Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 12 февруари 2020 г.

Как Цар Борис Трети се опита да предпази България от комунистическо-съветската окупация?



Неосъщественият неутрален блок – 800 страници документи за "Плана за откъсване на България от Оста", които са били секретни до 70-те години на ХХ век днес за първи път се публикуват събрани на английски по идея на Лъчезар Тошев в издание на Американския научен център в София. Тошев e бил народен представител в шест състава на Народното събрание, член на Екогласност и СДС от основаването им още от 1989 г., дългогодишен представител и почетен член на ПАСЕ. За предаването "Хоризонт до обед" той сподели, че идеята България да излезе от оста "Рим – Берлин – Токио" е съществувала през 1943 г., когато цар Борис е влязъл в контакт със САЩ преди подписването на Тристранния пакт.

Ние бяхме чували такива слухове от някои от дипломатите във Външно министерство. Евгени Силянов например, през годините, в началото на 90-те години споменаваше за тези контакти, които е извършвал Мильо Милев, а не лично Кьосеиванов, и започнах да търся архива на Мильо Милев. Той и досега не е намерен, но тогава ми хрумна идеята, че може би има нещо запазено в американския архив – от другата страна на тези контакти. Така случаят ме срещна, чак през 2008 година, с професор Кевин Кинтън и доктор Нора Димитрова, с които ме свърза Филип Димитров по друг въпрос – за жертвите на комунизма в България. Те се занимават с археология, това не е тяхна специалност, но успяха да бъдат запалени от тази идея и ми помогнаха да се намери този архив в американските архиви за война. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: