Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 11 август 2020 г.

Как да се разделим с тъй приятния на масовия българин мутренски манталитет?



Излъчването във Фейсбук

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

22 коментара:

Анонимен каза...

Нема унизителна работа :) Ако некоя работа е унизителна, значи още имаш его за претъпяване :) И гробар е работа :)

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Не сте ме разбрал. Криво сте ме разбрал. Обидно, унизително е не толкова за мен че съм пазач, а за обществото, че е допуснало човек с моята квалификация да работи като пазач. Аз съм опитен в преподаването на философия и на гражданско образование, подготвен съм за тази работа и цял живот съм я вършил, при това най-съвестно, истински. По тази именно причина мутренската власт ме опраска, щото влязох в дълбоко противоречие със същността на системата на нашето менте-"образование" (имитация на образование!). Не само че не е справедливо аз да работя като пазач и да обучавам... кучетата, които дежурят с мен, но е и унизително за обществото, което е допуснало тази аномалия. И не само я е допуснало, но я и търпи, и не само я търпи, но си позволява да ми отправя "мъдри" съвети като този, който Вие ми отправихте. Не знам дали изобщо можете да почувствате колко нагло се държите като ми говорите по този начин. Сиреч подчертавате с поведението си, че сте примерен член на безсърдечното ни и потънало в аморалност общество. Изобщо ли не Ви възмущава това, че мутрите ме опраскаха и ме принудиха, за да не умра от глад, да работя като пазач?!

Анонимен каза...

В наши дни няма работа за всички. Всеки студен е принуден да работи, докато учи; независимо колко добър е в това, което учи; се е налагало да работи и като метач или чистач. Понякога като е бил на стаж, даже е работил и за без пари: само за стаж. Аз също не винаги съм работил само програмиране. Да понамалим егото. Абстрактния обект “обществото” не е длъжно на никого да му намира работа според “интересите” и “заслугите” 🙂

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ Никакво "его" няма в случая. Оставете моята личност на страна, очевидно тя много Ви дразни, но сега говорим за нещо друго. Това, което мутренската власт направи с мен (и с доста други хора) застрашава и Вас - стига да опитате да се държите като свободна личност и Вас ще опраскат, да не се мислите за застрахован?! Даже могат да звъннат на фирмата, в която програмирате, и да поискат опраскването Ви. И фирмата ще Ви опраска, щото с властта всеки трябва да е добре. И от ПУ могат да Ви опраскат стига да почнете да приказвате неудобни за тамошната "академична" мафия неща.

Докато обаче вместо да се обаждате по истински важните проблеми, се джафкате с мен и с такива "неправилни" политици като Хр. Иванов, Вие сте "от наште" и ще си добрувате. Това поне съзнавате ли го? Взе ли да Ви просветва в какво се състои проблемът?!

Щом мутренскита власт постъпи така с мен и обществото мълчи, показвайки безразличие, давате ли си сметка как влияе този прецедент върху останалите учители? Вие да се чул в Пловдив някой друг учител да си е позволил някакво волност след като се даде гласност на моя случай?

Искате ли да Ви кажа какво ми каза един друг учител, който се беше изявил с това, че си позволи предизвикателства спрямо бюрократите (директорите на училища); каза ми:

"Г-н Грънчаров, след Вашия случай аз се наложи да замълча напълно, щото ако се обадя, и моята съпруга ще опраскат, а сега поне нея държат на работа и някак живеем!". Знаете ли какво работи в момента той?

Анонимен каза...

Най интересното е че сам се оценявате като подготвен за преподавател по философия преподавал съвестно и истински на държавната си позиция. За първи път виждам работник обясняващ на работодателя си колко е добър и не интересуващ се от неговото мнение.

Анонимен каза...

Ангел, знам какво може да стане. Знам също, че много колеги инженери от по-старото поколение като вас, които бяха заети в корабната техника, мотокарите и др. останаха без нормална работа, благодарение на унищожаването на заводите, в които работиха и пълното закриване на дейността им в страната. Много от тях работиха като продавачи на домати, например. Баща ми беше учил за машинен инженер, но поради липса на работа по специалността стана строителен бос и към края си направи и цех за противопожарни хидранти, да има нещо, което му напомня за специалността. По едно време те бяха хит на пазара 🙂 Всичко си зависи от човека и от вариативността му 🙂 Ако искате някой голям брат да се грижи за вас, значи си искате социализма

Георги Пашевъ

Анонимен каза...

