Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 24 май 2020 г.

В страната на толкова много обзети от страшна бездуховност хора нима имаме право да празнуваме някакъв празник на духовността?!


Много моля никой да не ме поздравява послучай 24 май! Никой, нито мои ученици, нито колеги, нито граждани, никой! Защото с мен като български учител властващите се погавриха пред очите на безчувствения и потънал в безразличие народ и почти никой (е, имаше и изключения, потвърждаващи правилото!) не се възмути, не протестира, почти всички позорно мълчаха и гледаха сеир!

Да, обиден съм, да, възмутен съм от вашето безразличие и затова не желая никой да ме поздравява послучай празника на духовността! В страната на толкова много обзети от страшна бездуховност хора нима имаме право да празнуваме празник на духовността?! В страната, в която не духовните хора са на почит, а народът се прекланя и подкрепя най-вече простаците-мутри, завладели цялата власт, не може да има никакъв празник на духовността, просветата и културата!

В страна, в която духовните хора са в немилост и окото на никой не трепва когато пред очите ви убиват бавно и със садистична жестокост хора на духа, е гавра със самата духовност лицемерно да се празнува някакъв си там празник на духовността! В съвременна България духовността отдавна е осквернена и смазана под тежките като олово пластове на многоликата, но безпардонно арогантна бездуховност, под тежките камъни на тържествуващата простащина и на триумфиращото безкултурие!

Това исках да ви кажа. Длъжен бях да ви кажа това. Нямаше да си простя никога ако бях премълчал това, ако бях се уплашил и се бях отказал да ви го кажа. Мразете ме, подигравайте ме и ме плюйте колкото си искате заради това, че имах добрината да ви го кажа.

Хубав ден ви желая и бъдете здрави!

Ангел Грънчаров, учител по философия и гражданско образование с 32 години учителски стаж, който в последните 6 години е опраскан, изпъден и остракиран по най-мутренски начин от образователната система от самозабравили се властници на мутро-комунисто-гербовашкия режим, които вие търпите на власт все едно сте овце и говеда, а не човеци!





Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

4 коментара:

Анонимен каза...

Явно и никой няма намерението

Анонимен каза...


Тамън мислех да те поздрАвим за празнико, ама щом не щеш-нема!
бай Киро

Анонимен каза...

Хората не са безразлични а просто са съгласни, че случилото се с теб е справедливо.

Анонимен каза...

Не смятам, че точно вие заслужавате да бъдете поздравен. Не се притеснявайте.