Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 30 март 2020 г.

Що е генералски - или генерален! - идиотизъм?




Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

7 коментара:

Анонимен каза...

Глупав колаж. Не става дума за опасно а, че без едното може а без другого не може.

Ангел Грънчаров каза...

Искате да кажате, че без въздух може да се живее, така ли? Мислете малко като се изказвате де, другарко!

Анонимен каза...

Искате да кажете, че в панелката ви в Пловдив няма въздух? Мислете малко като се изказвате бе другарю.

Ангел Грънчаров каза...

За ЧИСТ въздух говорим ма, другарко дебилке... когато отворите прозореца и в апартамента ви нахлуе "въздуха", отровен от газове на автомобилите, какво влиза в апартамента Ви ма, тъй усърдно мислеща другарко? Въздух ли влиза или нещо друго влиза, кажете де, умничке дарагая?!

Анонимен каза...

Какви газове на автомобили като движенето умря. На 20% е от нормалното. Но сте прав ,че трябва да има опция за такива като вас. Трябва да ви се предостави декларация чрез подписването на която да можете да се освободите от всички ограничения и която утре като легнете в панелката с температура и умрете от задушаване - синът ви да не може да съди държавата за това ,че бърза помощ не се е явила на позвъняванията му. Такава декларация ви дава свободата и всичките последствия свързани с нея. И без това с вашите болести и операции отдавна сте похарчили два пъти повече от здравната каса отколкото сте внесли.

Анонимен каза...

Ех, Грънчаров... Де се побира ТОЛКОВА МНОГО злоба в дребната ви душица...? Нищо чудно, че сте с болно сърце. То да не е от камъни?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, тъпа сте, но иначе сте упорита. Викате, че въздухът на улиците се бил подобрил, но от това следва, че въздухът в парковете е още по-чист, нали следите мисълта ми? Не е ли въздухът в парковете за предпочитане пред "тъй чистия" въздух на улицата, който влиза с отровните газове в жилищата ни? И всичко го правите само и само за да защитите тъпото решение на управляващите да ни забранят да се разхождаме на чист въздух в парковете. Щот смятате, че всичко, което казват управниците, е гениално, така ли? И също щото искате да докажете комунистическата идиотщина, че свободата е вредна?! Другарко, другарко, а иначе добрината Ви е потресаваща, няма що... сравнима е по потенциала си с величината на... ума Ви!:-)