Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 11 юли 2020 г.

Окървави ли се вече безскрупулно-наглата мутро-милиционерска власт?





Коментирам циркулиращите в интернет кадри на полицейско насилие, когато полицаи с палки пребиват зад колоните на сградата на Министерския съвет мирно протестиращ и вече арестуван човек! Има съмнения, че пребит по тази начин от полицаите човек е починал, ето информацията, на която се опирам:

Истина ли е, че пребитото от полицията момче е мъртво?! Това протестиращо момче ли е първата жертва на тези протести?! Окървави ли се мутро-мафиотско-гербовашката власт?!

Manol Glishev: "Прокрадват се много притеснителни информации, че пребитото от бой момче зад колоните на МС е мъртво. Ако е така, това значи, че цяла България е била свидетел на живо как полицията убива български гражданин, който дори не е сигурно, че е хвърлил бутилка срещу полицията. А и да е, силата използвана срещу него, докато е с белезници, е повод да се разгневим. Искрено се надявам, че всичко това не е вярно и момчето е живо. За здраво не споменавам, защото със сигурност не е, след подобен брутален побой от страна на тези изроди с пагони. А по същото време се твърди, че са пребити още няколко човека по идентичен долнопробен начин - влачени зад колоните на МС и после смачкани уж на "скрито място". Само много тъпи милиционерски началници, които са сигурни, че ще бъдат покрити от висшестоящите, могат да позволят подобни зверства. Както един приятел каза тази вечер - щом гърците и французите се научиха да бият полицията си, то кои сме ние, че да оставаме по-назад. Ако тези си мислят, че няма начин да пострадат, жестоко се лъжат. На насилието трябва да се отвърне с насилие, а засега то е едностранно. Но това няма да е вечно. Няма друг начин гражданското общество, дори и малобройно, дори и омаломощено, да противодейства на изправилата се срещу него развилняла се шайка и придворните й въоръжени слуги. Засега и аз се въздържам да участвам на тези протести поради ред причини, но видяното тази вечер катализира отношението ми към случващото се много сериозно." (Ivo Ivanov)

Поставям в анализа си по този повод някои важни въпроси относно характера на тези протести. Те са в защита на законността, на Конституцията, на принципа на разделението на властите, срещу който открито излезе (и на думи, но и на дело!) напълно неадекватният, не знаещият на кой свят живее главен прокурор Гешев; тия граждански протести, следователно, са в защита на демокрацията! Което е и радващо. А сега се оказва, че властта (ако е истина, че е убито от полицаите това арестувано протестиращо момче!) вече наруши и последното, но най-фундаментално човешко право, ПРАВОТО НА ЖИВОТ! Ето, и в защита на нашите човешки права е този протест, щото правата на човека са основна, са една от най-важните части на демокрацията. Уверен съм, че информациите за полицейско насилие над демонстриращи, довело до смърт на арестуван протестиращ, ще засилят възмущението - и многократно повече граждани от днес нататък ще участват в тях!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: