Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 20 октомври 2020 г.

Защо болните от други болести сме така варварски дискриминирани, какви са тия несправедливи привилегии, свързани с китайския корона-вирус?


На какво се дължи привилегироваността на заболяването, причинено от китайския вирус, т.е. от т.н. "Корона-вирус" или "Ковид 19"? Щото в наименованието му има корона, затова ли това заболяване стана нещо като "император" или "цар" на всички други болести?! Има и други болести, които са значително по-опасни, на тях медиите и дори лекарите вече не обръщат никакво внимание! Има и други болни, които сме силно дискриминирани, на които медиите не обръщат капчица внимание, защо е така - та това е крайно несправедливо?

Всекидневно умират стотици хора от други болести, но не, само за умрелите от китайския вирус се говори, на какво основание е така, какви са тия привилегии? Забелязваме типично мутренско поведение и отношение: болестта от китайски вирус е "наша", само на нея ще обръщаме внимание, всички други болести са "ненаши", на тях няма да обръщаме никакво внимание! Болните от китайския вирус са "от наште", те са в центъра на вниманието, болните от всички други болести "не са от наште", на тях никакво внимание няма да обръщаме! Те нека да си мрат колкото искат, за това, че мрат няма и да споменем в новините!

Дали ние, болните от другите болести, не трябва да напишем жалба до Комисията за защита от дискриминация - за да се пожалим от варварската мутренска дискриминация, на която сме подложени?! Ние даже не смеем да отидем до болницата да се прегледаме, щото ако отидем, ще забележим, че докторите гледат на нас като на ужасни досадници, които ги занимават с някакви неактуални и неинтересни за тях болести: в центъра на вниманието и на докторите е единствено китайският вирус!!!


Ние, болните от другите болести, сме оставени на произвола на съдбата, щото цялото внимание е към болестта и към болните от китайски вирус, който стана нещо като "император на болестите", узурпирал цялото внимание и на лекари, и на медии, и на общество, и на всичко живо! Надуват ни ушите за пустия китайски вирус от сутрин до вечер, плашат ни, че ако заболеем от него ще умрем, сякаш хората не умират от инфаркти, от рак, от инсулти, от какво ли не още?!

Срамота! То бива наглост, то бива дискриминация, то бива подценяване, но заради китайския коронован вирус бяха минати всички граници, беше нарушена всяка мяра! Затова призовавам на протест срещу тиранията на китайския вирус, узурпирал цялата власт и цялото внимание на обществото!

Ние, болните от другите болести, също сме болни и искаме подобаващо внимание, в това число и лекарско, също така, защо не, и медийно!

Не желаем да се примиряваме с жестоката дискриминация и обидното подценяване, на които сме подложени!

Искаме равни права с болните от китайския несправедливо коронован вирус!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: