Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 22 ноември 2020 г.

В наше време да се опитваш да налагаш цензура е не само идиотщина, то е causa perduta!

На основния ми профил във фейсбук съм наказан с 30 дни мълчание, т.е. нямам право да коментирам или да кажа каквото и да било. Интересно е, че този път наказанието ми е без никаква причина: първоначално от фейсбук ми заявиха, че някаква моя публикация от преди няколко години била нарушавала "стандартите на общността", аз възразих, че никаква стандарти тази публикация не нарушава; скоро получих съобщение, в които се казваше, че те признават, че са се объркали, отмениха забраната на тази публикация, ала наказанието си остана, т.е. излиза, че съм наказан за нищо. Пак им писах, те обаче сега вече упорито мълчат. 

Както и да е. Обяснявам тия неща, за да не се чуди някой защо мълча. Понеже напоследък бях съобщил, че съм зле, че съм болен и пр., като нищо някой може да си помисли, че нещо е станало с мен, примерно, съм умрял. А аз, слава Богу, все още съм жив, пък и не ми се мре, но знае ли се, още не съм се оправил от заболяването си! 

Между другото да се опиташ да затворих устата на един човек, особено ако той е блогър, учител, философ, е трудна работа, е, да кажа направо, е невъзможна задача. Аз имам ред други възможности да кажа какво мисля. И има къде да го кажа. В блога, в канала си в https://studio.youtube.com/, в туитър, в предаването си по телевизията и пр., където искам ще го кажа. В наше време да се опитваш да налагаш цензура, т.е. да се мъчиш да затвориш устата на свободолюбив и правдолюбив човек, е не само идиотщина, то чисто и просто е невъзможно, е causa perduta!

Това е. Желая Ви хубав ден, бъдете здрави! 

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Анонимен каза...

Няма голяма загуба.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, Вие сте привърженичка на цензурата, така ли е? Предполагаме, сте привърженичка и на убиването на ония, които не мислят като Вас, т.е. които не са комуноиди, така ли?

Анонимен каза...

Не. Само на безмилостните подигравки с тях. :)

Ангел Грънчаров каза...

И защо немате поне малко милост към тия, които не мислят като Вас ма, другарко? Как е възможно да сте толкова голяма фанатичка? Освен комунистически има и много други начини да се възприема и оценява света?