Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 24 февруари 2020 г.

Властта забрани Луковмарш, а кога ще забрани комунистическо-русофилските сборища?!


С нескрито неодобрение приех новината, че Луковмарш тази година не се е провел, поради следното:

Христо Луков е набеден за фашист, а е бил обикновен БГ генерал, с дейност датираща отпреди ВСВ: още от периода 1888-1934. Аз го приемам като човек с военен талант, помогнал много на България;

Христо Луков се е карал с Царя и е имал препирни с него, което доказва, че неговата лоялност към тогавашната власт не е била толкова голяма, колкото го изкарват;

Чак през '42 година Луков става шеф на легионите, което го прави "фашист". Но това тълкувание е от лаици. ТАЯ организация е била там много преди той да ѝ стане шеф, а той ѝ е станал шеф като един вид "дай да се преместя на по-малко проветливо място преди пенсия". През "оная работа" му е било на Луков за фашизма. Даже може Царят нарочно да го е "шунтирал" там, да не му се пречка много много във властта.

Луков е бил безжалостно убит от комунистически престъпници, които са били подривна организация.

Като резултат от гореизброеното, смятам, че наличието на Луковмарш е проява на антикомунизъм, а не на фашизъм. Но защо ли братската могъща Америка не ги вижда така нещата? Ами елементарно: Луков е работил против тях и тяхната армия, защото сме били съюзници на Хитлер: да не би да му се радват. Абсурд е да очакваме да му се радват. Но това не значи, че ние трябва да почнем да си оплюваме собствения герой и царски генерал, само и само да угодим на американците. Айде, моля ви се.


Стига вече с това сатанизиране на генералите от Царството и изобщо на всички войници, които са се биели на страната на загубилите. Да не говорим, че Луков реално не е участвал в реални бойни действия през ВСВ. Тия хора не са сатани. Те също са хора със семейства, с деца навярно. Ще доживеем ли някога да видим наистина безпристрастен анализ и филм за ВСВ? Такъв, в който се показва и истината за нацистите: че и те са били хора, че е имало сумати опити за преврати срещу лудия Хитлер от неговите собствени хора, например.

Германците ги изкарвате масово чудовища по медиите. Да не мислите, че на тях им е било много приятно да следват заповедите на лунатика фюрер? Да, ама те са професионални военни, какво друго да правят? Да отнесат по един куршум за измяна, ли? Не са били никак прости нещата, тогава; затова не ги съдете хората; след като дори и вие дъртите, не сте живели през онова време.

И изобщо, нашето национално проклятие е точно в това: идва нов режим и почва тотално да оплюва всичко постигнато и направено преди него и да срива и добрите неща от миналото. И комунистите направиха това с царизма и после и новоизлюпените демократи направиха това с комунизма. Докога ще си хапем собствената опашка като тъпо куче или котка?


ЗАБЕЛЕЖКА: Публикуването на този текст не означава пълното ми съгласие с всички тези, изложени в него. Примерно да се сравняват нещата, които направиха "новоизлюпените демократи" със злодеянията, които направиха навремето комунистите, е напълно некоректно и несправедливо.


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Херо Мустафа смята тази публикация за нацистка.