Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 13 февруари 2020 г.

Защо путинските комунисто-рубладжии съвсем побесняха?



Всяко общуване с Москва е престъпно, ни доказва "със зъби" Вашингтон

Само 12% от българите смятат, че страната ни трябва да се притече на помощ на друга страна - член на НАТО, ако тя бъде нападната от Русия (1). 73% от българите одобряват Русия, а 62% ? Путин (2). От 19-те страни, в които Pew Research Center е направил своето изследване, България е "най-неблагонадеждната" от гледна точка на евроатлантическата солидарност и най-"съмнителната" като отношение към Русия.

А толкова пари хвърлиха САЩ в България, за да променят мирогледа и манталитета ни! Самата американска посланичка Нанси Макълдауни преди десет години заяви, че от началото на демокрацията до 2009 г. американското правителство е наляло в неправителствения ни сектор над 750 млн. щ.д. Отделно са парите на Сорос и други частни субекти. Наблюдатели изчисляват, че българската демокрация е "подпомогната" за целия период след 1989 г. до 2015 г.с над 1,5 млрд. долара само от САЩ (3). И къде по-точно отиват тези пари? С тях на практика се купува почти целият български неправителствен сектор. През 2014 г. например по официални отчети само 10 организации са усвоили 18 337 030 лева (4). Купуват се интелектуалци, които след покупката вадят от всички възможни кладенци вода, за да ни убеждават я в агресивността на Русия, я в сатрапския манталитет на Путин, я във вредата от нова атомна централа, я в това как построяването на газопровод у нас е национално предателство. Абсолютно явно се подкупват, пардон, се финансират, и правосъдни структури, и партии. ... (Прочети ЦЕЛИЯ ГНУСЕН ПАСКВИЛ)



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Bacho Кольо каза...

"Само 12% от българите смятат, че страната ни трябва да се притече на помощ на друга страна - член на НАТО, ако тя бъде нападната от Русия (1)."

Ако приемем, че числото 12 е статистически значимо за всички слоеве и възрастови групи на обществото ни, заслужава си да се замислим: 12% он българските мъже на призивна възръст са готови да воюват с Кантемировската дивизия и с 58-ма армия.
Наистина ли кръглите идиоти у нас са толкова много?!?
Тъжно...

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Колю, душо нещастна русофилска, какви Кантемировски дивизии ти се въртят в бетонната глава, та нали руснаците много ни обичат ма, душо тъпа, как така допускаш изобщо, че некога руснаците ще ни нападнат - та да ни се наложи да воюваме с тях?! Та нали вий, русофилстващите дебили, ни лъжете, че руснаците така силно ни обичат, че никога не биха ни нападнали, как тогава можа да допуснеш, че ще ни нападнат, та да се наложи да се защищаваме от тях?

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, не демонстрирай функционалната си неграмотност. Въобще не става въпрос руснаците нас да нападат. Проучването е съвсем друго - колко процента от жителите на една държава, членка на НАТО са склонни да воюватс Русия, ако тя по някаква причина нападне ДРУГА държава , членка на НАТО.

Анонимен каза...

Прекрасна статия, благодаря Ви, че я споделихте!

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Колю, май ти демонстрираш крещящата си функционална неграмотност. Помисли малко: ако 12% от българите са готови да воюват с Русия ако тя нападне друга страна-член на НАТО, то от това следва, че поне 98% от българите ще воюват с руснаците ако Русия нападне директно България. И тогава какво остана от "русофилството" на българите? На теб известно ли ти е как български войски са пердашили руснаците през Първата световна война?