Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 25 октомври 2020 г.

От истината нима некой е спечелил нещо, проклета да е?!

Крайности може да има само при абсолютното добро и абсолютното зло 


Блогърът Иван Стамболов, нарекъл се сам „Сулла“ (не мога да го нарека „колега“ защото не желая да имам нищо общо с човешкия тип, който този тарикат олицетворява!) е написал текст, който се е харесал и на Петю Блъсков (публикуван е в парцала „Труд“!), и на Боко Борисов, а дори може да се хареса и на некой объркал се човек, имащ претенции да е мислещ (публикували са го в сайта КОНСЕРВАТОРЪ!); другояче казано, написал е претенциозен текст, който е натъманен така, че да измами колкото се може повече наивници от всички бои и разцветки, но най-вече да се хареса на ония, които са дали толкова хубави служби на самия Стамболов (язък за историческата фамилия на този човек!), а именно, както четем в представянето му, "член на Обществения съвет на БНТ и на Творческия съвет към Дирекция “Култура” на Столична община". 

Да не забравяме, че въпросното лице Сулла Стамболов, накичено с толкова исторически имена и фамилии, е политически консултант, сиреч, всичките му копнежи за парични печалби са насочени към това „идеите“ и „ентелегентността“ му да се харесва на колкото се може повече политикантстващи тарикати у Нашенско, зер, идат избори, а изборите са златно време на политико-спекулантските весталки-ясновидки от тъй познатия ни тип на Сулла Стамболовский, който, иначе погледнато, е чисто и просто съвременна вариация на тъй неръкотворния и непреходен образ на добре известния ви Бай Ганю. Нашенският властващ Бай Ганю, именно Боко Борисов, крепи властта си на десетки и стотици усърдно работещи за едната печалба политологични, социологични, медийни, „журналистически“ тарикатстващи байганювци-и-подлоги-и-мерзавци-и-т.-н., които, изрично да подчертаем, за едните парички са способни на всекакви салтоморталета, дори и на най-невъзможните, примерно, да се правят на ентелегентни и, пази Боже, на „философски“ подковани! 

Да се вгледаме в „теорията“ на Сулла, който именно се напъва да изглежда като „философски мислещ“, с оглед да скрие тъй пошлия си комерсионално-паричен тарикатлък, който обаче, за негово велико огорчение, прозира от всяка негова дума. Но ако мине, мине, ако не мине измамата, важното е хем да си пазим доходните службички при сегашната власт, хем да се преструваме, че сме приемливи и сме готови да служим на всека друга будущая власт (мисля, че е излишно да казвам през колко партии е преминал нашият Сулла с оглед винаги да е наблизу до тъй апетитно димящия кокал на властта!). Всъщност Сулла не е хич оригинален, той хем внимава правилно да преведе на учено-ентелегентски език сички до една опорни точки на властта (изработени от добре платените гении от ПИК!), хем да не се издаде, че всъщност повтаря простащините на Боко и на неговия неръкотворен учител Бай Ганю (вий да не си помислихте, че Тодор Живков е учитело на наш Боко, не, в корена на неговото явление е непреходният образ на Бай ви Ганя!), хем да се хареса на „либералите“ сред протестиращите, които са склонни да сметат за „връх на мисълта“ така наречената „диалектика“ на Маркс, до която, естествено, се свежда „тъй високата философска образованост“ на Бай ви Сулла. 

Значи нема нито „абсолютно зло“, нито „абсолютно добро“, нема „абсолютна истина“ и „абсолютна лъжа“, а понеже единствено существува безсмертният сулловски келепирджилък, то, видите ли, е „болшевизъм“ (да използваме и ний термина на тъй страстните вдъхновители на наш Сулла, който неуморно се трудят с пот на челото в агенция ПИК!) да почиташ и да служиш на истината и да презираш лъжата и лъжците, таз е същината на „третата гледна точка“ на дълбокомудрия тарикат Сулла, който нас, протестиращите балъци, ни туря в малкото си джебче: требе да се харесваме на сички, щото сички, и граждани-наивници, и полититиканстващи лакомници, все са овце, които могат да бъдат стригани и доени от "политолозите"-тарикати, нали така, нема да се лъжеме сега де?! 

Сфащате ме накъде бия, нали? „Третата гледна точка“ е „средина“, „умереност“, от която може да се печели еднакво убаво хем при милиционеро-боковския, хем при комунистическия режим, с който требе да плашиме тъпанарите, това е гледната точка на винаги добре печелещата аморална спекулация, която не се свени не само да увърта така, че да се хареса на тия, дето имат парички, но и требе да ги предразположи да си дадат тия парички незорлем на дълбокомудрите политиканстващи тъй алчни Сулловци (Сулла дали не иде от нашенското „Сульо“ или „Сулю“?!). 

Требвало да не сме „тъй крайни“ да уважаваме истината, щот от истината нима некой е спечелил нещо, проклета да е?! Сам Сулла дали щеше да се довлече до службите, които заема, ако беше служил на истината, мамицата й, не, щеше да е гол и бос като последният балък – ако беше дръзнал да се откаже от тъй сладката и тъй доходоносна най-веке, лъжа, миличката! (Мила е лъжата, щот от нея падат хубави пачки, а от истината що получаваме?! Нищо не получаваме, а само страдаме от истината, повтарям, проклета да е!!!) 

Та значи хем ще лъжем, хем ще мажем, хем ще лъжем, че лъжем и мажем, с оглед да заблудим лековерните, щот без малоумните наивници (балами, балъци!) закъде сме ний, тарикатите?! Съобразно с това „неабсолютната истина“ на сулловската (сулювската!) "трета гледна точка" е ето каква, в нейната неприкрита сущина: Боко и боковците може и да крадат, може и да са серсеми и кучи синковци, може да са възцарили в свидното ни отечество и корупция, и беззаконие, ами нима некъде по свето има политици, които не обичат подкупите и кражбите?! Нема, нали така? Ний какво, ще бъдем крайни и ще искаме политиците ни да са непорочни като ангелчета, така ли?! 

Какъв морал бе, я млъкни, тъпанарино Грънчаров, нема никаков морал, аман от крайности, има само тарикати и балъци, е, ний не щем да сме от балъците като теб, дека се борят за некаква си там истина, ний ако требе със самия Сатана ще се гушнем, само и само да изкараме некоя въжделена пачка, състояща се от 500-еврови банкнотки за предпочитане! Пък ти ручай варени картофи и качамак, майната ти, ний такава истина, дека ни води до това да ручаме варени картофи и качамак като теб не щем: мамицата й, ний искаме да си ручаме тлъсти пържолки! Я го виж ти, ще ни лишава той от наште тъй драгоценни пържолки и ребърца?! 

Това е. В общи линии тази е голата, неприкрита нито с покривала, нито даже с непрани гащи истина, която проповядва тъй патетично наш Сулю, пардон, наш Сулла, който, прочее, не е никакъв Сулю, а се е уредил на трапезата и по тази причина не допуска никой да го измести оттам. Ако требе ще цаливаме ръце, нозе и задници, но от тъй апетитните си пържолки никагда нема да се откажем! 

Пиша като хамалин тъкмо щото ми се повръща от дебелашката „изтънченост“ на "тъй поетичния" Сулла, който се е престарал дотам в напъните си да ви прави на идиоти, че се позовава даже на Бертолучи, стига дори и до самия Бог; разбрахме вече кой е неговият (и на останалите ненаситни сулловци!) „бог“, на когото те се кланят неуморно, това е именно вездесъщата парица...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: