Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 4 август 2020 г.

Нали знаете, че за мутро-милиционеро-комунисто-гербовашки властници да си учител и същевременно да си свободна личност е строго забранено?



Единствено аз единствен си позволих публично да изразя протест срещу опраскването на колегата (всички останали учители в пловдивската ПГЕЕ благоразумно си замълчаха!) - след година гербовашката самовластница опраска и мен, за да ми отмъсти за това, че не съм бездушен мижитурка! Според такива като нея мутро-милиционеро-комунисто-гербовашки властници за да си учител е задължително да си типова страхлива мижитурка, но да си свободна личност според тях е строго забранено - и недопустимо! Затова те и съсипват образованието (и възпитанието!) на вашите деда и внуци, но на вас от това не ви пука, щот сте с "широки славянски души", нали така?!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

14 коментара:

Анонимен каза...

Точкова система и дигитално образование. Вие и тези от снимките сте миналото.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко мари, я си спомнете какво дърдорехте преди годии когато аз бях въвел точкова система и водех уроци по Мрежата? :-) Как може да дърдорите без изобщо да мислите ма, другарко?

Анонимен каза...

Точкова система при избора на предмети в училище. Така както е в почти цяла Европа. Тогава философията автоматично ще отпадне като предмет в техникумите.

Ангел Грънчаров каза...

Философията никога няма да отпадне, другарко, от "техникумите", а по-скоро техникумите ще отпаднат, но не и философията! :-) Информирайте се най-сетне що е философия за да не се излагате с подобни изфърляния, дето само показват пълното Ви невежество и дивотия!

Анонимен каза...

Децата имат ограничену часове в ежедневието си и вместо да се съсредоточават над нещата които ги интересуват ги занимават с глупости. Ако можеха да избират както е в Европа, мислите ли че ще се намери поне един ученик в техникумите, който да избере вас да му обяснявате за Костов и лошите комунисти пред Пашев да го учи на Java и C++?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, щом свързвате философията с "глупости" и с "Костов" значи сте много зле не само в умствено, не само в нравствено, но и в духовно отношение. Прочее, не е зле да идете при психиатър и да му кажете, че имате параноя от Костов - и от мен. Кажете му, че сте подивяла тотално от злоба...

Анонимен каза...

Дайте избор на децата. Те трябва да решът дали да се занимават с философия или не.

Ангел Грънчаров каза...

Ууууу, другарко, пък изведнъж много демократична станахте, леле-леле!!! Значи "децата" (те не се деца, те са юноши или тинейджъри!) да решават какво да учат, тъй ли? И когато аз предлагах това преди години, Вие тогава как реагирахте? Спомнете си де, не се правете на ударена. Когато аз предложих своя проект за непосредствена и практическа реална демократизация и декомунизация на отношенията в училищните общности, Вие как реагирахте тогава? Тия неща си стоят декомунтирани в книгите ми. Тогава как се отнесохте към моите предложения? И сега изведнъж: дайте да "децата" (те не се деца, те са юноши или тинейджъри!) сами да решават! Как да се отнесем към Вашето поведение, другарко? Кога лъжехте, тогава или сега? Кога сте била искрена, тогава или сега? Някога изобо била ли сте искрена - или винаги сте била фалшива?

Анонимен каза...

Грам идея нямам какво сте предлагали но това трябва да е решение на министерството за въвеждане на точковата система по подобие на цяла Европа. Абсурдно е дете което съзнателно е избрало техническо училище, само защото трябва да намерят някаква длъжност на нефелни учители по философия, да го принуждават да учи глупости.

Ангел Грънчаров каза...

Хубаво е, другарко, че освен че сте невежествена, освен че сте крайно злобна, сте също така и доста тъпичка, та продължавате да дърдорите без да положите и грам усилие да вникнете за какво става дума...

Ангел Грънчаров каза...

Между другото за да Ви помогна малко: тъкмо в техническите училища трябва най-много да се учи философия. Защо е така прочетете статията на Хайдегер за техниката...

Анонимен каза...

В техническите, както и във всички останали учелища трябва да се учи това което децата искат. Обучението е доброволно и не е работа на профани като вас да определят какво трябва.

Анонимен каза...

Хайдегер няма какво да каже. По никой въпрос. Класически пример за претенциозно нищоказване. Сиреч - екскремент.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, аз значи съм "профан", а Хайдегер - "екскремент"! :-) Вече сте готова за лудницата. И как разбрахте какъв съм аз и какъв е Хайдегер като не сте ни чела книгите? :-) Или Вие пердашите по стар социалистически маниер: не съм чела книга на Хайдегер, но смятам, че всичко написано в нея не верно! :-) Ех, другарко, объркала сте времето, в което живеете. Каква прекрасна кариера на цензор щяхте да имате в ерата на социализмо-комунизма!