Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 12 септември 2020 г.

Какво искам да кажа чрез посредници на т.н. "отровно трио"?



Обръщам се към всички, които имат връзка с някой от т.н. "отровно трио". Моля ви, свържете се с някой от тях и чрез него им кажете следното - мисля, че е важно:

Тия дни забелязах, че те, от триото, говорят всяка вечер пред протестиращите, понякога всеки от тях взема думата по няколко пъти, преди забелязах, че дават понякога думата и на "важни заслужили персони" като Ренета Инджова. Струва ми се обаче, че правилното е думата да се дава на повече хора, не бива триото да разглежда микрофона и трибуната на протеста за нещо като своя "частна собственост", не бива да злоупотребяват и с положението си; щото ако сме истински демократи, ако искаме да правим истинска, а не "нашенска" демокрация, микрофонът на трибуната трябва да е достъпен за всеки, който иска да каже нещо важно.

Да, рисковано е, има всякакви хора, може някой да злоупотребят, да почнат да дърдорят глупости, но по-правилно е да заложим на свободата с всичките й рискове, отколкото там, на протеста, да се утвърди една пак "нашенска" демокрация, при която само лично близките на "триото" могат да вземат думата, и също ония, които им се подмажат, а непознати тям хора, дето не са "от наште", по никой начин не могат да кажат каквото мислят - и което смятат за важно.

Казвам тия неща пределно доброжелателно, щото те имат висок нравствен смисъл, и то е за доброто на започнатото дело. Ето, в тази връзка ви призовавам някой от вас, дето има връзка с "триото", да им предложи за излъчване там, на площада, на стената на Партийния дом, едно мое видео-обръщение към учителите, учениците, родителите, гражданите по случай началото на новата учебна година.

Смятам, че казвам нещо важно в това видео, то не е правено като реч за площада, но точно затова може да има известен благотворен ефект. Ето, с моя пример искам да помогна да се даде прецедент: някакъв съвсем обикновен учител от народа иска думата, интересна ми е реакцията ви по повод на моята наглост, а също така ме вълнува, не крия, и реакцията на господата от "триото". Правя ви, иначе казано, един нравствен и психологически тест.

Толкова. Това е. Млъквам.

Хубав ден и приятен уикенд на всички!

Моето пределно откровено обръщение към всички, към учителите, учениците, родителите, гражданите във връзка с агонията на българското училище и образование

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: