Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 1 февруари 2020 г.

Как вредите и пораженията върху съзнанията на вашите деца и внуци, които съвсем недекомунизираното училище им нанася, да бъдат поне намалени?!


По повод нещо написано от мен на страницата ми във Фейсбук се появи рядката възможност (щото иначе народът упорито мълчи, мълчи по-старателно у инатливо когато е поставен за обсъждане истински важен въпрос!) да се роди полезна дискусия по важен въпрос, касаещ темата за величието на човека, което аз пък използвах да насоча мислите ви по посока на някои по-конкретни и нетърпящи отлагане съдбовно проблеми около образованието и възпитанието на вашите деца и внуци, ето за какво става дума, убедете се сами във въжността му (което ще можете да сторите ако самите вие сте наред в умствено и нравствено отношение де, ако сте увредени, това просто няма как да стане!):

"Който кипи от гняв не може да е прав." Често ли сте гневни? Коя друга емоция ли освен гнева често ви спохожда? Безчувствеността? Или манията за величие?

Владимир Петков: Ех, как ми напипа слабостта... :-) Дълбоко в себе си да знаеш... да чувстваш великолепно.... че си единствен и най-най-големият, великият на света... И супер ядно да си повтаряш... да се гневиш, че никой не те знае, че никой не е чувал за тебе, че всъщност си една никому неизвестна... дори... мижитурка ли... :-) О, Господи... Наистина гневът ми е смешен, нали?! ...

Ангел Грънчаров: Всъщност всеки човек е велик в този смисъл, че да си човек - и да си жив, да си свободен! - е нещо велико! Друг е въпросът, че множеството от хората не успяват да оценят колко велико е да си човек, т.е. не успяват да оценят своето собствено величие, и вместо величие и величавост, тия хора заслужено постигат нищожност, мизерност, нищета. И причината за това падение на човека е следната: тия хора не успяват да осъзнаят величието на това да си човек, т.е. величието на шанса хем да си жив, хем да си свободен, хем да можеш да се наслаждаваш и на живота си, и на свободата си, правейки го при това по свой вкус - и на своя отговорност.

Тия хора имат в корена си сбъркана "философия" (дървена, неистинска, менте!), иначе и по-вярно казано нямат философия (щом природните им представи за живота са така сбъркани!), значи причината за нещастието им е, че не са имали късмета да се обучават старателно при добър учител по философия, т.е. не са имали късмета да имат добър учител по философия.

Сега съзнавате ли колко съдбовно важно е в нашите училища децата и внуците ви да имат наистина добри учители по философия?! Какво правите в тази посока, драги спящи мижитурки, които сами имате в корена си нещастна и сбъркана "философия" на живота?! И когато в училищата вашите деца и внуци имат менте-учители, лъже-учители, т.е. учители-мижитурки (които треперят за заплатата си и мечтаят единствено да домижитуркат някак до заветната пенсия!), вие правите ли нещичко за това щото вредите и пораженията върху съзнанията на вашите деца и внуци, които подобни менте-учители им нанасят, да бъдат поне намалени?! Правите ли нещо щото директорите-мижитурки, дето са се обкръжили с такива нещастни учители-мижитурки, да бъдат изгонени, та пораженията върху душите на децата и на внуците ви да бъдат колкото се може по-ограничени?

Нищо не правите, нали познах, а не правите нищо, щото ви е страх, щото самите вие сте мижитурки, нали така?! Сега разбирате ли кой е истинският виновник за това щото един ден и вашите деца и внуци неизбежно ще станат не само мижитурки, но и способни на всичко и оскотели от толкова уродливия училищен комунизъм хунвейбинчета?!



Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Не е вярно, че гневният не може да е прав. Голяма глупост е това.