Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 19 май 2020 г.

Защо несправедливостта така жестоко убива?


Най-здравословната вечеря, домата и краставиците ги купих на промоция и затова можах да си ги позволя,; патреотичните родни зеленчуци просто не са ми по джоба. Опраскан от мутренската власт неудобен учител по философия и гражданско образование съм и затова оцелявам криво-ляво с безработната си съпруга, работейки като пазач, на минимална заплата. (Тя също е учителка, и нея Директорския синдикат я опраска за да отмъсти на мен!)



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

9 коментара:

Анонимен каза...

Отзиви, коментари и дискусия във Фейсбук:

Георги Пашевъ: И тя ли е преподавала в ТЕТ Ленин?

Ангел Грънчаров: Не. Съпругата ми беше на постоянно място в едно друго училище, именно в училището, в което директорка беше една другарка, която създаде въпростия Директорски синдикат. На това основание аз смятам, че двете директорки (на ТЕТ "Ленин" и на това училище) са обменили мисли и са решили да засилят репресията върху мен като опраскат и съпругата ми; което и беше сторено точно в момента, в който аз вече бях излязъл на граждански протест за свобода в образованието и против политически мотивираните репресии над нетиповите учители; провеждах протеста си до входа към двора на ТЕТ "Ленин", на тротоара, 77 дни продължи този протест, директорката се инати, по едно време изпрати парламентьор, един учител, мой приятел, който по нейна инструкция ми предаде волята й: "Кажи му да си обира крушите оттам щото ако не се махне, ще направя така, че и той, и жена му да не могат да си намерят работа в нито едно училище!". Аз не се махнах, след няколко дни уволниха съпругата ми и досега ние не можем да си намерим работа като учители; намерим ли си, Директорският синдикат веднага се задейства и след броени дни ни уволняват. Това стана и с мен когато си намерих работа в софийско училище, и със съпругата ми, изгониха я от работата като учителка по английски език в едно пловдивско село.

Георги Пашевъ: Към кой синдикат са тия? Подкрепа или нещо друго?

Георги Пашевъ: Значи да си затварям плювалника, ако не искам и мен да опраскат, защото ще имам и деца все пак. Такава е поуката от тая история.

Serbest Korkmaz: Колко време ще издържите като роб ? Защо мислите, че милиони напуснаха Мутроланд ?

Георги Пашевъ: Аз го казах на майтап, естествено. Никога не съм бил роб, няма и да бъда. Като идеш в чужбина ще си роб на западняка, за който ще работиш, така, че все тая. Той няма да те вземе заради хубавите ти кафеви очи, а щото му излизаш по-евтино, отколкото да си наеме западняк. Но сега покрай корона кризата и това ще затихне. Ако не искаш да си роб, трябва да си направиш частен бизнес, но тогава пак ще си роб на конюнктурата и на някои власт имащи.

Serbest Korkmaz Аз от стотици хиляди български граждани един роб не познавам в САЩ. А от милиони в Мутроланд милиони познавам.

Георги Пашевъ Понятието роб е психо духовно. Може да си роб и в най-свободното място, а може да си като Левски и да не си роб и в най-поробеното място. Зависи каква ти е душата, майна :)

Serbest Korkmaz В Мутроланд хората нямат право на душа. То принадежи на Буда и мутроаверите му. Ето в случая душата на нашият приятел терзае и той нищо неможе да промени. За разлика от него милиони там са с наведени глави без души. Без право на глас. Душите им са в психоробско състояние. ��

Георги Пашевъ Стига си обиждал Грънчаров, смири се. Не е важно колко пари имаш, както виждаш. А Грънчаров дори и без пукнат лев си има влияние, а това, че има влияние сред хората е доказано с нещата, които е трябвало да изтърпи. Те нямаше да се занимават да "опраскват" него, ако беше безобиден :)

Анонимен каза...

Serbest Korkmaz Г-н Грънчаров бъдете силна личност. Не е важно колко пъти сте паднали, а колко пъти сте се изправили. Когато сте се родили на дупенцето ви не е писало учител. Живота е низ от успехи и падения. За Бога философ сте. След като нищо неможете да направите на тези, които са ви бутнали, седнете и пофилософствайте. Сам ще намерите достоен път. Всеки може от раз, важното е да повторите успеха. Нима няма нищо друго, за което да се хванете и да се изправите ? В САЩ има един термин. Best use- Най доброто ползване. Вие и само вие ще решите какво е Best Use of Mr. Ангел Грънчаров. Докажете на себе си, че може да се изправите.

