Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 15 януари 2021 г.

Ще се намери ли благодетел, който да помогне да спасим списание ИДЕИ?

Списание ИДЕИ, което издавам от 12 години, е застрашено да умре поради крайната бедност на издателя му, моя милост, учител по философия, опраскан, уволнен и остракиран от образованието от мутренската власт. Ако някой може да подпомогне издаването на списанието, ще се запише в духовната история на България като негов благодетел! А името му ще го впишем на видно място в следващата книжка.



Списание ИДЕИ, което издавам от 12 години, е застрашено да умре поради крайната бедност на издателя му, моя милост, учител, опраскан и уволнен от образованието от мутренската власт. Ако някой може да подпомогне издаването на списанието, ще се запише в духовната история на България като негов благодетел! А името му ще го впишем на видно място в следващата книжка.

А списание HUMANUS, списанието за съвременно образование, за насърчаване на духовното и личностното израстване и укрепване на младия човек вече загина... то умря по причина на вашето безразличие, то загина заради вашата несъпричастност...


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

4 коментара:

Анонимен каза...

Трябва да бъде някой който не те чете, защото редовните посетители тук вече страдат от симтома на лъжливото овчарче. Това списание умира всяка година по 4-5 пъти . Първите 6 иди дойди ама на 12-ия хората спират да обръщат внимание.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, оскотяла сте от злоба и затова не разсъждавате изобщо като пишете глупостите си. Щом списанието още съществува, значи логично е да се сфане (щот е много близко до ума!), че досега списанието не е умирало нито веднъж, а само многократно е било застрашено от умиране; ала многократно са се намирали добри (не злобни като Вас, а добри!) хора, които са го спасили, които наистина са го спасявали от умиране вече доста пъти; теперь меня поняли хотя и чуть-чуть?

Анонимен каза...

Тия младежи на снимките много вглъбено четат, майна! Сигур изобщо не се правят само за снимката! :-) :-)

Анонимен каза...

Става ли за разпалка?