Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 9 януари 2021 г.

Спрете се малко де, вразумете: с какво толкова ви преча, та безграничната ви омраза всекидневно се мъчи да ме убие?!


 
 
Вчера бях на милиметър от смъртта: за малко щях да умра от токов удар! Бог пак благоволи да ме опази! Ето какво стана:

Прочее, вчера беше рожденият ден на сина ми. И преди обед реших да поправя проблем в електроинсталацията, който от доста време ни ядосва: лампата в кухнята от известно време престана да свети. Подмених всичко, фасунга, ключ, проводник, купих нови, замених ги, какво ли не правих, не свети и не свети! По-точно светва отвреме-навреме, после дълго време не светва (фазата, стигаща до лампата, беше някаква мижава, слаба, не знам на какво може да се дължи това, а техник да търся не мога да си позволя!). Сякаш някакви дяволи си играеха с мен месеци наред: светне понякога лампата, загасим я, повече не светва, и то много дни наред, напоследък съвсем престана да свети, крайно рядко благоволяваше да светне!). И вчера се заинатих да оправя проблема, купих нова жица и реших да подменя всичко, та да светне най-после проклетата лампа! (Временно осветявахме кухнята с лампа, включвана в контакта.) 

Е, вкратце казано, докато правех тия неща, на няколко пъти ми се наложи да махам бушоните за да работя, после пък да ги включвам, за да разбера къде е фазата и пр., в един момент, унесен в работата (пък и не виждам добре, в мрачното време зле се виждаше в стаята, та се ядосвах допълнително!) забравих, че не съм махнал бушона, реших да свържа новия проводник на едно място, оцелих фазата, и токът ме шибна здраво; слава Богу, че "СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО" (?!) не докоснах и "нулата", ако я бях докоснал, сега нямаше да пиша това, а щях да се излежавам блажено в ковчега и щях да очаквам погребението си, което трябваше да се състои днес! 



Такива работи! Страшна работа! На милиметър бях от смъртта вчера, и то щях да умра за една глупост, заради едно тъпо разсейване, поради невнимание... И сега искам да кажа нещо, което вече ще ви се стори хептен шантаво, но съм длъжен да кажа и това.

От известно време с мен доста често стават какви ли не, понякога и доста тежки инциденти, примерно при един такъв инцидент (падане в банята!) така жестоко си ударих главата в стената, че вътре в черепа ми се образувал обилен кръвоизлив, докторите дълго време не можаха да разберат защо се чувствам все по-зле, накрая, в последния момент се сетиха да ме пратят на скенер, правиха ми животоспасяваща операция с трапанация на черепа за изваждане на хематома!). И, тъй да се каже, на няколко пъти в последните години "прескочих трапа", знам ли защо Бог ме опази, но ето каква ми е мисълта: имам чувството, че лоши, злобни хора, които аз явно доста дразня с изказванията си, с текстовете си, с изявите си, с позициите си (включително политически, пък и свързани с борбите ми с властващата бюрокрация в облазованието, аз съм привърженик на концепцията за демократичното училище, поради което мутрите ме опраскаха и изгониха от работа и ме лишиха от преподавателски права под благия поглед на отдадената на равнодушието и безразличието нашенска публика, съставена предимно от зяпачи и мърморковци!), та значи тия именно "зли сили" по някакъв начин изглежда трупат такава колосална негативна енергия спрямо моята скромна особа, че влияят по съвсем сатанински и бесовски начин на самото битие и ето, предизвикват тия всички инциденти, с които на няколко пъти, кажи речи, едва не ме убиха! 

