Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 26 май 2020 г.

Дали не е време ние, небезразличните граждани, да отвоюваме, да освободим българското образование от тиранията на тъй безотговорната "образователна" мафия?



Как ви звучи този многозначителен текст? Как оценявате величината на лицемерието и фалша, бликащи от него? Да се пише с пределно изтъркани клишета за какво ви говори? Тази менте-патетика какво издава? Радва ли ли ви възкръсването на казионния социалистическо-бодрячески дух на изтъкване на "непрестанните и неотклонни успехи" и на криенето на истинските и сериозни проблеми? Дали ние, небезразличните граждани, да не напишем свое алтернативно възвание до училищните общности в страната, в което да кажем онова, което трябва да бъде казано, а именно - тъй старателно критата истина за действителното плачевно положение в сферата на нещото, наричано "българско образование"?







Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Kremena Anastasova Честно, никой никога не е внимавал в тези думи, никой не ги е слушал. 😂
1
Скриване или докладване на това
Харесване
· Отговор · 23 ч.
Yana Shishkova
Yana Shishkova За какво "плачевно състояние" става въпрос?! Защо не пробвате да видите какво е в Испания, Англия, т. нар. "развити страни"? Как не Ви е срам да петните името на учителството, след като направихме и невъзможното системата масово да заработи на пълни обороти моментално, след като бе обявено дистанционното обучение. Имате ли някаква представа какво коства това на учителите, родителите и децата, защото аз съм и от двете страни? В качеството си на какъв се изказвате изобщо - като гледам, нито сте учител, нито сте родител, нито ученик, нито имате нещо общо с образованието. Няма нито една дума в това обръщение, която да не е вярна, без значение какво Ви е мнението за делата на МОН, защото образователната комисия НЯМА ОБЩО с МОН.
4
Скриване или докладване на това
Харесване
· Отговор · 18 ч. · Редактирано
Скриване на 12 отговора
Ангел Грънчаров
Ангел Грънчаров Yana Shishkova Цял живот съм учител. Сама съдете свързан ли съм с образованието. Говоря само истината и никога не се подмазвам на властващите...
2
Редактиране или изтриване на това
Харесване
· Отговор · 15 ч.
Yana Shishkova
Yana Shishkova Ангел Грънчаров, ако ВИЕ не сте си обучил добре учениците, това прави ВАС лош учител. Не прехвърляйте некадърността си върху другите.
Скриване или докладване на това
Харесване
· Отговор · 15 ч.
Ангел Грънчаров
Ангел Грънчаров Yana Shishkova Сега пък некадърник ли ме изкарахте? Който мисли различно трябва да бъде оплют? Нима смятате, че положението в системата е бляскаво? Проблеми няма, тъй ли?
Редактиране или изтриване на това
Харесване
· Отговор · 15 ч.
Yana Shishkova
Yana Shishkova Ангел Грънчаров, Вие не мислите "различно", просто плюете на труда на колегите си. Гледате само от собствения си опит, който очевидно е плачевен, след като си позволявате такива заключения.
Скриване или докладване на това
Харесване
· Отговор · 15 ч.
Ангел Грънчаров