И сега не ви ли се струва, че вашето несправедливо опраскване реално не е същото като тяхното: на всички тия инженери, на които сринаха живота в разцвета на силите...

Георги Пашевъ

Ангел Грънчаров каза...

Георги Пашевъ Не пропускате да ме клъвнете за това, че съм бил искал някой голям брат да се грижи за мен, т.е. изкарвате ме социалист, за което Ви благодаря, това показва, че сте истински християнин и че сте много сърдечен човек. Т.е. благодаря Ви за това, че изцяло изопачавате мисълта ми с оглед да ме злепоставите. Интересно е, че изобщо явно за Вас е недостъпна същността на проблема, което показва много. Гледам, че се мъчите да хвърлите върху нас, демократите, вината за това, че въпросните инженери били загубили работата си когато настъпила тъй проклетата демокрация, което ми показва, че сте обременен от всички дефекти на комуноидността. За Ваше сведение ще кажа, че социалистическата индустрия се срина и загина по силата на генетичната си нерационалност, поради икономическата си несъстоятелност. Комунистите като волунтаристи са строели онова, което им е било заповядано от Москва, независимо дали то има някаква целесъобразност, т.е. дали има условия за съществуването му. И Бог не може да спаси такива несмислени предприятия...

Анонимен каза...

Моята майка беше инженер химик работещ в изследователска лаборатория на фармацевтичен завод. В началото на 90-те немците купиха 7 уникални разработки на лекарства които завода в процес на приватизация заяви, че не може вече да произвежда. Майка ми бърса лайната една година в Италия на една жена която и беше на 30% от интелекта и на 10% от образованието.

Ангел Грънчаров каза...

До другарката, написала ето това:

Най интересното е че сам се оценявате като подготвен за преподавател по философия преподавал съвестно и истински на държавната си позиция. За първи път виждам работник обясняващ на работодателя си колко е добър и не интересуващ се от неговото мнение.

Другарко, Вие наистина ли не сте срещала неунизен човек, който не се подмазва на работодателя си с оглед да не го помръдне от мястото, което некадърниците обикновено заемат насправедливо? Никога ли не сте срещала, другарко, човек със самочувствие, което е съвсем естествено нещо, предвид способностите му?

Анонимен каза...

Много е готин целият ви изказ 'подмазва на работодателя', 'място което некъдърници заемат'. Всичките ви фрази показват че нямате грам опит в реалния частен икономически живот. Там няма грам такива отношения. Ако на една от двете страни нещо не харесва си прекратяват отношенията. Точно това което направи вашата директорка.

Анонимен каза...

Способностите ви, Грънчаров, са твърде много по-малки, отколкото си мислите.

Анонимен каза...

Предвид способностите Ви, идеален сте, Грънчаров! Жив пример как човек може да си съсипе живота и живота на най-близките си хора в живота от дива амбиция да доказва нещо, което по рождение му липсва. Казва Ви го мъж, който от трийсет години с жал се отнася към усилията Ви да се докажете с големи кухи празни приказки и разтягане на локуми и с еднотипните си отговори в стил истерична жена в цикъл.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, откога пък станахте "мъж"?! :-) Напредвате в болестта си, другарко, халюцинирате. Първо, не знаете какво е това мъжко поведение и дърдорите глупости, което показва, че сте не само жена, но сте и прекалено злобна и тъпа жена. Да не сте прекалено грозна жена ма, другарко, на какво се дължи тази ваша патологична злоба към мен, да не сте се влюбила на младини към мен, пък аз да не съм Ви обърнал внимание?! Кажете си мъката, другарко, убеден съм, че ще Ви олекне като си кажете мъката, що таи тъй злощастното Ви сърце...

Ангел Грънчаров каза...

По повод на ето това изказване на тъй активната днес отворена другарка:

Анонимен каза: Много е готин целият ви изказ 'подмазва на работодателя', 'място което некъдърници заемат'. Всичките ви фрази показват че нямате грам опит в реалния частен икономически живот. Там няма грам такива отношения. Ако на една от двете страни нещо не харесва си прекратяват отношенията. Точно това което направи вашата директорка.

Другарко, нима смятате нашето училище за съставка на "реалния частен икономически живот"? Да не би да Ви се чини, че нашето училище е частна собственост на другарката директорка? Гледам, че сте се доста объркала, другарко, то е сигур от слънчевото греене, слънчасахте хептен това бято и ги дърдорите едни, които немат никаква реална връзка с действителността...