Ще каже някой: глупости са това, Грънчаров, недей така, срамота е, уж си философ, рационално требе да мислиш, как може да се излагаш като верваш в такива глупости и пишеш такива "бабини деветини"! Нека който какво иска да каже и да мисли, но аз имам такова усещане, такова едно все по-определено вътрешно убеждение: като в днешно време враговете ми не могат да ме убият както едно време са убивали без да им трепне окото, те сега се мъчат да ме убият по по-"хуманнен", така да се рече, начин - убиват ме с репресии, с унижения, с безработица (и съпругата ми, също учителка, опраскаха заради мен, трета година и тя не може да си намери работа, което съвсем не е случайно!), с глад, но ето, аз се оказах жилав, седма година оцелявам в условията на преследвания и терор, по тази причина дали пък другарките и другарите комуно-сатанисти не почнаха да правят и... магии, или само успяват със злите си емоции спрямо моята скромна персона да предизвикват такива злокобни събития в съществуването ми, поради които на няколко пъти, така да се каже, непосредствено усетих "диханието на смъртта", срещнах се комай с "Онази с косата", да де, ама Доброто Начало във Вселената, именно Бог, успя все пак да предотврати козните на сатанинските слуги, властващи в този, в нашия, в тукашния свят, опази ме, все още ми дава живот, какво ще кажете, дали това мое разсъждение има някакви сериозни основания, или представлява "пълни глупости"?! 

Не че много ме вълнува какво точно мислите, можете да си мислите каквото искате по повод на моите писания и изказвания, но все пак са ми интересни реакциите ви, а аз за себе си продължавам да вярвам на това все по-засилващо се мое убеждение: враговете ми от мутро-комунисто-комуноидната част на българската народна, социална, културна, с извинение и природна популация до такава степен беснеят по повод на моите изяви, че ето, с огромната си негативна енергия предизвикват такива злотворни "трептения в ефира", че на мен, в резултат, ми се случват по някакъв мистичен начин все кошмарни събития, в резултат на които все по-често съм, така да се рече, "на косъм" от смъртта!

Ще завърша с един апел към мутро-ченгесаро-комунисто-ченгесарката сатанинска, злотворна и беснееща напаст: таваришчи-другари и другарки комунисто-комуноиди, прекланящи се на Сатана, нема ли да се спрете най-после малко де, аман от вашата злоба бе?! Няма ли да мирясате малко бе, ето, заради вашата неспирна колосална злоба и бесовщина дори и природата се обърка де, глобалното затопляне, по моето скромно мнение на философ и на човек, се дължи не на нещо друго, а на негативните енергии на вашата злоба, на вашата бесовщина, на вашия сатанизъм! Спрете се малко де, вразумете се малко: какво аз лично толкова много ви преча, та ме мразите до такава степен, че правите всичко нужно за да ме убиете?! Като ме няма мен, какво, проклетият ви комунизъм ли ще настъпи, аз ли съм последната пречка пред шибания ви комунизъм?! 

Айсиктир де, неспирно излъчвате такава грамадна злоба, която е способна даже и да убива ония дето ви пречат: срамота, грехота е това, недейте така де, вие нима вече изобщо не сте човеци, нищо човешко ли не остана у вас?! Към това ви призовавам: опитайте поне малко да се очовечавате, спомнете си, че сте все пак некакви си там човеци, аман от тая ваша неизчерпаема бесовска сила и злоба! 

Това е. Спирам. Знам, че борбата с вас ще продължи най-ожесточено, че тя няма никога да спре, напротив, ще се ожесточава в идващите важни събития в страната ни, но ви призовавам малко поне по-джентълменски да се държите: по-честно малко де, можете ли поне това да направите?! 

Спрете с тия черни магии, злобни вибрации, урочасвания, "зли очи" и не знам си какво още използвате във вашия сатанински арсенал, играйте малко по-спортсменски де, не бива така подло да играете! 

Това исках да ви кажа и вам, драги безучастни зяпачи, мърморковци и вечни умници, дето сега ме гледате със съжаление и презрение, вие пък знайте, че сте главният фактор да сме на дереджето, на което сме, най-вече вие сте отговорни и виновни за всичко; нали и това го знаете от мен, всеки ден го повтарям: докога ще се правите на изоглавени че съвсем не го знаете?! Народееее???? 

Лек ден ви желая все пак, хубав уикенд - и бъдете, разбира се, здрави! Душевно здрави тоже, не забравяйте духът, той е най-важното, истинското, решаващото, дори съдбовното!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

31 коментара:

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров негативната енергия насочена с мисълта върху даден човек може да предизвика перипетии. А относно магията, все повече си служат с тези методи на влияние.