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Yana Shishkova Който не е "от наште" е враг, тъй ли? Аз съм доказан и първокласен учител, но не съм типов, не съм мижитурка. Та искате да кажете, че положението е бляскаво? Нямате ли скрупули, че не работите, че училищата пустеят, а получавате заплата?
1
Редактиране или изтриване на това
Харесване
· Отговор · 15 ч.
Yana Shishkova
Yana Shishkova Ангел Грънчаров, кой не работи?! Разговорът с Вас е безпредметен. Ако смятате, че не сте работил, върнете си цялата заплата и се разкарайте от образованието. АЗ отговарям за качеството на своя учебен продукт и гарантирам за напредъка на децата си. След като Вие не можете, значи наистина не сте за системата.
Скриване или докладване на това
Харесване
· Отговор · 14 ч.
Митю Гайдаря
Митю Гайдаря Уважаема Шишкова, Вие, която призовахте учителите за 15. 09. 2019г. да поднесете на МОН по една студена вода, вероятно видяхте целия политически страх, който сътворихте? Тогава повярвах, че сте един от малкото разумни учители със работеща съвест. Или вероятно сте КУПЕНА вече и ви интересуват само парите? Твърдението ви, че "образователната комисия НЯМА ОБЩО с МОН" е меко казан НЕВЯРНО и закона по който работите (ако сте го чела) е доказателство! Учителите са най-силния политически инструмент, а рядко има по важно нещо в човешкия живот от така нареченото "образование".Предлагам вие. като родител, учител, член на политизиран синдикат и като Човек да препрочетете приветствието, което е класика на политическо лицемерие и да се съсредоточите върху факта цитирам "МОТИВАЦИЯТА ВИ ЗА БРОЕНИ ДНИ ДА НАПРАВИТЕ РЕФОРМА, КОЯТО ВСИЧКИ ОТЛАГАХМЕ С
ГОДИНИ, Е НАИСТИНА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНО., ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДВА
МЕСЕЦА УСЕТИХМЕ И КОЛКО ЗНАЧИМИ СА НАУЧНИТЕ ОТКРИТИЯ, И КАК ОТ ТЯХ ЩЕ ЗАВИСИ
ЖИВОТЪТ НИ ЗАНАПРЕД.". Сетете се, че политиците наричат учителите съмишленици - близко до съучастници, както и това, че безкрайната задължителна документация е форма за малтретиране и няма нищо обшо с качеството на очаквания продукт !!!
1
Скриване или докладване на това
Харесване
· Отговор · 12 ч. · Редактирано
Yana Shishkova
Yana Shishkova Митю Гайдаря, радвам се, че сте обърнал внимание, че аз не съм от тези, които поддържат статуквото или си мълчат, когато наистина има проблем. Да се измислят проблеми и да се петни съсловието ни не приветствам по никакъв начин. Свидетел съм от всички страни на този процес - чрез учениците ми и чрез детето ми. Видях примери за всеотдайност и героизъм, видях и отделни случаи на крайно незаинтересовани учители и ученици. Съответно, няма да позволя някой си да оплюва на общ принцип онези, които просто си свършиха работата перфектно и продължават да го правят без мрънкане и фанфари.
2
Скриване или докладване на това
Харесване
· Отговор · 12 ч.
Митю Гайдаря
Митю Гайдаря Yana Shishkova По удобен начин бягате от темата !
Скриване или докладване на това
Харесване
· Отговор · 12 ч.
Yana Shishkova
Yana Shishkova Няма тема. Има измислени проблеми от един недоволен от себе си и живота човек, да не кажа повече.
1
Скриване или докладване на това
Харесване
· Отговор · 12 ч.

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров
Ангел Грънчаров Yana Shishkova Госпожо, след като ругаете като хамалка един свой колега, как ли се отнасяте към горките си ученици?!
Редактиране или изтриване на това
Харесване
· Отговор · 10 ч.
Митю Гайдаря
Митю Гайдаря Господин Грънчаров, абсолютно прав сте! Тази клиширана класика на политическо лицемерие и престъпление има още няколко аспекта и от тях ще започнат необратимите проблеми! Първо на учителите плащат и им повишават заплатите за доказано бракувано (опасно) качество на продукция и PISA не е необходима да констатира нещо което е обществена срамна тайна и се вижда във всички направления от битието ни, освен, че станахме за смях на цяла Европа! От тук личи и политическия страх за да флиртуват и обслужват гилдията!Учителите са най силният политически инструмент за контрол и подчинение на съзнанието, НО и най мощното оръжие за
СТАРТИРАНЕ на верижна реакция за обществено единомислие с патоса на високата възрожденска култура за обединяване на всички протести - ВСИЧКИ СРЕЩУ ИЗТЪРПЯВАНЕ НА ВСИЧКО …..! ЗА СМЯНА НА СИСТЕМАТА И смяна на престъпния варварски ЗПУО!
Учителите излизайки на протест до тях застават децата от детските градини до тях застават родителите им, до тях застават учениците от 1-12 клас до тях застават родителите им до тях застават родители на деца с увреждания до тях застават родители обединени за децата си до тях застават баби и дядовци, пенсионери, медицински работници, животновъди, земеделски производители, културни дейци, хората работещи в чужбина и ред други пострадали от образование. Подобен протест е нужно да бъде по местоживеене т.е. там където има все още детски градини и училища! На тези хора няма да са им необходими пари, превозни средства и време за да пътуват до София, народно събрание и министерски съвет. Темата обаче е дълга и се нуждае от предварително и различно въведение!
1
Скриване или докладване на това
Харесване
· Отговор · 8 ч. · Редактирано
Ангел Грънчаров
Напишете отговор...

Стела Стефанова
Стела Стефанова Защо са тези главни букви? Крещи ли ни тази госпожа, влязла в родното образование през задната врата и сътворила последния образователен закон?! Нямам желание да чета клишета и фрази, пълни с див популизъм.
3
Скриване или докладване на това
Харесване
· Отговор · 10 ч.
Божо Мирославов
Божо Мирославов Когато държавната образователна система се клати, време е да се събори. Защо очаквате от номенклатурата да се промени? Тя е за това, да се събудят родителите, които са безотговорни към децата си, предавайки ги в ръцете на олигарси и монополи. Нима няма перспектива за вашите деца? Нама ли и други форми на образование и възпитание, на подготовка за толкова безбройни професии? Не е ли наша отговорността да инвестираме в бъдещето на децата ни, на нацията? Ако един ден нашите деца ни попитат това ли е наследството, което им оставихме, какво ще им отговорим? Ще им кажем ли, че не сме ги обичали? Нека се замислим навреме за това. После ще бъде късно. Ще сме загубили децата си. И себе си.