвърчи от службата си?! А нормално ли е в пловдивското образование и в страната така да се уреждат трудовите взаимоотношения?! И така ли следва да бъдат уредени и уреждани гражданско-правните отношения в Пловдив и в татковината ни?! Я бъдете любезен и ми кажете! Без да ми мънкате! Срам, г-не! Е най-меката ми присъда за вас! А позор за престъпниците-чиновнички - директорките на ПГЕЕ, инспекторката и шефката на РУО Пловдив! Заради престъпното им отношение към пловдивското образование, заради просташко-ганьовското им отношение към живия пред очите Будител, г-н Омбудсман!

Позволете да ви светна разумелника! Към Ангел Грънчаров! Заради престъпното, отмъстително-комунистическото, просташко-дебилското отношение към съпругата му и него на всичките директорстващи особи, които са имали възможност да назначат тези учители, но са се съобразили с незримата воля на началстващата чалгаджийска паплач в пловдивсото... образование ли?! Я си помислете! Престъпна мафия и сган в него и... Образование!!! Тъжен смях и дълбок траур!

Сам си бил виновен човекът! Вие дан би да сте бил и дан пребивавате в някакъв суперафрикански транс, г-н Омбудсман?! Или той правилно, нормално за обитаващите го - Мутроландия и Булгаристан, наричан от Ангел Грънчаров, е добре да си съществува, както и досега: стабилно, а оттук-нататък и вечно!

Така ли е, г-н Омбудсман, или е някак си... и значително по-добре... инак?!

Как ли?! Видно, че не знаете! А то е, защото не четете редовно, проникновено и най-задълбочено, според личното ми и неангажиращо ви мнение, блога на Учителя-Философ: HUMANUS!

2020.01.19 г. Владимир Петков-Трашов

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Именно , мафията няма нужда от образовани хора , за да неим са отворени очите за истината ... Това е цялата работа !

Георги Димитров