След като имаме Кипрянова молитва и Василовата молитва, това означава, че съществуват и магии.

Stela Cekova

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Те скриха информацията за аварията в Чернобил 1986 г., когато съм била на 6 месеца и добре, че баща ми Бог да го прости е слушал радио Свободна Европа и е казал на майка ми нищо да не ядем от градината.

Та тези хора нямат капчица морал, човещина, а за страх от Бог да не говорим... Преследваха като престъпници малцината осмелили се да заявят вярата си и да отидат в храма. А сега са първи в църквата, но дълбоко в себе

Stela Cekova

Анонимен каза...

Слава на нашия Бог..💕

Stefania Vmy

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Дявола знае че малко му остава и е разярен...!!!
Не им се връзвай...само вярвай!!!

Stefania Vmy

Ангел Грънчаров каза...

Stela Cekova Напълно вярно! Самата истина казвате. Такива са комуниските и техните уродливи творения, именно комуноидите от наше време. Сатанисти са, страшна е тяхната бесовска злоба. Ето, дадох пример докъде са способни да стигнат. Мен те всеки ден в блога ми ме плюят така грозно и злобно че се принудих да въведа модериране на коментарите, щото иначе блогът ми ще заприлича на съветски нужник...

Ангел Грънчаров каза...

Stefania Vmy Да, единствено вярата е това, което ме крепи. От 2011 година мутро-комунистическата бесовщина ме тероризира по безогледно нагъл и жесток начин, а от 2014 г. ме уволняват и ме държат безработен, забраниха ми да упражнявам професията си, отнеха ми преподавателските права, опитват се да ме ликвидират по какви ли не начини, най-вече да ме уморят с унижения. Единствено Бог ме подкрепя и спасява до този момент!

Анонимен каза...

КАК НЕ ТЕ Е СРАМ, ЛЪЖЕЩО НЕДОРАЗУМЕНИЕ И НЕКАДЪРНИКО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИЕ БОРЕЩИТЕ СЕ С ТЕБ НЕ СМЕ САТАНИСТИ И БЕСОВЦИ А ТИ СИ ТАКЪВ!!!!!!!!!!!!!!!!!НИЕ СМЕ ПРАВИ, ТИ СИ ГРЕШНИЯТ!!!!!!!!!!!!!!!!!ТИ СИ ПАТИШ ПОРАДИ ТОВА ЧЕ СИ ПРОСТ И ЗЛОБЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КАК НЕ ТЕ Е СРАМ ДА ЛЪЖЕШ ХОРАТА ЧЕ НИЕ СМЕ ЗЛОБНИ И СМЕ ИСКАЛИ ДА ТЕ УБИВАМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!ТИ САМ ПОНЕЖЕ СИ ПОБЕСНЯЛ СЕ УБИВАШ А НИЕ ТЕ ИЗГОНИХМЕ ОТ УЧИЛИЩЕТО ЗАЩОТО ИСКАХМЕ ДА ТЕ СПАСИМ!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО УЧЕНИЦИТЕ НЕ ТЕ ИСКАХА И ЩЯХА ДА ТИ НАПРАВЯТ МЕЧКА А МОЖЕШЕ И ДА ТЕ УБИЯТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИЕ КАТО ТЕ ИЗРИТАХМЕ ОТ УЧИЛИЩЕТО ТИ ПОМОГНАХМЕ ДА ЖИВЕЕШ ДО СЕГА!!!!!!!!!!!!!!!!НЕДЕЙ ДА ЛЪЖЕШЩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИКОЙ НЕ ТИ ВЯРВА КАТО ЛЪЖЕШ, НЕКАДЪРНИКО НАГЪЛ И ПРОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров на какво основание са ви отнели правата?

Stela Cekova

Ангел Грънчаров каза...

