Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 14 март 2020 г.

Как гражданинът Грънчаров стана престъпник - и попадна днес по бързата процедура в затвора?


Когато се приемат закони требе да се мисли. Вчера в условията на извънредно порожение мутренско-ченгесаро--патреото-комунистическия Парламент прие следния закон: "който в условията на извънредното положение нарушава карантината, се наказва със затвор до пет години и с глоба до 50 000 лева" (ако бъркам некоя цифра, поправете ме!). А сега ако обичате проследете разсъждението ми, което е по повод на приложението на тоз така "умен" закон (ще дам пример за да съм пределно ясен!):

Излиза гражданинът Х на улицата в условията на извънредно положение, сиреч, излиза моя милост днес на улицата. Пресреща ме усмихнат милиционер и ми казва:

- Господин Грънчаров, арестувам Ви защото сте престъпник, нарушихте закона, според който е забранено в условията на карантина сте излязъл на улицата!

Възразявам ето как:

- Хубава работа, гражданино милиционер, недейте така, та аз не съм заразен с корона-вируса!

Гражданинът-милиционер мило ми се усмихва и ми казва:

- Да имате много здраве от мен, драги господин Грънчаров, но Вие можете ли да докажете, че немате корона-вирус?

Аз отвръщам:

- Ъъъъъъъ, не мога, но Вие можете ли да докажете, че имам?!

Милиционерът още по-мило се усмихва и ми казва:

- Не мога, ама и Вие не можете, нали така? Хайде заповядайте да се повозите в полицейската кола, която ще ви отведе при съдията, а оттам - направо към затвора!

Качва ме милиционерът в колата, отиваме при съдията, той се оказва че работи на конвейр, след няколко минути вече съм осъден, а след около час вече съм в килията на затвора!

Наздраве! Погребахме ли вече правата на човека и демокрацията в тъй приказната страна КОМУНИСТО-МУТРОЛАНДИЯ?

Бъдете здрави! Хубав ден ви желая! Изобщо не излизайте на улицата, аз нема да рискувам да изляза, щото знам, че към мен специално властта има много специално отношение!





Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

6 коментара:

Анонимен каза...

Не изпадайте в идиотизъм. Карантината не е за всички, а за заразените и за хората, за които е изяснено, че са били контакт с тях. Бре, пусти пациенти на гериатрията...

Анонимен каза...

Нали трябва да бълва глупости ежедневно, не му е лесно

Ангел Грънчаров каза...

Другарко мари, недейте се ядосва толкова де. Аз иронизирам и пародирам ма, другарко, може ли да сте толкова проста да сфащате сичто съвсем буквално?! Аз Ви мислех като даскалица да сте се пак горе-долу ентелегентна, май съм се объркАл...

Анонимен каза...

Вие сте доста ограничен и фиксиран в собствените си проблеми човек. Тъжно ми е за Вас!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, не е нужно да пренасяте собствената си личностна и душевна ограниченост върху други хора, значително превъзхождащи Ви. Не може по този начин да я компенсирате, няма как да стане това. А че се успокоявате донякъде показва само, че сте жертва на коварна илюзия.

Анонимен каза...

НАПЪЛНО одобрявам тези арести и ги подкрепям. Нарушителите на карантирата трябва да бъдат безжалостно наказвани.