Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 10 май 2020 г.

Достатъчно ли е Русия само да ни се извини за наложената комунистическа тирания - или трябва да ни плати и огромна парична компенсация?




Дали Русия трябва само да ни се извини за наложената комунистическа тирания - или трябва да ни плати и огромна парична компенсация?

Във връзка с ето този въпрос, който поставих преди малко:

Дали Русия като наследница и правоприемница на "великия СССР" не трябва поне да ни се извини за злото, което причини на бългаския народ десетилетната окупация и комунистическата тирания, която ни наложиха съветските танкове?

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

8 коментара:

Анонимен каза...

А ти ще се извиниш ли и ще платиш ли на хората от Долна Баня за това което дядото ти е направил?

Анонимен каза...

Нито едното, нито другото е потребно.

Анонимен каза...

Какво очакваш да направим по този случай? Да започнем война, за да накараме Русия да си плати?

Ангел Грънчаров каза...

Защо така смятате ма, другарко? Щот сме много богати ли ще им простим на руските комунисти че съсипаха живота и бъдещето на България?

Анонимен каза...

Айде, айде...

Анонимен каза...

Какво да направим, г-н Грънчаров ? Какво очаквате от българския народ. Това е част от историята ни, хубава или лоша, защо живеете тогава ? По същия случай да не общуваме с Германците, да нямаме нищо общо със Сърбите, не разбирам каква е тази ваша логика ?

Bacho Кольо каза...

За четиригодишното безплатно образование на на Грънчаров, Русия дължи на България поне 5 млн.
Щото е образовала абсолютен кон с капаци и завършен фашизоид.

Анонимен каза...

Не е правилно, щото той е развивал антикомунистическа дейност като студент в сърцето на Империята на злото, та по-скоро ние трябва да платим.