Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 13 август 2020 г.

Какъв донос срещу мен написа "група възмутени граждани"?


Позволявам си да публикувам един шедьовър на доносническото "литературно" творчество, с извинение, който беше обнародван от съставителите му като коментар под ето тази публикация в блога ми: Как да се разделим с тъй приятния на масовия българин мутренски манталитет?. Ето, почетете, прегледайте, порадвайте се, посмейте се, заслужава си да се види тоз сякаш неръкотворен лирично-поетичен "бисер" или бълвоч:

Група възмутени граждани днес изпратихме това писмо до директорите и сплотените колективи на всички училища в България, в които има обявена вакантна позиция за учител по философия:

Здравейте,

От блога на пловдивчанина Ангел Грънчаров разбрахме, че е имал наглостта да кандидатства при вас за учител по философия. Считаме, че е наш граждански дълг е да ви уведомим, че лицето е самозванец, чиято квалификация като философ е твърде спорна. Образованието си дължи на следване в едновремешния СССР благодарение на дядо си, комунистически големец от първите години след 9-ти Септември 1944 г. След промените през 1989 г. успешно се е прилепил към СДС и по този начин си е осигурил още няколко години паразитиране на гърба на българския данъкоплатец, представяйки се за учител по философия в елитна пловдивска гимназия, от която впоследствие е уволняван 2 пъти. Качествата му за учител са твърде спорни, тъй като е обзет от манията да организира кръгли маси, дискусионни клубове и пр., на които единствените теми за обсъждане са "Комунизмът", "Русия/СССР и враждебната и политика спрямо България", "Путин и враждебната му политика спрямо България", "Иван Костов", като за Костов лоша дума не дава да се издума.

Г-н Грънчаров притежава рядко срещана мания за величие, която се изразява в перманентните му напъни да списува книжки. Автор е на безчет "книги" без никаква литературна, художествена, философска или каквато друга искате стойност, които залежават у дома му и за което е виновна пловдивската мафия на книгоразпространителите и продавачите на книги. Според негови собствени признания (по данни от блога му) годишно успява да пласира 4-5 бр от книгите си, най-често под формата на подарък. Не е известно някой "читател" да е потърсил повторно г-н Грънчаров за книга. Самият г-н Грънчаров често обявява инициативи "Авторът подарява книгите си" по пловдивските улици и мегдани (отново данни от блога му), но всуе, в края на деня макулатурата поема обратно към дома на г-н Грънчаров.

Причините за уволнението на г-н Грънчаров от пловдивската ПГЕЕ основно се коренят в маниите му за "новаторство", което се състои в отклонение от учебната програма, преподаване на собствен материал със съмнително качество, често основан на публикациите в блога му. Заснемането на уроците според г-н Грънчаров е върховно новаторско постижение, с което той е много горд (видеоклипове от уроците му от времената, когато беше преподавател са достъпни в блоговете му и в канала му в youtube), но което трудно обяснява какво точно им е новаторското. Нещо повече, видеоклиповете на Ангел Грънчаров показват липсата му на качества за преподавател - стига да имате нерви да изгледате повече от 5 минути ще се сблъскате с мрънкане, мънкане, фъфлене и най-вече с изнервящо представяне на тезите.

Г-н Грънчаров не толерира чуждото мнение. Доказателства за това бол, поровете се в блога му, поровете се във видеоклиповете от уроците му.

Г-н Грънчаров вече всъщност се е самоназначил за учител по философия, създавайки "Класна стая по философия" във Фейсбук, използвайки ситуацията около карантината в българските училища в момента. Интересът към страницата е нулев, можете сами да се уверите в това като я посетите.

Г-н Грънчаров неколкократно прави опити да започне работа като учител по философия в редица пловдивски и софийски училища, най-често в дните между 13-ти и 15-ти септември, когато вече е късно за подаване на документи. Ако успее все пак да получи място, обикновено след 2-3 месеца лъсва пълната му неспособност и некомпетентност, след което той е принуден да си търси нова работа, а съответният директор да търси нов учител по средата на сезона (срока). Последното му такова действие беше свързано с едно столично училище, където след около месец и половина работа г-н Грънчаров достигна до откритието, че заплатата му не е достатъчна да покрие разходите му за квартира, храна и останалите му разходи, беше принуден да се откаже доброволно от мястото в софийската гимназия и след това с цялата си наглост обвини директорката на тази гимназия, че го е освободила по напълно неясни критерии и напълно незаконно и че пловдивската директорска мафия (!!!) е стигнала до София.

Г-н Грънчаров страда от мания за величие, което е сериозно психично отклонение. Непрекъснато обявява за имагинерни срещи с негови бивши ученици, на които много им липсвал, които с нетърпение го чакали да се върне да преподава, но реални доказателства за това няма. Нещо повече, г-н Грънчаров регулярно провежда протести на тротоара пред ПГЕЕ - Пловдив, като на една пластмасова градинска маса открива "Училище на тротоара" или на открито, което се радва на нулев реален интерес от страна на учениците, но пък предизвиква небивал интерес сред пловдивските сеирджии.