Stela Cekova 32 години съм учителствал, преподавах философия и гражданско образование. 6-7 години преди да се пенсионирам почнаха репресиите срещу мен, уволненията и пр. По чисто политически причини ме изгониха от училището, но да скрият това ме обявиха за "пълен некадърник", уволниха ме по параграфа "не става за учител, липса на качества да бъде учител". Аз обжалвах, шест години водих съдебни дела, първото ми уволнение беше отменено от Върховния съд, върнах се на работа, пак ме уволниха по същия параграф, пак заведох дело, пак го спечелих на ниво Окръжен съд, но тогава властта направи нужното и "прасовъдието" (у нас в последните години няма вече правосъдие!) на ниво Върховен съд отмени решението на ОС-Пловдив, потвърди уволнението ми, което фактически означава, че вече нямам преподавателски права. Вече 4 години властта не ме допуска до никое училище. А народът, състоящ се предимно от зяпачи и от твърде умни тарикати, гледа на безобразията и беззаконията и се прозява от досада...

Анонимен каза...

Слава на нашия Бог..💕
Той се грижи за своите си....

Stefania Vmy

Анонимен каза...

Погледни колко си луд. Страдаш от параноя да се представиш пред останалите, а никой не те иска на работа в училищата. Ти си доказан Некадърник и съда го е потвърдил. Писмата които ги пишеш са болестно състояние. Всеки го забелязва. Дори и лудите Мария Василева и Любен Воденичаров и те ще спрат да те подкрепят и ще си останеш съвсем сам. Грехота е да пишеш от името на Любен Воденичаров. Ще го дадем на прокуратурата ако не престанеш да пишеш от негово име писма. Пиши си от твое име. Всеки знае, е ти пишеш писмата.

Анонимен каза...

Никой не ви е прокълнал и направил магии, просто сте непохватен, непригоден за живот човек.

Анонимен каза...

Защо не пуснеш коментара, който ти го изпратих за лудите Мария Василева и Любен Воденичаров? От какво толкова се страхуваш? От това да те линчуват ли? Ние с право те изгонихме от училището да ти помогнем за да не те набият учениците!!! Некадърник нагъл и прост ще си останеш!!!

Анонимен каза...

Слава богу, че ти се е разминало, Ангеле!

Тодор Марков

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров а потърсихте ли защита от синдикатите, предполагам сте.

Stela Cekova

Анонимен каза...

Stela Cekova "за всеки случай" казват, пък и така се чувстват опростени

Vera Boutchkova

Ангел Грънчаров каза...

Stela Cekova У нас няма синдикати. Те се водят синдикати, но всъщност са мафии, които обслужват управляващата държавата мафия. И по тази причина "синдикатите" активно подкрепяха властта в разправата й над мен...

Анонимен каза...

Днес се чувствувам диво.

10 годишно цигане в Пещера кара БМВ и държи пищак. БХК и нео-либерастките медии се правят на "приятно разсеяни" по тоз повод - нали е цигане, на него му е позволено всичко. На дедо му - също.

Байдъна нарича свои собствени граждани, които би трябвало да олицетворява съвсем скоро, терористи. Управляващи, наричащи народа си терористи, няма да прокопсат дълго на власт.

Баба Нанси прокарала в сената идеята да се говори джендър неутрално. В този ред на мисли, на нея можем вече да и викаме - Ваша Безполовост.

Либерални мейнстрийм медии обвиняват бунтарите във всякакви гнусотии, включително, че мазали своите собствени говна по стените на Капитолия. Работят много яко и усърдно, за да създадат образа на "гаден безсърдечен вандал и тиранин", който идва да плячкосва "вечния Рим".

След като фейсбук блокира акаунта на Тръмп, туитър да не остане по-назад в подмазването си на Байдън, спря акаунта на Тръмп окончателно. Много обичам, когато либерасти плюят на собствените си изказвания за свободно слово. Свободното слово трябва да е свободно само, доколкото им отърва на тех. Напомням, че аз също съм блокиран във фейсбук и "излежавам" едномесечна присъда във фейсбук, понеже разпространявам Слово, което на нео-либерастите не им отърва.

