Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 20 декември 2020 г.

Как допуснахме в България всичко да е наопаки на нормалното?


Ако трябва графично да се покаже устройството на държавата се вижда, че за България то е обърнато. Например дипломиран философ си изкарва коматчето хляб като нощен пазач, а пожарникар, прочел само една книга ("Винету") си позволява да установи авторитарно управление (сбърках – автозабогатяване). 

Ако продължава (дано да продължава) предаването ти в Пловдивската телевизия, добре е да прокоментираш правилата на ДЕМОКРАТИЧНОТО управление и основните му цели и да се провери чрез определени показатели дали светът и България вървят по еднакво направление (например % на смъртността, демографски перспективи, % на хората под социалния минимум, коефициент на Джини, за който ти писахме и т.н.). Ще се получи интересна дискусия! 

Дано „добрият ти живот“ не е поугасил ентусиазма ти! 

Вярваме, че още сме приятели, макар че можем евентуално да се видим след ваксинацията, защото ако се разболеем ще останем на някое стълбище пред болница! 

Щастливо прекарване на празниците! 

Ваня и Жак Асса

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

В България е значително много по-добре, отколкото във Франция.

Ангел Грънчаров каза...

Напълно вярно, другарко. По-добре е България от Франция. Зависи обаче в какво отношение. Примерно в бандитизма сме по-добре. По корупция и беззакония също. Пе бедност Франция изобщо не може да се мери с нас никога! По брой на хептен оскотелите от злоба и тъпоумие комуноиди също бием Франция най-решително. Нали така?

Анонимен каза...

Напротив. И вие също мислите като мен. Ако мислехте, че Франция е по-добра държава за живеене, щяхте да сте там. Нито визи искат, нито нищо. Ама сте тука. Действията говорят по-добре от думите. Щом сте тук, тук повече ви харесва. И при мен е така. Тук е по-добре. Съгласен съм с вас.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, аз, бидейки в България, живея сякаш съм във Франция, около мен има пространство на свободата сякаш съм французин, сякаш живея във Франция. А Вие, комуноидите, у нас правите така, че в България сякаш сме в Путинландия. Вие, комунисто-комуноидите, правите така България да е Мутроландия, която е копие на Путинландия.