Г-н Грънчаров е водач на т.нар. "Група на небезразличните към проблемите на българското образование граждани", която включва него самият и 2-3 по-близки приятели и познати, чиято дейност и подкрепа е по-скоро виртуална. От името на тази група г-н Грънчаров организира постоянно дискусии, дебати, кръгли маси, посещения в различни образователни институции, постоянно издава възвания, призиви, петиции и други документи, уникални по своята дебилност и налудничавост. Според действията на въпросната "група", проблемите на образованието ни се свеждат до възстановяването на Ангел Грънчаров като учител по философия в ПГЕЕ Пловдив.

Както вече ви казах по-горе, г-н Грънчаров е списувател. Списува блог, в който редовно публикува отворени писма до различни институции - регионалният инспекторат по образованието в Пловдив, министъра на образованието, омбудсманът (и националния, и регионалния), пловдивските общински власти, директорите на различни гимназии и т.н. По-лесно е да се изброят институциите на които г-н Грънчаров не досаждал с постоянните си молби, писма, възвания, предложения, апели - Плод и зеленчук, Съюза на слепите в България и Българска федерация по Не се сърди човече. Всички останали са подложени на постоянен терор от страна на Ангел Грънчаров.
Г-н Грънчаров страда от такава тежка форма на мания за значимост и величие, че редовно под публикациите в блога си сам си публикува коментари от "анонимни" читатели.

С оглед на казаното поо-горе ви предупреждаваме в никакъв случай да не вземате лицето Грънчаров за учител във вашето училище, защото ако го направите много ще съжалявате. Държим да ви уведомим също така, че Грънчаров е опозиция на всяка власт и сега се представя за борец срещу настоящето правителство, което той нарича "мутренско", игнорирайки факта, че за първи път от години това правителство повиши статуса на българския учител.

С уважение - група възмутени граждани и бивши колеги на въпросния индивид

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

4 коментара:

Анонимен каза...

Е, Мимансе, поклон! Ти надмина себе си....Но и толкова умно се самоопреверга с този си пасквил! :-)
Аз лично ти благодаря за коментарите в блога на Ангел! Някои с истинска културно-историческа и философско-материалистична-идеалистична и всякаква друга основа и закваскааа...Ма ти си бил голям руснак, путинофилец и какъв ли не друг вееее ....Истински артист.... Бравос! Не вярвам чак дотам да си паднал и толкова низък, че да си разпратил на всички български директоре тази своя тъжна и безкрайно плачевна смехория...Нали! :-) Приемам я за сведение...Че съществуваш....
Ама обясни мий, ако можеш - ЗАЩО!? И смисъла му бе, чоджуммм...Не, че немам поне две-три
версии, хипотезки...А представи си...Дори и теорийки...:-) Но другинко сий от извора...
Вероятно те интересуват и Житните кръгове....
Пък...Ха дано така... екстраординарно и някак парадоксално... да помогнеш с Божията помощ на Ангела ...А!? Дано да има у назе извънреден и мнооого особен...самобитен да кажем директор, който, макар извънредно и мнооого особено... независимо и свободно ....но истинно и правилно да разтълкууува....след кат ги чуе ...Тъй разхлопаните твои дъски....И далеч не, само и единствено тях....

2020.08.13г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

НЯМА ТАКЪВ ДИРЕКТОР У НАС КОЙТО ДА ВЗЕМЕ НА РАБОТА ТОЗИ НЕКАДЪРНИК ГРАНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО ТОЙ Е ДОКАЗАН НЕКАДЪРНИК, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПО СЪДЕБЕН ПЪТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДА НЕ Е ЛУД ТОЗИ ДИРЕКТОР, КОЙТО ЩЕ СИ ВКАРА ТАКЪВ ДОСАДЕН И БЕЗПОЛЕЗЕН ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ!!!!!!ГРАНЧАРОВ НЕ СТАВА И ЗА МИЯЧ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ НУЖНИЦИ!!!!!!!!!!!!!КАК НЕ ГО Е СРАМ ТОЛКОВА ГОДИНИ ДА ПЛЮЕ НАШИЯ БЛАГОДЕТЕЛ БОЙКО БОРИСОВ КОЙТО СПАСИ БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ И НАЙ-НАКРАЯ ДАДЕ ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ НА ТРУДА НА УЧИТЕЛИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПОЗОР ЗА ТАКИВА ПРЕДАТЕЛИ И ВРАГОВЕ КАТО ГРАНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Кой е Миманс?

Анонимен каза...

Печална картина директно от смърдящото поле на българското образование...един ръководител, вероятно директор и литератор, продължава страстно да критикува учителя, изгонен от самия него.
След толкова години и след толкова уроци, които учителят философ предаде на своя директор, той все още не е разбрал кое му е новаторското на учителя. Няма й да разбере никога, ето вижте по- горе манталитета и на поддържащите този директор, дето пишат и кълнат години наред с големи букви!
Задушлива смрад от посредственост, злоба, завист и самочувствие без покритие в полето на българското образование, ей, няма излизане от там, а сме в 2020 година...
Мария Василева