Естествено, Тръмп трябва да бъде омаскарен докрай, като го обвиняват, че щял да си даде помилване сам на себе си, преди да напусне Белия дом. Сякаш ние доматите ги ядем с колците и вярваме на тез идиотщини. Ама бая идиоти ще им повярват и ще се настроят по определен начин. Как да си даде Тръмп помилване за нещо, което не е извършил? За да се самопомилва, трябва първо да признае, че нещо е извършил и после да има влязла в сила присъда. Ама ходи го обяснявай това на мисирки - олигофрени. И говорим за световноизвестни медии, които обаче стигат до такива низости, като тази, по политически причини. Друго си е, примерно дейли мейл - американска секция или уошингтън поуст да се държат като говняна медия на Шиши. Америка ми стана бетер наша родна Апталия.

--
Asst. Prof. George Pashev, PhD, M. Eng.
http://gpashev.com

Анонимен каза...

Слава богу, че ти се е разминало, Ангеле!

Тодор Марков

Анонимен каза...

Не напразно носите името - Ангел.

Цецка Тодорова

Анонимен каза...

Извинявам се че се намесвам но не виждам логика в изречението: "Майстор не мога да си позволя".
Та нали майстора за това му викат така, щото професията му е да си изграе с тока.
Казваш че си подменил доста неща по тази лампа, които със сигурност струват пари. Ако беше дал тези пари на "майстор", то щеше да имаш решен проблем + лиспа на риск за теб + няколко месеца осветление + липса на риск от настолна лмпа в контакта.
Да не говорим за другия апект - заплащането за услуга на професионалист. Ако ти не си готов да платиш подобаващо услугата на професионалист който е учил за това, има практиката и уменията, то как очакваш да получиш подобаващо заплащане за услугата която предлагаш със своето образование, практика и умения.
Отколешна традиция, още от времето на комунизЪма, е всяка къща да си има майстор по всичко. Но нали уж искаме промяна.

Stanislav Ivanov

Ангел Грънчаров каза...

Stanislav Ivanov Напълно си прав, изцяло споделям. При нормална ситуация разбира се, че бих повикал майстор. (И съм го правил!) Но при мен ситуацията сега е екстрена. Вече 9 години съм жертва на репресии от мутрокомунистите, водих няколко тежки съдебни процеса, разорих се напълно, затънах в дългове, лишиха ме от преподавателски права, работя за минималната заплата като пазач, съпругата ми, също учителка, също е остракирана заради мен от образованието, живее от моята минимална заплата, живеем в мизерия. Как при това положение да си позволя да извикам майстор, който само за да дойде и да види какъв е проблемът ще иска луди пари. Нямам тази възможност. Затова в ненормалността ми се налага сам да си правя всичко и да си рискувам и живота. Ние сега пак живеем в комунизъм, но още по-уродлив...

Анонимен каза...

Тoва показва ,че сте оживели ,за да се борите за демокрацията.

Snezhana Dikova

Анонимен каза...

А не сте ли се замислял, че може всички злини които Ви се случват да са възмездие за някои Ваши прегрешения?
Помислете хубаво и вероятно ще откриете такива.
Бог вижда всичко!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, не употребявайте думата "Бог" ако обичате, Вашият "бог" е Сатана, Вие нему се кланяте и нему служите. Хайде сега ако обичате кажете кои са моите прегрешения...

Анонимен каза...

Здравейте, г-н Грънчаров.
Казвам се Доротея Дунева. Асистент в катедра "Психология", Философски факултет на ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий".
Тази академична година съм съставител на сборник "Диоген".
Впечатлена съм от Вашите публикации в областта на философията и психологията.
За катедрата ни ще бъде привилегия, ако приемете да участвате като автор.

Желая Ви здрава и благословена с добри дни 2021г.

С уважение: ас.д-р Доротея Дунева

Анонимен каза...

