Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 13 юни 2020 г.

Какво е увредено в отношенията на двата пола?


Георги Пашевъ: Грешна е представата, че мъжете "ловуваме" жени. Истината е, че жената отдавна те е избрала и ако е по-хитра, те кара да мислиш, че ти си я свалил, за да не ти смачка мъжкото его.

Тя те манипулира и дресира, докато не стане господарка и на горната ти глава чрез долната :)

А ако е хитра, ще те остави поне докато си на работа, да мислиш спокойно за нещо различно от нея, ако иска да печелиш достатъчно пари за семейството :) Но някои жени са тъпи и те занимават със себе си дори, когато си на работа и изкарваш парите, които тя ще харчи и така обрича и теб и нея на бъдеща бедност :)

А ако е още по-тъпа, не може да си намери работа и ти ще трябва и това да правиш за нея: да ѝ търсиш работа и да я оредиш някъде при "приятели и познати", най-вече на държавна или общинска службица, защото никой частник няма да търпи тъпа служителка, освен, ако не зависи от теб работата му по някакъв начин.

А има и още един вариант: тя да не работи, а ти да работиш като за двама. Но тогава няма да ти е рахат и няма да имаш време за контакти с децата. А ако жена ти е тъпа, така или иначе ти ще трябва да възпитаваш децата си вместо нея, защото тя ще ги направи идиоти.

Ангел Грънчаров: Жените така са устроени, че "мислят" главно за пари. И ценят мъжете според дебелината на портфейла - и марката на колата. И пленяват мъжа (мъжете обикновено са малоумни!) с едно нещо: с вагината си... Не може жените да са умни при положение че изобщо нямат ум. Умът е мъжка способност. Друг въпрос е, че повечето мъже не си изпълняват ролята...

Женският "ум" не е ум. Жените "разсъждават" с чувствата си. Нима не сте разбрал това още? Още Сократ е казал, че женската работа е домашната работа, да чисти, да пере, да готви, да отглежда децата. Днешните жени много страдат понеже са изменили на тази своя роля, задача и мисия. По тази причина са съвсем обезумели и пощръклели. По тази причина страдат и го отнасят мъжете.

Мъжете в днешно време също не си изпълняват задачата, ролята и мисията - понеже са станали в повечето случаи жалки слуги, изпълняващи капризите на пощръклелите жени. Станали са мижитурки. Ролята на мъжа е да мисли. Правете си сметка колцина от днешните мъже си изпълняват ролята в живота като съвсем не могат да мислят.

Нещо най-фундаментално се е увредило в отношенията между двата пола. По тази причина и животът ни е станал неистински, непълноценен. Това ще избие нанякъде. Хората, като са незадоволени в личния си живот, полудяват и почват да правят страшни глупости в обществения живот. Тия неща са свързани. Добрият гражданин трябва да има добро семейство, а преди това трябва да е пълноценна в екзистенциално отношение личност, сиреч, трябва да изпълнява ролята и задачата в живота на своя пол.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: