Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 5 октомври 2020 г.

Колеги-учители, нима заради проклетия страх вечно ще си останете роби на своето малодушие?


Макар че мутренския режим ме опраска, изтрита и остракира от образователната система, в качеството ми на учител-дисидент си позволявам в днешния международен ден на учителя да запитам: 

Колеги-учители, къде сте, защо мълчите?! 
Нима властта с пари купи покорството и послушанието ви?! 
Докога ще преглъщате униженията си? 
Нима ви е безразлично бъдещето на България?! 
Нима не съзнавате, че дефектната образователна система нанася непоправими поражения на съзнанията на младите, които именно са бъдещето на свидното ни отечество?! 
Възможно ли е да допуснете да се превърнете в мижитурки, т.е. тотално да изневерите на тъй великата си духовна мисия?! 

Питам, но отговор не чакам. Знам, че ви е много страх - и затова мълчите. 
Нима заради проклетия страх вечно ще си останете роби на своето малодушие? 

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Не ги е страх...просто папкат точно като свинете и си грухкат тихо :))

а да и забравих ...тайно ти се присмиват и се радват , че не си на копанката с помията им
толкова ли философията е скарана с психологията :)))

Naiots Venohc