Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 7 декември 2020 г.

Способни ли сме на милосърдие, готови ли сме да направим нещо добро?



Здравейте,

Препубликувам тук един предрождественски хуманитарно-благотворителен призив, намерих го на страницата на Елена Мечева, аз просто го копирах и го слагам тук (с незначително редактиране от моя страна):

Помогнете на един много добър, ала страдащ човек от Пловдив, който се казва Любен Воденичаров!

Той е роден с ДЦП (детска церебрална парализа). Увредени са крайниците му. Претърпял е 5 операции на краката. За щастие болестта не е увредила мозъка му, напротив, той е изключително добър, интелигентен и общителен човек; г-н Любен Воденичаров наистина е една много богата в духовно отношение личност.

Преди три месеца той падна и оттогава при всеки опит движение или преместване изпитва силни болки. За да се възстанови му е необходимо посещение на рехабилитатор няколко пъти седмично.

За рехабилитация са му необходими по 30 лв. на посещение, които са непосилни за семейството му (пенсията на г-н Воденичаров е мизерна!). 

Молим всеки, който има възможност, да помогне!

Ако нямате възможност да помогнете, просто споделете нашия зов за помощ.

Всяко споделяне на този призив също е помощ. Така вярваме, че ще достигнем до човека, който има възможност да помогне.

Банкова сметка:

BG46FINV91501004117981 BIC:FINVBGSF
Първа Инвестиционна Банка АД
Любен Климентов Воденичаров


Това е призива. Ако можете, помогнете. Желая ви хубав ден!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

ДОБАВКА, разясняваща що е това милосърдие (взето от Уикипедия):

Милосърдието е общочовешка и религиозна ценност, която повелява себеотрицание, уважение към другите и изява на добротата.

Милосърдие означава оказване на помощ на попадналите в беда, което цели да намали обсега на човешките несполуки. То се характеризира със себеотрицание, отказ от егоистичната и суетна самодостатъчност, преодоляване на хладния и незаинтересован поглед към човешките страдания. За това е необходима вяра в същата способност на останалите хора. Семейството е първото място, където се внушава тази ценност.


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Здравейте,

Вашето писмо е заведено в БНТ под № 10-01-2557/07.12.2020 г.


Успешет ден!

gledam@bnt.bg