Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 22 май 2020 г.

Защо нямате право да корите изцяло разпищолилите се свои управници?


Защо нямате право да корите изцяло разпищолилите се свои управници?

Ето защо, давам един малък, но доста изразителен пример, илюстриращ тезата, съдържаща се в горния въпрос:

Тази заран празнувам 6-тата годишнина от опраскването, изгонването ми от пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" - след 32 години работа като учител по философия и гражданско образование. Оттогава до днес преживявам криво-ляво в кошмарни условия - защото понеже дръзнах да се боря за правата си вбесените властващи бюрократи от мутро-комунисто-гербовашкия режим, за да ми отмъстят, уволниха и остракираха от образованието не само мен, но и моята съпруга, също учителка, с две магистратури (едната по английски език!), която ето вече 6-та година също е безработна!

Да, бях опраскан предпразнично, два дни преди 24 май, един вид като "награда" за всичко, което съм правил за образованието и възпитанието на младите. Както и да е, отбелязвам само факта.

Прочее, ако някой се пита защо пиша тия неща, защо не кандисам да се примиря и да си трая, преглъщайки несправедливостта, съм длъжен да допълня следното: за всичко, което правят самозабравилите се властници, пълната вина носите ВИЕ, изпълнените с безразличие "граждани"! Защото властващите си позволяват да правят онова, което им позволяваме ние, гражданите. Тъй че не бива да обвиняваме властващите и управниците, ние, гражданите, сме отговорни за всичките безобразия и злодеяния, които си позволяват властващите в свидното ни отечество!

Хубав ден ви желая! Бъдете здрави! Пазете безразличието и спокойствието си като зеницата на окото си - и си мълчете, което е признак за това, че... довършете изречението сами и както пожелаете, според съзнанието и ценностите си!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

11 коментара:

Анонимен каза...

Сигурно 80% от хората, които те четат са оставали без работа и точно те не могат да те разберат. Първите 2 години след уволнението ти когато ти пишеха, че сайтовете са пълни с обяви за работа ти им отговаряше, че си учител и не започваш каквато и да е работа. Никой от тези 80% не са постъпвали така когато са били в твоето положение. Точно за това те вярват, че това което ти се случва е пряко последствие от изборите ти.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, интересно е най-напред да разберем как тия "80%" от читателите ми Ви упълномощиха да говорите от тяхно име... бихте ли дала своето пояснение по този въпрос? Второ, как разбрахте какво мислят тия "80%" от моите читатели, питахте ли ги, анкета ли правихте, да, и тук е интересно да чуем Вашите обяснения?! Трето, аз наистина съм учител, другарко, и моята работа е да учителствам. Всяка друга работа не отговаря на моя ценз. Четвърто, нищо не сте разбрала от моята публикация, което пак е демонстрация на тоталния Ви ценностен и интелектуален дефицит.

Анонимен каза...

Толкова години по късно пак направихте това което тези хора ви казваха и сега сте охранител и косач, но две години закъснение да се вслушате в съветите им плащате с това което показвате на снимката.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, хубаво е, че признавате, че не можете да отговорите на въпросите, които Ви поставих. И продължавате да се инатите да не мислите. Добре де, ако бях се вслушал в "съветите на хората" сега щях да съм в бляскаво положение, така ли? Защо поне не се опитате да помислите малко какво говорите? За морала Ви пък и дума да не става, там сте пълен провал...

Анонимен каза...

Няма тука АКО се бях вслушал, вие СЕ вслушахте в тези съвети но с 2 години закъснение. Ако приемем, че ви плащат 600 лв като пазач - две години са 14 400 лв. Елементарна математика.

Ангел Грънчаров каза...

Моето основно занимание е писането, другарко. Аз съм писател с 30 издадени книги и въпреки това съм абсолютен бедняк, който, за да оцелява физически, т.е. за да не умре от глад, се е принудил да работи като пазач за минималната заплата (преди това десетилетия преживявах криво-ляво с учителстване, но мутро-комунистите ме надушиха, че съм бил влияел "неправилно" на учениците и ме опраскаха, изритаха ме от образователната система и ме държат остракиран от нея години наред!). По-красноречив пример за АНТИДУХОВНОСТТА у нас едва ли може да се даде! Интелектуалната дейност у нас не се цени изобщо - щото мисленето не се цени, духът съвсем не се цени.

С оглед на казаното по-горе си позволявам да ви кажа:

Честит ви празник на духовността 24 май!

Анонимен каза...

На година в България се публикуват 10 000 нови книги а в света 2 200 000. Това ,че имаш книга няма нищо общо със жизнения ти стандарт. Същото е със това ,че си футболист не значи ,че си богат. Ти си футболист на ниво Долна Баня , а ако искаш да си богат трябва да си футболист на нивото на Първа полска лига поне. Жизненият ти стандарт ти отговаря напълно на нивото на книгите ти.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, не е нужно да се напъвате да мислите по въпроси, от които не сте компетентна. Самата Вие нищо не сте написала, тъй че си мълчете, не се изказвайте за писането. Виж ако трябва да се обсъжда злобеенето, Вие сте експерт и по него, а също така сте професор по завистливостта. Там най-много Вас ще слушаме. А за писането нищо не знаете. Вижда се, че твърде слабо се ориентирате в тази област щом писането го свързвате с ритането на топка...

Анонимен каза...

Левият бек на Долна баня през ден реве във фейса колко е зле финансово. Тогава един пияница му казва - Естествено ,че си зле , та ти си бек на Долна Баня а не на Челси. На което бека на Долна баня отговаря - а ти бе колко мача имаш като лев бек? Това ,че пияницата не се е затичвал дори веднъж през живота си не значи ,че не е прав. Бека на Долна баня завинаги ще си остане беден защото дори и Миньор Перник не го искат. А те не го искат просто защото с това с което най много се гордее бека на Долна Баня е на много ниско ниво ( въпреки ,че той си вярва че минимум е за Милан). Най интересното е дали до края на дните си ще проумее какво му е реалното ниво?!?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, ние не разбираме тъй изтънчената Ви мислъ - и тъй умните Ви понятия "бек" и не знам си какво още! Освен това Вие намесихте не знам какви си футболни отбори, от Милан, Полша, Долна баня и Сараево, заборавиле сте само Москва да упоменете. Аз лично, другарко, от футбол нищо не разбирам, за разлика от Вас, дето разбирате от всичко. Разбираме само колосалната Ви злоба към моя скромна милост, толкова голяма, че най-вероятно желаете незабавната ми смърт. Чудно е само каква е причината за тази емоция, която Ви тресе, ведно с колосалната Ви завист, която Ви терзае така, че се успокоявате само когато непрекъснато пелтечите за това колко моето ниво било, видите ли, ниско! А защо се вълнувате толкова много от моето ниво ма, другарко, защо не се запитате Вашето собствено ниво какво е?! Зле сте, но ето, с оглед да се бъзикаме с Вас, си позволяваме да водим този несврършващ диалог, зер, както и известно, сме изследователи на човешката психопатология, на която Вие специално сте велик феномен, тук Вашето ниво е направо завидно, блазе Ви, Вие тук сте направо на световно ниво, никакъв си там Милан не може да се мери с Вас! :-)

Анонимен каза...

"А защо се вълнувате толкова много от моето ниво ма, другарко, " питате под текст в който се казва : "пълната вина носите ВИЕ, изпълнените с безразличие "граждани"" .