Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 7 август 2020 г.

Как простотията ми отмъсти, че цял живот - и като автор, и като учител, и като гражданин - воювах неуморно с простотията?



Както е известно, преди няколко дни писах писмо до моя издател (шефа на издателство ИЗТОК-ЗАПАД Любен Козарев) и до моя разпространител (неговия брат Димитър Козарев, шеф на фирмата ДИЛОК, преди време се занимаваше само с разпространение на книги, сега вече е и издателство), с което им предложих нещо за решаване на проблема около моите книги (виж: Как да се освободя от... книгите си?)

Здравей, Митко,

Благодаря ти за готовността да ми съдействаш да се реши казуса или проблема около моите книги, които залежаха в склада и на борсата! Ситуацията, оказа се, е следната:

Любо ми звънна по телефона и ми каза, че во последните години, предвид положението на пазара на книги, той започнал (на купувачи, които в онлайн-книжарницата му поръчвали книги за над 100 лева) да подарява ония книги, за които по негова преценка нямало вече никаква надежда някога да бъдат продадени. Сред тези последните попаднали и моите книги. Той ме уверява, че почти всички от залежалите мои книги по този начин са вече стигнали до ръцете на читатели, тоест не са се похабили и няма да се похабят. Обеща ми да провери все пак дали нещо не е останало при него от моите книги, ако има, щял да ми съобщи и да видим какво да правим с него. Но той смята, както ми каза, че почти нищо не е останало. Но все пак ще провери. Така той ме успокои, че проблемът с моите книги, дето бяха на склад при него в издателството, бил вече решен.



Приех неговата теория и даже му благодарих, че е направил нещо да ме отърве от книгите. При това положение ако си съгласен, прави с моите книги и списания, които са при теб, същото, т.е. подарявай ги на ония книжари, твои клиенти, с оглед все пак хем ти да се отървеш от тях, хем аз да се отърва, хем да стигнат някак до ръцете на читатели. Разбира се, по този начин изгарям с доста пари, но аз отдавна съм се примирил с това, майната им на парите, важното е книгите да не отидат един ден за претопяване или на боклука.

Ако обаче даже и по този начин книжарите не щат книгите ми (като бонус, като подарък!), тогава след известно време ми съобщи, моля те, че има някакви книги при теб, аз тогава ще дойда и ще си ги взема. Разбира се, не знам какво да правя с тях, у мен има купища книги, много топове, ще си блъскам тепърва главата какво да правя с тях.





Такова, за жалост, е положението. Станах пишман, че писах книги. Че книгите ми се оказаха напълно излишни. Майната му. Успя обаче простащината у нас да ми отмъсти най-жестоко за това, че написах книги, с които дръзнах да обявя открита война на простащината! Успя простотията у нас да ми отмъсти жестоко, че цял живот, и като автор, и като учител, и като гражданин воювах неуморно с простотията! Тоест простотията у нас успя да ми отмъсти за това, че цял живот си изпълнявах най-съвестно дълга като философ, свеждащ се до непрекъсната битка с простотията - и с простаците!

Въпреки това аз няма да капитулирам и да клекна в унизително поза пред простащината и пред простаците - докато съм жив ще продължа да воювам с тях!

Бъди живи и здрав! Желая ти успехи в живота и в работата!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров





Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

10 коментара:

Анонимен каза...

Защо отмъщение? Нали това беше целта в крайна сметка?

Анонимен каза...

Нали се оплаквахте, че със съпругата сте безработни от толкова години? Тя превежда книгите на английски, вие на руски, пускате ги в Амазон дигитално за сваляне за 25 цента и правите 100 000 долара за година.

Ангел Грънчаров каза...

Преведете ми ги Вие, другарко! Вие сте така работлива, че за Вас е детска играчка да преведете книгите ми...

Анонимен каза...

Колко ще платите за превода?

Анонимен каза...

То ако някой друг ще ги превежда предполагам няма да разберете поради това, че не знаете английски. Слага им друго заглавие и автор и въобще ви изключва от процеса. Въпроса е, че е рискуване колко ще се продадат и ако не е безработен като жена ви ще предпочете гарантираните доходи.

Ангел Грънчаров каза...

20-30% от печалбите един ден.

Анонимен каза...

Ахаа, западни путьовци, разбрахте май кой е велика сила и кой не е...



Показателно е едно изречение тука, удиви ме: "В статията се казва, че руският президент Владимир Путин и това, което неговата усъвършенствана пропагандна машина са успели да постигнат, е да разграничат Русия от съветския комунизъм в Източна Германия".



