Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 17 юли 2020 г.

Нима за ръководството на пловдивското образование съвсем не са потребни мениджъри-личности с по-прогресивни и демократични убеждения?



РУО-Пловдив обяви, че търси кандидати за директори на 31 училища в града и областта. Моя милост дълго време очаква ръководството на пловдивското образование (което има голяма вина за упражнения над мен произвол в последните години, т.е. ми е, така да се каже, морално задължено - дължи ми справедлива реабилитация за преживените обиди, унижения и щети!) да се обърне към мен с любезна покана да участвам непременно в конкурса - щото в момента са твърде много необходими опитни и доказани борбата за промяна в образованието личности като мен (моля да не пропускате вложената в тия думи и в това очакване ирония!). Разбира се, чаках напълно напразно такава покана до последния ден и в последния момент, въпреки полученото категорично доказателство, че не съм желан в тези "конкурси", реших да подам документите си, направих го по имейла. Документите ми, както и можеше да се очаква, не бяха приети. Ето писмото на г-жа Иванка Киркова, началничка на РУО-Пловдив, с което тя обосновава този очакван от мен отказ (от отговора личи, че такива "лигавщини" като реформа, промяна, реална демократизация и пр. в пловдивското образование изобщо не са нужни, тям не са потребни и мениджъри-личности с по-прогресивни и демократични убеждения, то залага на доказано неефективния стандартен тип на послушния изпълнител!):



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

7 коментара:

Анонимен каза...

Дали сте им формална причина да ви откажат.

Metodi Stoianov

Анонимен каза...

А според Вас имаше ли изобщо смисъл да участвам в "конкурсите" при тъй явното доказателство, че не съм желан от блюстителите на системата? Вие имате ли представа как се прави кункурс у Нашенско?

Ангел Грънчаров

Анонимен каза...

Ставате вече немърлив. Това е все едно да попълните молба за американска виза и да не я подпишете и да я пуснете в пощенската кутия на домашния адрес на някой от охраната на американското посолство. Дори и да сте прав за отношението им към вас това е вода във тяхната воденица.

Анонимен каза...

Ако изискването е било документите да се занесат в РУО, то трябвало е да ги занесете.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, сигурна ли сте, че сте сфанала ЗАЩО съм постъпил така? Помислете още...

Анонимен каза...

Разбира се, че съм сфанала. За да си произведеш нов повод да хленчиш как не те искат.

Ангел Грънчаров каза...

Не познахте, другарко. Понапънете се още малко...