Baj Angele njama da se plashish.Specialnostta mi e ing. i tochno elektro.Za da te ubie werigata trjabwa da se zatwori prez tebe.Kato si butnal fazata,bog e reshil mejdu krakata ti i zemjata da ima izolacija.Prosto si stresiran,az se warnah i weche sym w BG ot mesec i sym 100 pyti po stresiran ot tebe,Towa za majstora,che ne mojesh da si pozwolish e jasno,njama s kakwo da platish.Zatowa na mladite papagalcheta trjabwa da im se objasni kakwo e demokracija.Syedinenieto prawi silata.Towa e prochutija nadpis na Narodnoto sybranie,i decata ot detskata gradina znajat kakwo e.Systoto nesto kakwo e w elektricheskija smisyl na dumata?Naprejenieto stawa o,a tokyt bezkrajnost,,,,Na tozi elementaren princip e syzdaden elektrojena.Da zapomnjat ima ulica 6 septemwri,tam e ministerstwoto na wytreshnite raboti w stolicata.Tam kydeto e bila sgradata na NDK w Sofia predi 1944g e sedalisteto na 6 pehoten polk.Stigame do naj-wajnoto.Kak edin w cjalata strana ne zadade wypros po kakwi prichini se premesti parlamenta.Sgradata na narodnoto sybranie e idealen prawoygylnik.Glupawi li sa bili awstrijski i cheshki arhitekti,kogato sa ja stroili? Prezumpcijata e,che narodnijat predstawitel nezawisimo ot koe kytche e na stranata,kato dojde w Sofia da ne se obyrka i da si nameri mjastoto,Ne da se wyrti kato prostak i da se izlaga kato kifladjia,wse pak nito az,nito ti i bylgarite predi nas sa se rodili s internet.Na gyrba na narodnoto sybranie e ul Oboriste,tam e kystata na Stefan Sofijanski.Spasi Bulgarija ot komunisticheskija janvidenow proizwol.Zaplatite bjaha po 5 dolara,pensiite po 3 dolara.Samo za njakolko meseca stabilizira walutata na stranata.

Румен Кокалов

Ангел Грънчаров каза...

Румен Кокалов
Бай Ангеле няма да се плашиш.Специалността ми е инж. и точно електро.За да те убие веригата трябва да се затвори през тебе.Като си бутнал фазата,бог е решил между краката ти и земята да има изолация.Просто си стресиран,аз се върнах и вече съм в БГ от месец и съм 100 пъти по стресиран от тебе,Това за майстора,че не можеш да си позволиш е ясно,няма с какво да платиш.Затова на младите папагалчета трябва да им се обясни какво е демокрация.Съединението прави силата.Това е прочутия надпис на Народното събрание,и децата от детската градина знаят какво е.Същото нещо какво е в електрическия смисъл на думата?Напрежението става о,а токът безкрайност,,,,На този елементарен принцип е създаден електрожена.Да запомнят има улица 6 септември,там е министерството на вътрешните работи в столицата.Там където е била сградата на НДК в София преди 1944г е седалището на 6 пехотен полк.Стигаме до най-важното.Как един в цялата страна не зададе въпрос по какви причини се премести парламента.Сградата на народното събрание е идеален правоъгълник.Глупави ли са били австрийски и чешки архитекти,когато са я строили? Презюмпцията е,че народният представител независимо от кое кътче е на страната,като дойде в София да не се обърка и да си намери мястото,Не да се върти като простак и да се излага като кифладжиа,все пак нито аз,нито ти и българите преди нас са се родили с интернет.На гърба на народното събрание е ул Оборище,там е къщата на Стефан Софиянски.Спаси България от комунистическия янвиденов произвол.Заплатите бяха по 5 долара,пенсиите по 3 долара.Само за няколко месеца стабилизира валутата на страната.

Ангел Грънчаров каза...

Така по-лесно се чете. Автоматичен превод. За да го четат хората по-лесно. В пощата на абв.бг има такава опция. Иначе ти благодаря за коментара! Прав си! У нас ситуацията е катастрофална. Най-вече в нравствения смисъл. Това, за което аз говоря от години. А почти никой друг не обръща внимание на това. За най-важните неща нехаем, пребивавайки в пълно безразличие, а за несъществените и за дреболиите се джафкаме като кучета.

Анонимен каза...

АНОТАЦИЯ
СБОРНИК „ДИОГЕН” 2021 г.

