Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 27 март 2020 г.

Каква е истината за реалната ситуация у нас?





Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

6 коментара:

Bacho Кольо каза...

Тъжна статистика: Вчера САЩ надминаха Китай по брой заразени с корона-вирус.
Някой злобар би нарекъл вируса "американски" по примера на първосигналниците, които до вчера го наричаха "китайски"...

Bacho Кольо каза...

Една тъжна статистика: Днес в САЩ има 86 000 човека, заразени от корона-вирус. Това са три хиляди повече от печалния рекорд на Китай.
Което дава пълни права, на американофобите да нарекат вируса "американски", по примера на първосигналните фашизоиди, които го наричаха "китайски".
Ние обаче, не све американофоби, а нормални хомо сапиенски и затова от все сърце пожелаваме на всички , заразени от коварния вирус, скорошно и пълно оздравяване.

Ангел Грънчаров каза...

Другарят-таваришч Колю, американофоб и фашист-путинджия, се прави на "хуманен" и "нормален", т.е. се упражнява отново в любимото си занимание - лъженето!

Вирусът е китайски тъй като се роди в комунистически Китай и е подарък на света от китайските комунисти...

Анонимен каза...

Привет,

Реших да не казвам какво мисля, за да не ме вкарат в затвора.

" Собственици и мениджъри на предприятия от Тракия икономическа зона пропищяха от режима за влизане и излизане в града.
Работодателите недоволстват, че полицаите от КПП-тата на входовете и изходите на Пловдив проверяват един по един всички пасажери в автобусите за фирмен превоз. Често това отнемало близо час и това тотално обърквало графика за работа. ". Няма да казвам какво мисля по въпроса, за да не ме вкарат в затвора.
Генерал Муфтаджийски казал, че по-добре да има задръствания по КПП-та, отколкото да минавали камиони с трупове. Слава на великия генерал, който ни пълни душите с оптимизъм и вяра в бъдещето. Иначе, няма да казвам какво мисля за генерала, за да не ме вкарат в затвора.

Вече няма да казвам нищо. Имам маска на устата и в буквалния и в преносния смисъл. Това беше. Стига приказки. Времето за приказки изтече.


Asst. Prof. George Pashev, PhD, M. Eng.
http://gpashev.com

Анонимен каза...

Ех, грънчаров... пустата политика отравя всичко в живота ти...

Ангел Грънчаров каза...

Защо да е пуста политиката ма, другарко? Защо се произнесохте тъй меродавно за живота ми, та това си е моят живот, другарко?! Вие сте грижете за своя живот, аз ще се грижа за моя, така устройва ли Ви?