Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 11 февруари 2020 г.

Ще посмее ли "десният" Боко Борисов да последва примера на Вашингтон, Вилнюс и Прага - и да подразни побеснялата кагебистко-путинска медведица?



Градската управа на Прага реши да кръсти площад, разположен срещу руското посолство, на убития на 27 февруари 2015 г. руски опозиционен лидер Борисов Немцов, съобщава българската секция на “Свободна Европа” от централата в чешката столица.

Крак с подобно преименуване повлече Вашингтон, вбесявайки Кремъл. Но и столицата на Литва Вилнюс се сдоби с площад с името на Немцов в близост до руското посолство. Вече и Прага…

(Градският съвет на Вашингтон одобри законопроекта за наименуване на площада пред посолството на Русия в чест на Борис Немцов, предаде Нюз.ру. ... По-рано градската управа на Вашингтон гласува за ускорено приемане на законопроекта. По време на заседанието съветниците изтъкнаха, че тази стъпка "символизира привързаността на града към демокрацията" и изразили надежда, че табелката с името на Борис Немцов ще се появи преди годишнината от убийството му. Според Кара-Мурза това е първото официално увековечаване на паметта на убития опозиционер където и да било по света. ...)


Кога и дали някога на “дясното” мнозинство на ГЕРБ в столичната ни община ще му хрумне да се присъедини към разрастващата се инициатива?

За да се случи подобно нещо ГЕРБ трябва да се оттеглят от лидерската си позиция в групата за приятелство с Русия в Народното събрание. Само че в държавата, в която командва Бойко Борисов, заклел се да не допусне премахване на съветската символика, това няма как да се случи. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

4 коментара:

Bacho Кольо каза...

Борис Ефимович беше вицепремиер на Русия по времето на премиера на Кириенко и президента Елцин. Умен, образован и успешен вицепремиер. Пък макар и за малко.
Грънчаров, би ли цитирал свои писания от този период , в които ти описваш какъв виден демократ и борец за световен прогрес, права и свободи е Немцов!?
Защо ли ми се струва, че козяците се сетихте за него , когато започна да го играе опозиция на Путин.

Де гиди лицемери гнусни!

Bacho Кольо каза...

Същия въпрос зададох и на автора на статията - агент Ивайло, във времето, когато не бе блокирал достъпа ми до своя блог.
И той мълчеше като мъртвия комунист Антон.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Колю, интересно е, че без капка неудобство демонстрираш абсолютната липса на какъвто и да е морал, щом поддръжник на убиеца на Немцов като теб не се свени изобщо да казва каквото и да било за убития противник на тъй любимия ти таваришч Путин. А иначе умствената ти увреда се демонстрира предостатъчно ясно в самите ти въпроси. Нали знаеш моята теория, че путинец е равно на умствено-нравствен изрод или дебил, ето, оказва се, съм напълно прав...

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, имате неподражаемо чувство за хумор!