(лелее тоя Путин ръководи всичко, кат господ е, в Русия нeма умни та опряха до него)...



Очевидно кокошия ви EU мозък е разбрал че Русия вече е капиталистическа страна, щом Газпром и подобни бяха частна собственост - как ви се струва, не е комунизъм и частушки, а?... А Роман Абрамович от социална помощ ли забогатя и ритна демокрацията в Англия по заднико, a?...



И се пазете от силата на Русия, прочетете Хашек и как на войникa до оръдието откъснали двете ръце, а той го пълне пълне, после и двата крака, а той го пълне, пълне (топа зарежда де, че чукундурите сегашно BG поколение я разберат, я не)... Так и EU го пълне, пълне...



ЕТО ИЗВАДКА ОТ СТАТИЯТА >>>



Русия все повече засилва атаките си срещу Европа. Германия, Великобритания, Франция, Австрия. Испания, Полша са се превърнали в ключова цел за руска намеса и влияние, поставяйки най-големите европейски икономики на "фронтовата линия на нова Студена война".



В Испания има разследване за руска намеса в Каталуния. Австрия постоянно е нащрек с шпионажа. Франция беше замразила 4 години външнополитическите си отношения. Наскоро излезе безпрецедентен доклад във Великобритания, че Москва е забъркана в референдума за независимост на Шотландия през 2014. „Газпром" постоянно подкопава Полша. Германия е на фронтовата линия на руските хибридни действия за намеса и влияние в Европа, пише Джон Кампфнер, журналист и старши сътрудник в Кралския институт за обединени услуги.



Германия е изправена пред различни опасности от Русия, които са концентрирани главно около киберсигурността, но в никакъв случай не се ограничават само до това. В СТАТИЯТА СЕ КАЗВА, ЧЕ РУСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ВЛАДИМИР ПУТИН "И ТОВА, КОЕТО НЕГОВАТА УСЪВЪРШЕНСТВАНА ПРОПАГАНДНА МАШИНА СА УСПЕЛИ ДА ПОСТИГНАТ, Е ДА РАЗГРАНИЧАТ РУСИЯ ОТ СЪВЕТСКИЯ КОМУНИЗЪМ В ИЗТОЧНА ГЕРМАНИЯ". "Русия използва германски политически партии за постигане на своите стратегически цели. Подкрепата за двете крайности - "Алтернатива за Германия" (AfD) вдясно и "Левица" вляво постоянно нараства в поддръжка и влияние в цяла Германия", пише Кампфнер.



-------------



Цветан Василев, криещ се в Сърбия.



Той не се крие, а се е установил там, а защо не можете да го екстрадирате, а, искате ли да се запитате и да ангажирате ръждясалия си ум?



-----------------



Елена Йончева не се интересува от имиджа на България и на последствията от нейната антибългарска дейност. Тя има за цел да свали Бойко Борисов от власт и да увеличи руското влияние в нашата държава. Затова български евродепутати планират да уведомят ръководствата на Европейската народна партия (ЕНП) и на Партията на европейските социалисти (ПЕС), че тази директива е на руските тайни служби, които използват органите на правораздаване за собствените си политически цели.



>>>



Ами тя се интересува от Станишев, не беше ли тая с него или бъркам, не познавам много бълхàрския ви тюрлю-гювеч...



Hо такава злобна снимка наистина не съм виждал отдавна, ако тaя е агент на Pусия, там ще повърнат от нея, нима са толкова тъпи, наистина ли го вярвате?...



AIG, моля публикувай тая злобна снимка, тряа да се види ниприменну!...



Тая възрастна изхабена злобна жена трябва да бъде изпратена за рециклиране... После и смешния мутант уж-социалист Станишев, хранен и угоен кат прасе от глупавите EU “западняци”- селски белгийски тикви-педофили искащи да са Америка, ама не става...

А. от Австралия

Анонимен каза...

Виж снимката: https://scontent.fsof9-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/117176382_10157797197986872_4927446381351084775_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=DBybBlp6wj0AX81LI1U&_nc_ht=scontent.fsof9-1.fna&oh=bd8fe4e2950016a84a277a1a53a09be5&oe=5F525F54

Анонимен каза...

Както по горе ви беше обяснено най добре 100% вместо смешните 20-30.

Ангел Грънчаров каза...

ОК, другарко, превеждайте ги и печелете 100 процента от моите книги, ний не се съмняваме, че сте способна на всяка мерзост...