Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 18 януари 2020 г.

Опитвали ли сте най-вкусната фасул-чорба в света?


Това е чорба от зрял боб по рецептата на моя дядо Васил, (Бог да го прости!), застроен с парченца препържена сланинка, с чубрица и джоджен... Много е вкусен, опитайте да си го направите, няма да съжалявате!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

7 коментара:

Анонимен каза...

Как се приготвя? Дайте ни, моля, рецептата!

Анонимен каза...

Консумацията на бобената чорбица със сланинка провокира общопознатото отделяне на газове, но също така генерира и отделянето на специфична мисловна продукция, която се материализира в безкрайни текстове и псевдофилософски размисли разпространяващи се в WWW подобно вредни емисии във въздуха. От това засега няма спасение в някакви зелени технологии...

Анонимен каза...

Хахахаха хахахаха, аз мисля, че теб вече достатъчно те изпържиха и затова няма нужда да си пържиш, че чак да препържаш сланинката към бобеца, но всеки си има вкус, в края на краищата.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко мари, Вие сте била същинска поетеса ма?! Леле, с какъв лиричен финес го казахте, "газове" и прочие, малеее, егати дълбокото чувство намираме в коментара Ви!!! Бравос! Що не земете да напишете една книга най-накрая, та да намалее малко мъката Ви поради това, че не сте написала нито една книга?! Имате огромни възможности в поезията, другарко! Давайте, пишете, дерзайте! Един ден може и Нобелова награда да Ви дадат проклетите западни империалисти!

Анонимен каза...

"Що не земете да напишете една книга най-накрая, та да намалее малко мъката Ви поради това, че не сте написала нито една книга?!" - няма как, щото консумираме вместо бобец и сланинка, по стара пролетарска/болшевишка традиция - шампанско с черен /след промените все по-често зелен американски/ хайвер, та ни избива на поезия... Бобеното вдъхновение за писане на книги, както се подразбира, ни подминава.

Ангел Грънчаров каза...

Малее, верно, много голема поетеса сте станала, другарко! Какъв финес, какво чувство, какво страстно въображение?! :-) И какво произвеждате от вдъхновението, породено от руския хайверец, поглъщан с... шампанско?!(Пфу, каква гнусотия!) Само, с извинение, ароматни лаjна ли произвеждате от руския хайверец? :-) И как ще живеете занапред без да сте сътворила нито една книга - тия танталови мъки как ще понесете, о, велика поетесо?! :-)

Анонимен каза...

Абе няма ли някой почитател на шкембечорбата да въведе ред тука?