Георги Пашевъ И не си мисли, че във великата Америка няма роби. Там ако свалиш един торент, на минута 15 ще ти чукат на вратата федералните...

Serbest Korkmaz Не бием "негрите" в Америка. Не пиши глупости младите масово свалят торенти никой на никого не е почукал. Не лъжи.

Георги Пашевъ Ти знаеш ли изобщо какво е торент и какво е Линукс? Просто питам :)

Serbest Korkmaz Съжалявам, радко съм срещал по глупав човек от теб и затова те блокирам. Не желая да комуникирам с глупави и прости злобари.

Георги Пашевъ Зададох прост въпрос.

Serbest Korkmaz Не предполагах, че в Мутроланд има толкова тъпи хорица. Едва ли имаш и 1 % от знанията ми.

Георги Пашевъ За разлика от теб, аз съм главен асистент в компютърно направление и имам 6 публикации в Скопус и Уеб ъф сайънс. Ти какво имаш?

Serbest Korkmaz Г-н Грънчаров във връзка с инцидента тази вечер на страницата ви имам един съвет към вас : Направете инвентаризация на приятели си дори в фейса. Гледам някои яко ви дърпат към дъното и се радват на това. PS- Ако аз ви преча или досаждам блокирайте ме и мен. Аз блокирах Гошката. Не съм срещал досега по злобен от него.

Ангел Грънчаров: Сега виждам и разбирам за конфликта ви. Мисля, че не е правилно да се блокирате, напротив, смятам, че разминаванията ви са несъществени, ако поговорите спокойно, ще се разберете по всички въпроси. Уважавам и двамата и съжалявам, че не сте се разбрали. Призовавам ви да отстраните недоразуменията. Който е съгрешил нищо не пречи като осъзнае грешката си да се извини. А това, че двамата сте небезразлични към моя проблем, показва, че сте личности, отличаващи се с безченното в наше време качество човечност. Г-н Serbest Korkmaz , напълно те разбирам, прав си в това, което ми казваш, но мен Бог ме е създал с тази задача, с това призвание: да бъда учител. И затова аз не мога да се примиря с несправедливостта, която ми причиниха разпищолилите се властници от мутро-милиционеро-комунисто-гербовашкия режим. Не отстъпвам, щото смятам, че българското образование и българските училища не са бащиния на мутрите и комунистите, а са на целия народ, в това число са и мои.

Анонимен каза...

Георги Пашевъ Към кой синдикат са тия? Подкрепа или нещо друго?

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ КНСБ. Но ПОДКРЕПА са още по-долни и от тях. Между тях има социалистическо съревнование за това кой е по-долният подлизурко на властващите!!!

Анонимен каза...

Никой не казва да се отказвате от учителстване за постоянно, но междувременно трябва да преживявате. Не ви казвам да се отказвате от борбата. Казвам ви предвид на създалата се ситуация да изберете пътека, която да ви дава сили да се борите по същество щом не искате да се откажете от учителството. Иначе с Георги няма как да се разберем. При всяко мое добро намерение отговаря с злоба и нихилизъм. А в САЩ как е било ? Ние чужбина сме били роби. 😂Знаел ли съм аз Линукс и торент какво е. 😂Не нищо незнам и даже доматите ги ям с коловете. 😉

Serbest Korkmaz

Анонимен каза...

Хммм, интересно. Работата е там, че се принудих да стана член на КНСБ в ПУ, понеже новия ректор ни принуди малко или много със съобщение, че ако не си синдикалист, няма да ти признаят някои неща в новия КТД версия 2020, но това беше само едната причина. Другата беше, че исках да започна да ги вбесявам със синдикални искания.

Георги Пашевъ

Анонимен каза...

Точно щях да оформя синдикално искане ПУ да ми плаща интернета и част от тока при работаа вкъщи заради карантината.

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ Така е, синдикатите само с това се занимават: да разпределят облагите между тия верните на мафията. Синдикатите у нас са мафии. Който не обича мафиотските нрави, става враг. И мафиотската власт, и синдикалната мафия дружно го опраскват. Безпощадно! Както навремето комунистите са избивали "народните врагове"... с прави лопати са отсичали главите им...

Анонимен каза...

За да стане вечерята здравословна и пълноценна, се трябва тройка кебапчета. Къде са?