Анонимен каза...

Група възмутени граждани днес изпратихме това писмо до директорите и сплотените колективи на всички училища в България, в които има обявена вакантна позиция за учител по философия/

Здравейте,
От блога на пловдивчанина Ангел Грънчаров разбрахме, че е имал наглостта да кандидатства при вас за учител по философия. Считаме, че е наш граждански дълг е да ви уведомим, че лицето е самозванец, чиято квалификация като философ е твърде спорна. Образованието си дължи на следване в едновремешния СССР благодарение на дядо си, комунистически големец от първите години след 9-ти Септември 1944 г. След промените през 1989 г. успешно се е прилепил към СДС и по този начин си е осигурил още няколко години паразитиране на гърба на българския данъкоплатец, представяйки се за учител по философия в елитна пловдивска гимназия, от която впоследствие е уволняван 2 пъти. Качествата му за учител са твърде спорни, тъй като е обзет от манията да организира кръгли маси, дискусионни клубове и пр., на които единствените теми за обсъждане са "Комунизмът", "Русия/СССР и враждебната и политика спрямо България", "Путин и враждебната му политика спрямо България", "Иван Костов", като за Костов лоша дума не дава да се издума.
Г-н Грънчаров притежава рядко срещана мания за величие, която се изразява в перманентните му напъни да списува книжки. Автор е на безчет "книги" без никаква литературна, художествена, философска или каквато друга искате стойност, които залежават у дома му и за което е виновна пловдивската мафия на книгоразпространителите и продавачите на книги. Според негови собствени признания (по данни от блога му) годишно успява да пласира 4-5 бр от книгите си, най-често под формата на подарък. Не е известно някой "читател" да е потърсил повторно г-н Грънчаров за книга. Самият г-н Грънчаров често обявява инициативи "Авторът подарява книгите си" по пловдивските улици и мегдани (отново данни от блога му), но всуе, в края на деня макулатурата поема обратно към дома на г-н Грънчаров.
Причините за уволнението на г-н Грънчаров от пловдивската ПГЕЕ основно се коренят в маниите му за "новаторство", което се състои в отклонение от учебната програма, преподаване на собствен материал със съмнително качество, често основан на публикациите в блога му. Заснемането на уроците според г-н Грънчаров е върховно новаторско постижение, с което той е много горд (видеоклипове от уроците му от времената, когато беше преподавател са достъпни в блоговете му и в канала му в youtube), но което трудно обяснява какво точно им е новаторското. Нещо повече, видеоклиповете на Ангел Грънчаров показват липсата му на качества за преподавател - стига да имате нерви да изгледате повече от 5 минути ще се сблъскате с мрънкане, мънкане, фъфлене и най-вече с изнервящо представяне на тезите.

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров не толерира чуждото мнение. Доказателства за това бол, поровете се в блога му, поровете се във видеоклиповете от уроците му.
Г-н Грънчаров вече всъщност се е самоназначил за учител по философия, създавайки "Класна стая по философия" във Фейсбук, използвайки ситуацията около карантината в българските училища в момента. Интересът към страницата е нулев, можете сами да се уверите в това като я посетите.
Г-н Грънчаров неколкократно прави опити да започне работа като учител по философия в редица пловдивски и софийски училища, най-често в дните между 13-ти и 15-ти септември, когато вече е късно за подаване на документи. Ако успее все пак да получи място, обикновено след 2-3 месеца лъсва пълната му неспособност и некомпетентност, след което той е принуден да си търси нова работа, а съответният директор да търси нов учител по средата на сезона (срока). Последното му такова действие беше свързано с едно столично училище, където след около месец и половина работа г-н Грънчаров достигна до откритието, че заплатата му не е достатъчна да покрие разходите му за квартира, храна и останалите му разходи, беше принуден да се откаже доброволно от мястото в софийската гимназия и след това с цялата си наглост обвини директорката на тази гимназия, че го е освободила по напълно неясни критерии и напълно незаконно и че пловдивската директорска мафия (!!!) е стигнала до София.

