Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 12 март 2020 г.

Предаванията "На Агората..." и "Изкуството да се живее" от днес - както са излъчени по фейсбук



Приятно гледане, приятни размисли!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Привет, г-н Грънчаров,
Понеже не можах да се вредя за телефонна връзка от сите дедовци, дето ви се обажат, се налага да пиша мнението си :)

За корона-та в България наблюдавам 2 крайности в поведението: едните изпадат в истерия, а другите в непукизъм и нихилизъм. Нито единия вектор е правилен, нито другия. Просто трябва спокойно и трезво да си вземаме мерките, които трябва и да продължаваме да си живеем живота нормално. Повишаването на личната хигиена никога не е излишно: и да нямаше корона. Така, че такива мерки не са излишни. Наскоро е излязло изследване, доказващо, че вируса се разпада от сапун. Така, че повече къпане, миене със сапун, не е излишно. Защо мислите, че в голямата Германия няма много заразени: не са много повече от 1000, при положение, че там контактуват с целия свят: ми щото са дисциплинирани и спазват мерките: редовно къпане по 2 пъти/ден с хубави препарати, дезинфектанти: немската педантичност понякога е полезна. А братята жабари са като нас: мързеливи, хора на живота, гъзарчета; затова при тях бройката гони 10 000. Жабарите дали се къпят по 2/ден? Някои да, някои не. Някои ги мързи и 1ж/седмично да се изкъпят. Хора на живота, като нас: Ла Долче Вита: кеф ти мацки, кеф ти Бакарди, кеф ти Богати, кеф ти всичко.
Други мерки са да поддържаме имунитета висок, с храни богати на витамини и фибри и по-малко въглехидрати и захарни съединения. И повече белтъчини със селен. Китайците са известни с нискобелтъчните си ядения: някои ядат основно ориз или нудълс, което помага на короната още повече.
От фактите които виждам, и от сериозни източници, като напр. Адвокат Костов, си правя извода, че короната е синтетично създаден вирус. Има действително международен патент за корона. Там той е представен като лекарство срещу някакъв друг вирус. Действително, вирусите да се ползват и за лекарства, не е лишено от логика, защото по начало вирусът влиза в клетката и ѝ слага своето ДНК или РНК, в зависимост от типа. От там нататъка клетката почва да работи по командите, записани в това ДНК или РНК. Ако ние създадем специални команди за инхибиране на чужди команди, например на еди кой си вирус, то ние формално ще го лекуваме. Да, но не се знае какво ще се развали, покрай това. Едно оправиш, хиляда неща разваляш. Напълно е възможно лекарството да е по-смъртоносно от нещото, с което уж е създадено да се бори. Неслучайно беше изпуснато баш в Хубей. Тая провинция е като Силициевата долина: там са високотехнологичните им гиганти. Напълно е логично там да е лабораторията на китайската компания в консорциума, който е направил патента. Всички знаем, че китайците са по-немърливи, може да са изпуснали без да искат вируса. И сигурно са видяли, че са го изпуснали, все пак не са застреляни и са казали на властите в Китай каква е истината. Именно затова, властите още отначало са почнали с крути мерки, без да чакат да стане ужас.

Анонимен каза...

Китайските власти сигурно са признали и на други: американци, европейци и т.н. Затова в съответните страни се вземат драконовски мерки, защото техните власти знаят, че е изпуснат вируса и натискат да се взимат сериозни мерки. Знаят кой е направил белята, сигурно знаят и на какво е способна белята, но си мълчат и не ни казват. Тук ще отворя скоба, че може и да не знаят съвсем на какво е способна белята; щото вирусологията е сложно нещо. Това нещо не е минало изпитания, не се знае какво може да направи. И друго ми хрумна: дали пък не им е трябвало на корпорациите повече "опитни зайчета" и нарочно да са пуснали творението си на "разходка" и така директно да събират данни от света как се държи... Не е невъзможно. Но и с това, и без това, те са длъжни да контролират ситуацията и затова натискат да се въвеждат крути мерки. Не случайно умря китайския лекар, който е открил вируса сред болни. В един момент е почнал много да "дрънка" и може и да са го убили; като уж са изкарали вируса виновен. Даже може да е знаел къде е източника и за да не се раздрънка наляво и надясно: айде: ковчега и кръста. Това са безскрупулни милиардери и наднационални корпорации и картели: на тях не им пука, че ще убият един или няколко или дори 10 000.
Затова, трябва да внимаваме в картинката, но без да преиграваме, естествено.


--
Asst. Prof. George Pashev, PhD, M. Eng.
Asst. Prof. @ Computer Informatics Dep. @ FMI
@ University of Plovdiv "Paisii Hilendarski"
Programmer @ Dextro-Research.eu
http://gpashev.com

Анонимен каза...

От къпане два пъти на ден изтънява кожата и се отваря нова магистрала за вируса.