Библиотека „ДИОГЕН" в том 29(1) със заглавие – ПСИХОСОЦИАЛНИ ИЗМЕРЕНИЯ НА КРИЗАТА В УСЛОВИЯТА НА КОВИД 19 дава възможност на млади и вече утвърдени учени да участват с научно-изследователски анализи и постановки по актуални въпроси свързани с психологическите, здравни и социални последици на една от най-значимите кризи в съвременната история. Темата на сборника позволява да присъстват публикации от различни научни области предвид настоящите промени настъпили във всички сфери на обществения, културен и политически живот. Том 29 на библиотека „ДИОГЕН” има за цел да обедини научни идеи, които да представят различни гледни точки, закономерности и механизми свързани с влиянието на пандемията. Личните и социални избори, които правим в борбата с Ковид 19 особено в период на социална изолация са свързани с отговорност към нас и другите аргументирана през собствените ни ценности, приоритети и морал. Здравето, финансовото оцеляване, образователния и културен проблем са първостепенни фактори за повишаване на психологическия стрес. Ето защо общите идеи, родени от научните търсения могат да адаптират и съхранят психичното здраве и благосъстояние на хората, и да повишат мотивацията за справяне с една от най-осезаемите последици от настоящата криза – загуба на надежда.

Изготвил: ас.д-р Доротея Дунева

Анонимен каза...

ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ УНИВЕРСИТЕТ
“СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”
ФИЛОСОФСКИ ФАКУЛТЕТ

ИНФОРМАЦИОННО ПИСМО
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ!
Каним Ви да вземете участие в
МЕЖДУНАРОДНОТО СПИСАНИЕ ПО ФИЛОСОФИИ И ПСИХОЛОГИИ "ДИОГЕН"
ТОМ: ПСИХОЛОГИЯ
ТЕМА: Психосоциални измерения на кризата в условията на Ковид-19
Списание "ДИОГЕН" ‐ В. Търново: Университетско издателство "Св. св. Кирил и Методий" е в НАЦИОНАЛНИЯТ РЕФЕРЕНТЕН СПИСЪК НА СЪВРЕМЕННИ БЪЛГАРСКИ НАУЧНИ ИЗДАНИЯ С НАУЧНО РЕЦЕНЗИРАНЕ.
Списание "ДИОГЕН" е колективен тематичен сборник за иновационни изследвания в областта на психологията, образованието и теоретичните науки. В статиите се обсъждат важни проблеми на съвременната психология и възможните перспективи за разрешаването им.
Краен срок за предаване на статиите: 30. 03. 2021 г.
на ел. адрес: d.duneva@ts.uni-vt.bg

Технически изисквания към ръкописите:
Максимален обем на статията 16 печатни страници, при стандартните за програмата Word полета (normal margins). Всяка статия се придружава от резюме на английски език до 120 думи.

Оформление на страниците:
Статиите да са в Microsoft Word, шрифт Times New Roman, размер 14, междуредие 1,5, без номерация на страниците. Параметри на страниците: формат А4, размера на полетата 2 см, без колонтитули. Заглавието на статията да е центрирано в текста. След заглавието се посочват трите имена на автора, месторабота (организация, град, държава), научни интереси и електронна поща. Нужно е заглавието на статията, името на автора, ключовите думи и резюмето да са преведени на английски език.

Библиография и цитиране:
Цитирането в текста става с позоваване в скоби: фамилия на автора, година и страница, транслитерализацията в библиографията се дава пълната информация за източника.
Бележките под линия са с размер 10 пункта със същия шрифт.

Пример за цитиране в текста:
„Цитат, цитат, цитат, цитат“ (Иванов 2000: 35).
Примери за библиографско цитиране:
За книги:
Бергсон, A. (1994). Интуиция и интелект. София // Bergson, A. (1994). Intuitsiya i intelekt. Sofiya.

За статии:
Cummins, R. C., “Functional Analysis”. The Journal of Philosophy, 72 (November): 741 – 765, 1975.

За публикации в сборници:
Carnap, R. 1959. “The Elimination of Metaphysics Through Logical Analysis of Language.” In: Logical Positivism. Alfred Ayer (Ed.). New York: The Free Press, 60-82

За електронни издания:
Anthony, A. Experience, Evaluation and Faultless Disagreement. Inquiry, DOI: 10.1080/0020174X.2016.1208923

Материалите, които не отговарят на изискванията, ще бъдат връщани на авторите за отстраняване на пропуските до срока за приемане на ръкописи. След този период те няма да бъдат разглеждани по-нататък за публикуване.