Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 11 април 2020 г.

Какво ли пък искат тия проклети небезразлични граждани от тъй хубавите ни властници?!


Публикацията от блога със заглавие Мое питане до небезразличните граждани: да мрат ли безработните учители?! е подтикнала групата на небезразличните граждани да напише ПРЕДВЕЛИКДЕНСКО ОТВОРЕНО ПИСМО, НАСТОЯВАЩО ЗА ДОБРОВОЛНО ПОКАЯНИЕ НА СЪГРЕШИЛИТЕ ВЛАСТНИЦИ, за което току-що научих във Фейсбук. Ето, правя нужното и вие, читателите на моя блог, да стигнете до този интересен и важен, по моя преценка, документ.

Приятно четене и приятно мислене ви желая!

Нека хубав да ви е денят! Добре ли ви се отразява домашния арест в условията на превъзходната, на великолепната пролет, която е пукнала навън, на улицата?!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Unknown каза...

За сведение на "безразличните"

1 Когато работи на работното си място българската учителка има 9-10 часов работен ден.
2. Котато препадава дистанционно, от къщи, тя работи 11-12 часа дневно. При това, забележете, на 6-дневна работна седмица.

П.С. Това не се отнася за всички учителки. Тези, които работят на едно ниво - обикновено това са учителките по български ез., математика или ангрйски ез. готвят един урок дневно.
Тези, които работят на 5, 6 има и на 8 .нива - работят па 12-13 часа .

П.П.С Напълно съм съгласен, че и безработните учители трябва да получават някакъв вид компенсация!