Г-н Грънчаров страда от мания за величие, което е сериозно психично отклонение. Непрекъснато обявява за имагинерни срещи с негови бивши ученици, на които много им липсвал, които с нетърпение го чакали да се върне да преподава, но реални доказателства за това няма. Нещо повече, г-н Грънчаров регулярно провежда протести на тротоара пред ПГЕЕ - Пловдив, като на една пластмасова градинска маса открива "Училище на тротоара" или на открито, което се радва на нулев реален интерес от страна на учениците, но пък предизвиква небивал интерес сред пловдивските сеирджии.

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров е водач на т.нар. "Група на небезразличните към проблемите на българското образование граждани", която включва него самият и 2-3 по-близки приятели и познати, чиято дейност и подкрепа е по-скоро виртуална. От името на тази група г-н Грънчаров организира постоянно дискусии, дебати, кръгли маси, посещения в различни образователни институции, постоянно издава възвания, призиви, петиции и други документи, уникални по своята дебилност и налудничавост. Според действията на въпросната "група", проблемите на образованието ни се свеждат до възстановяването на Ангел Грънчаров като учител по философия в ПГЕЕ Пловдив.
Както вече ви казах по-горе, г-н Грънчаров е списувател. Списува блог, в който редовно публикува отворени писма до различни институции - регионалният инспекторат по образованието в Пловдив, министъра на образованието, омбудсманът (и националния, и регионалния), пловдивските общински власти, директорите на различни гимназии и т.н. По-лесно е да се изброят институциите на които г-н Грънчаров не досаждал с постоянните си молби, писма, възвания, предложения, апели - Плод и зеленчук, Съюза на слепите в България и Българска федерация по Не се сърди човече. Всички останали са подложени на постоянен терор от страна на Ангел Грънчаров.
Г-н Грънчаров страда от такава тежка форма на мания за значимост и величие, че редовно под публикациите в блога си сам си публикува коментари от "анонимни" читатели.

С оглед на казаното поо-горе ви предупреждаваме в никакъв случай да не вземате лицето Грънчаров за учител във вашето училище, защото ако го направите много ще съжалявате. Държим да ви уведомим също така, че Грънчаров е опозиция на всяка власт и сега се представя за борец срещу настоящето правителство, което той нарича "мутренско", игнорирайки факта, че за първи път от години това правителство повиши статуса на българския учител.

С уважение - група възмутени граждани и бивши колеги на въпросния индивид

Анонимен каза...

Другия път като пишеш такива идиотщини, Грънчаров, и ги представяш за писани от друг, поне си променяй малко стила на писането и не използвай стандартните си клишета и изъркани фрази от състоящия ти се от 200 думи речник. Поразнообразявай, чоджум!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, много добре знаете кой го и писал това. И Вие сте участвала в писането на тоз великолепен пасквил. Какво за правя като четете моя блог се намирате и вие под моето мощно духовно въздействие и сте усвоили някои мои похвати в писането и някои стилистични обрати. Но аз не мога да напиша тоз шедьовър щот не съм мерзавец кат вас, авторите. С вас не мога да се меря в туй отношение. Ненадминати сте.

Анонимен каза...

Грънчаров мили! Ти си като кирпичения курник, строен от баща ти, на курника са се покатерили приятелят ти, добряк и доверчив млад мъж, и жена ти усмихнати, а ти отдолу сваляш турските керемиди. Обърни се към тях и виж двама души с добро сърце, потърси ориентир в живота си. Бедата, в която си изпаднал от години, се дължи единствено на кофтия ти нрав на заядлив самовлюбен, който не вижда колко светът се е променил и те оставил жалък, озлобен, нещастен. Каквото човек сам си направи, никой друг не може да му го направи. Какво още трябва да ти се случи, че да проумееш колко сбъркани са всичките ти усилия да се докажеш! И колкото повече хленчиш, макар дя представяш хленчовете си за борба, толкова по-дълбоко затъваш в собствената си злост и липсата на умение да разбереш и света, и близките ти хора, които от съжаление се опитват да ти помогнат да се обърнеш с любов към себе си.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, много лирика ма: явно злобата Ви достигна вече хипертрофирани поетични форми и измерения! :-) Бравос на Вас! Вие намате ли си работа та се занимавате с моята скромна особа? Зададох Ви някои въпроси. Не се правете на изоглавена. На каква основа толкова силно ме мразите? Нереализирани поетични аспирации? Личностна непълноценност? Липса на любов? Кажете смело. Ще Ви олекне... тази Ваша неспирна мъка взе да ме разстройва и мен...